ESSENCE VELVET MATT LIPSTICK NR. 08

Ik ben dol op lipsticks, het is – denk ik – mijn grootste verslaving! Mijn favoriete budget merk qua lipstick is zeker weten Catrice, klik hier als je mijn Catrice lipstick stash wil zien. Hoewel ik de kwaliteit van Essence lipsticks niet zo fijn vind, kijk ik regelmatig in het schap of er nog wat moois tussen ligt. Zo hebben ze nu de Velvet Matt lijn, welke hele bijzondere kleuren bevat. Ik ga nr. 08 aan je laten zien vandaag!

Essence’s Velvet Matt lijn bevat vier kleuren: Een lichte nude tint, een oranje nude tint, een paarse tint en dus de lila roze tint die ik heb!
De huls is hetzelfde als wat we gewend zijn van andere Essence lipsticks, lekker basic. Wel erg leuk dat de huls de kleur van de bijbehorende lipstick heeft. 

Aan de onderkant van de lipstick zie je dat hij bij de Velvet Matt lijn hoort, wel zo handig! De Velvet Matt lipsticks liggen overigens ook naast elkaar in het schap.

En aan de bovenkant vind je natuurlijk de herkenbare ‘E’ van Essence. Blijft een leuk detail!

Als je de huls opent is het bovenste gedeelte zwart. Tof! Ook is de ‘E’ ingegraveerd in de lipstick zelf.

Op naar de swatch! Wat een bijzondere kleur is dit. Een soort lila-roze, die ook een beetje naar grijs neigt. In ieder geval een hele koele tint, ik ben benieuwd hoe dat mij staat!

Dit is de lipstick op mijn lippen. De dekking is niet geweldig. Misschien moet ik er een product onder dragen, want mijn lippen zijn van zichzelf best wel donker. Wel smeert de lipstick fijn en makkelijk uit.

Hmm, ik weet het niet. Ik heb het idee dat ik te bruin ben voor zo’n koele tint, haha. Misschien zou ik een iets minder warme make-up look erbij moeten dragen. Maar ik denk dat deze tint vooral erg tof is als je assig blond of grijzig haar en een bleke huid hebt. Ik vind het wel een leuke kleur om mee te experimenteren!

Ik heb gemengde gevoelens over deze Essence lipstick. De kleur is erg tof, het is zeker weer eens wat anders, maar ik vind ‘m niet zo mooi bij mezelf. Ach, misschien moet ik er gewoon nog aan wennen! De lipstick is wel fijn in gebruik, hij is lekker romig en droogt mijn lippen niet uit. Het enige nadeel is de houdbaarheid. Na een klein uurtje is de lipstick voor een groot deel al verdwenen. Wat ik wel prettig vind is dat hij geleidelijk van de lippen slijt en geen lelijke rand achterlaat! 🙂

Essence Velvet Matt lipstick is te koop bij Kruidvat en Trekpleister en kost 2,39


Wat is jouw ervaring met Essence lipsticks? Heb jij ook een Velvet Matt lipstick in je bezit?

14 Reacties

 1. 23 april 2016 / 06:12

  De kleur is mooi, maar matcht idd wat beter met een lichter huid- of haartype gok ik. Toch vind ik het je niet enorm misstaan, als je niets had gezegd was het me misschien niet eens opgevallen 😉 Ik heb 1 lipstick uit deze lijn, voor dat geld vind ik het op zich wel prima.

 2. 23 april 2016 / 07:42

  Ik heb deze lijn zelf nog niet geprobeerd. Ik snap wat je bedoeld maar toch vind ik je hem niet super misstaan.

 3. 23 april 2016 / 07:47

  Hij is echt mooi, ik had 'm gekocht en hij staat me totaaaal niet, hij is echt voor de wat lichtere types. Lichter dan ik in ieder geval 😛 Mooi kleurtje!

 4. 23 april 2016 / 08:18

  Ik ben wel erg fan van essence lipsticks. Maar van de velvet matt collectie heb ik er zelf nog gene getest.

 5. 23 april 2016 / 10:41

  Ik hou wel van dit soort kleurtjes, opvallend met niet te. Hij lijkt heel veel op Pretty Please van Mac die heb ik.

 6. 23 april 2016 / 10:52

  Ik vind hem er wel mooi uitzien! Alleen het lijkt me inderdaad even wennen, zo'n kleurtje. x

 7. 23 april 2016 / 13:31

  Ik heb hem ook en ik ben er echt verliefd op! De kleur misstaat je zeker niet, maar hij is inderdaad denk ik meer geschikt voor een lichtere huid.
  liefs

 8. 23 april 2016 / 15:08

  Eigenlijk vind ik 'm je best goed staan! Mooi kleurtje, als ik de volgende keer bij de Kruidvat ben neem ik hem zeker mee. Ik heb een heel lichte huid, dus ik ben benieuwd hoe dat staat!

 9. 23 april 2016 / 17:13

  Ik vind dit ook niet zo'n mooie kleur. Ik heb cool nude en die vind ik wel heel mooi staan, ook bij anderen. Verder heb ik geen lipsticks uit de lijn.

 10. 23 april 2016 / 20:25

  De kleur staat je heel mooi hoor, vind ik. Misschien inderdaad de rest van je make-up ook wat cooler houden. Jammer dat ze zo snel weg slijten he? Maar ja, wat wil je voor zo'n prijsje…

 11. 25 april 2016 / 16:50

  Het is een prachtige kleur! Ik heb hem zelf ook 🙂

 12. Anoniem
  25 april 2016 / 20:17

  De foto's vertekenen toch een beetje dekleur, ik heb hem hier en bij mij is hij minder roze dan op de foto's, zit toch meer nude in dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge