3 X DE MEEST ORIGINELE CONCEPTSTORES IN BERLIJN

Hoi allemaal! Alweer een maand geleden was ik een aantal dagen in Berlijn. Time flies! Ik schreef onlangs een artikel over de 3 leukste food hotspots in Berlijn, over mijn DM aankopen en over mijn vintage baseball jasje dat ik kocht in Berlijn. Vandaag is het tijd voor het laatste deel van mijn Berlijn-artikelen, namelijk de (naar mijn mening) 3 meest originele conceptstores in Berlijn! Lees gauw verder als je benieuwd bent.

1. Voo Store
Oranienstraße 24

De allereerste conceptstore die wij bezochten was Voo Store. De buitenkant alleen al zag er super leuk uit! Bij Voo Store kun je kleding en schoenen shoppen, maar ook heel veel leuke accessoires (zoals notitieboekjes) en zelfs sterke drank. Extra fijn is dat je er ook wat kunt eten en drinken.

De winkel zit, zoals heel veel toffe winkeltjes in Berlijn, nogal verstopt. We waren er een paar keer voorbij gelopen, haha! Vanaf de hoofdweg liep je onder deze boog door de Voo Store tegemoet.

En zo ziet het interieur er uit! Best wel rauw en industrieel, wat vaak het geval is bij concept stores. Sommige zijn namelijk maar tijdelijk (pop up stores), maar Voo Store is dat gelukkig niet. Tegen de wanden stonden heel veel rekken met (merk)kleding en in het midden stond een lange tafel met allerlei leuke hebbedingetjes.

Naast de kassa was een hoekje waar je lekker kon zitten om wat te eten en te drinken. Ideaal! Ook lagen er veel mooie boeken en tijdschriften waar ik even in heb gekeken. Er zaten echt hele toffe dingen tussen!

En dan had je ook nog een tafeltje met allerlei sterke drank, haha.

2. Paper and Tea
Bleibtreustraße 4

Paper and Tea, ook wel P&T, is een hele mooie en moderne winkel waar ze voornamelijk thee verkopen. 
Alle verpakkingen zijn gemaakt van papier. Ook kun je er leuke kaartjes kopen en andere items van papier. 

Tea heaven! Zijn jullie ook zo gek op thee? Het rook overigens ook heerlijk in deze winkel, haha. Extra leuk vind ik dat er uitsluitend papier is gebruikt voor de verpakkingen, het ziet er zo mooi uit!

Sowieso vond ik het interieur van P&T echt te gek. Heel rustig en clean, je wordt er bijna zen van. Ook erg tof vind ik de lichtgevende woorden boven de stellages.

In het midden van het winkeltje vind je een tafel waar je thee kunt proeven. Zo ontzettend schattig en het ziet er ook enorm gezellig uit!

3. Papier Tigre
Mulackstraße 32

Tot slot vertel ik jullie graag wat meer over Papier Tigre. In deze winkel waren uitsluitend papieren items te koop. Erg leuk om te zien dat dat tastbare en papier-achtige weer helemaal terug is, ondanks dat het vaak geen lange levensduur heeft. Het zijn allemaal wel erg toffe items om te hebben!

Hoe gaaf zijn deze papieren cactussen?! Haha, ik vind ze echt cool. De onderdelen van de cactus krijg je in een doos, je moet ‘m dus zelf in elkaar zetten. Deze cactus kost 45 euro, echt bizar…

Cacti everywhere! Ook bij Papier Tigre kon je terecht voor een kopje koffie en wat lekkers. Zo leuk om te zien dat heel veel winkels (die al origineel zijn) nog iets extra’s toevoegen.

Ik heb mijn ogen uitgekeken. Mapjes, notitieboekjes, kaartjes. Met papier kun je eigenlijk zoveel leuks creëren! Het is dan ook een wonder dat ik he-le-maal niks heb gekocht bij alle drie de winkels, haha.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn top 3 originele conceptstores in Berlijn te zien. In een paar dagen kun je helaas niet alles bekijken en ik weet zeker dat er nog heel veel toffe conceptstores zijn die ik moet ontdekken, haha! Hopelijk kom ik nog eens in Berlijn, want ik vind het een fijne en mooie stad.

Ben jij wel eens in Berlijn geweest? 

10 Reacties

 1. 22 april 2016 / 04:50

  Industrieel vind ik zo tof! Deze concept stores Zou ik ook echt heel graag willen bezoeken.

 2. 22 april 2016 / 06:55

  Wat een gave zaken! Al die papieren items, zo leuk 😀

 3. 22 april 2016 / 10:51

  Dit ga ik onthouden voor als ik een keer naar Berlijn ga! Leuk!

 4. 22 april 2016 / 10:51

  Ah, wat cool! Ik wil zo graag nog eens naar Berlijn!

 5. 22 april 2016 / 12:54

  Bij paper & tea ben ik ook geweest in Berlijn en heb er echt heerlijke thee gekocht en ook een heel erg mooi postkaartje voor mijn vriend 🙂

 6. 22 april 2016 / 18:23

  Zooo leuk! Alle 3 zien ze er tof uit. Ik hou echt enorm van dit soort winkeltjes en volgens mij heeft Berlijn er aardig wat! Helaas ben ik er nog nooit geweest, maar ik wil er wel graag heen!

 7. 23 april 2016 / 07:17

  Ik houd van Berlijn! Ik was er vorige maand weer en ik wilde veel meer zien en doen dan mogelijk was in de beschikbare tijd 😉 Uiteindelijk heerlijk gefotografeerd, maar niet aan shoppen toegekomen.

  Leuke tips dit.

 8. 23 april 2016 / 17:36

  Ik zou zelf ook wel eens zoiets willen bezoeken, het ziet er op foto's altijd zo tof uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge