CATRICE ALLROUND CONTOURING PALETTE

In beautyblog land is het contouring palette van Catrice een enorme hype. Ik heb er al zoveel goeds over gelezen! Contouren is mijn favoriete onderdeel van het make-uppen en Catrice is absoluut mijn favoriete make-up merk, dus natuurlijk moest ik dit palette met eigen ogen zien en testen. Hij was telkens uitverkocht, maar bij mijn derde bezoekje aan het Kruidvat was het eindelijk raak. Lees je mee met mijn review?

Het contouring palette lijkt op het eerste oog nogal op het concealer palette van Catrice, die in eerdere collecties al verscheen. Het design is precies hetzelfde! 

Ik vind het palette er erg leuk uit zien, hij is niet groot en in principe is het alles wat je nodig hebt. Nadeel is wel dat je waarschijnlijk niet alle kleuren kunt gebruiken, omdat het niet de juiste kleuren zijn voor je huid.

Op de achterkant vind je een korte basisuitleg en de ingrediënten.

Ook staan er twee plaatjes op ter instructie, dat is best handig! Echt hardcore contouren (neus, onder de ogen, kin) doe ik eigenlijk nooit en dan is het toch fijn om het op het product zelf terug te kunnen vinden.

Er zitten vijf kleuren in het palette: Een ietwat koele/assige bronzer, een warmere bronzer, een hele lichte en een gelige tint en een highlighter. Alleen de highlighter bevat een shimmer, de rest van de tinten is mat!

Fijn ook dat er keus is qua warme en koele tinten. Al vind ik het contrast tussen de bruine en de gelige tinten wel héél groot! Die kleuren moeten maar net bij je huidskleur passen…

Ik ben echt reuze benieuwd, op naar de swatches:

Dat ziet er goed uit! Ik moest eerlijk gezegd wel vrij lang over de kleuren heen wrijven voordat ik dit resultaat kreeg… Misschien heeft het ermee te maken dat de kleuren romig zijn. Ik vind ze vrij stroef. De middelste kleur is echt veel te licht voor mij, ik ben bang dat ik die niet vaak ga gebruiken. Ook de highlighter vind ik niet echt passend bij de bronzers (negeer de afdruk op mijn pols door elastiekjes, haha).

Doordat de kleurtjes romig zijn breng je het aan na je foundation en voordat je je gezicht afpoedert. Dat was even wennen, haha! Op bovenstaande foto heb ik de contour volgens het plaatje op de achterkant aangebracht. Zelfs de ‘donkerste’ geel is heel licht voor mij, haha. Het blenden ging wat stroef.

Ik bracht het aan met mijn vingers en vervaagde het met een klein make-up sponsje, die ik eigenlijk alleen maar voor dit soort doeleinden gebruik. Maar je ziet er bijna niets van, mweh! Ook vind ik het product niet echt fijn aanvoelen op mijn huid. Het voelt én lijkt nogal plakkerig en ik heb van mezelf al een vette huid…

Nou, ik weet het niet. Of ik doe iets helemaal fout of het is gewoon niet het juiste product voor mij. De lichte tinten in het palette zijn wel érg licht, waardoor mijn gezicht er, naast te licht, ook een beetje vlekkerig uit ging zien. Door de romige textuur gingen die plekken extra glimmen, zelfs na het afpoederen!

Inmiddels heb ik een nieuwe contour kwast (de gehele shoplog volgt morgen :-)), ik ben benieuwd of het aanbrengen daarmee wel goed lukt. Het aanbrengen van het gehele palette kost ook redelijk wat tijd, erg jammer dat het resultaat zo minimaal is en dat de kleuren zich niet zo makkelijk laten blenden…

Het Catrice Allround Contouring Palette is te koop bij Kruidvat en Trekpleister en kost 3,99

Houd jij ook van contouren? Heb jij ervaring met dit palette?

16 Reacties

 1. 29 april 2016 / 07:24

  Ik heb nog nooit geprobeerd te contouren. Het lijkt me ook best lastig eigenlijk, wel zo fijn dat ze op de achterkant aangeven hoe het moet.

 2. 29 april 2016 / 08:34

  Wat een flop zeg, jeetje. Ik blijf lekker bij mijn Anastasia palette!

 3. 29 april 2016 / 08:50

  Jammer dat ie zo tegen valt zeg! Ik had er wel meer van verwacht..

 4. 29 april 2016 / 08:58

  Hmm jammer dit zeg.. Ik gebruik zelf ook liever poeders eigenlijk. Misschien dat dat beter bij je past? Wel hele mooie foto's trouwens! <3

 5. 29 april 2016 / 09:34

  hmm jammer dat het tegenvalt 🙁 sommige mensen vond dit trouwens wel een fijn product, dus misschien ligt het idd aan de huidtype. Waar heb je je marmeren ondergrond eigenlijk vandaan? 😀

 6. 29 april 2016 / 14:49

  Ik was al erg benieuwd naar dit product, vooral omdat ik nog maar net bezig ben met contouren. Maar het resultaat valt mij jammer genoeg tegen 🙁

 7. 29 april 2016 / 15:04

  Ik zie eerlijk gezegd ook niet echt verschil. Ik heb een palette van aliexpress om te contouren en die vind ik wel fijn maar ik doe het niet echt heel vaak ofzo

 8. 29 april 2016 / 16:54

  Wat jammer dat het niet zo (goed) werkt als verwacht. Wellicht contouren met een poeder? Ik doe dit eigenlijk nooit hihi. Wil er nog steeds een keer mee aan de slag!

 9. 29 april 2016 / 18:24

  Jammer dat hij tegen valt!
  Hopelijk komen ze binnenkort met iets wat betere pigmentatie bevat!

 10. 29 april 2016 / 18:30

  Nee, ik vind het niet zo succes dit. Ik ben persoonlijk ook meer van de poeders. Dit had iets moois kunnen zijn maar helaas, maar fijne review!

 11. 29 april 2016 / 20:43

  Hmmm, niet kopen dus! Wilde hem ook aanschaffen, maar dan is zo'n review toch wel erg fijn!

 12. 1 mei 2016 / 16:30

  Jammer dat hij tegenvalt, ik had eigenlijk verwacht dat het wel een fijn product zou zijn!

 13. 3 mei 2016 / 12:35

  Zo jammer. Ik heb hier al meer negatieve dingen over gelezen. Helaas…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge