REVIEW | CATRICE CAMOUFLAGE CONCEALER

De juiste concealer vinden is een hele klus. Inmiddels weet ik dat een vloeibare concealer voor mij het beste werkt, maar alsnog is er super veel keus in merken, kleuren en natuurlijk structuren. De perfecte concealer heb ik nog niet gevonden! In mijn Kruidvat shoplog kon je zien dat ik de camouflage concealer van Catrice mee had genomen. Ik heb ‘m uitgebreid getest! Lees gauw verder als je benieuwd bent naar mijn mening.

Ik had al heel veel goed gehoord en gelezen over de Catrice concealer, dus ik wilde ‘m ook wel eens proberen. Ik heb zelf goede ervaringen met Catrice concealers, hoewel de foundations en poeders van dit merk voor mij niet zo goed werken. Het is altijd weer afwachten!

 Dit is ‘m. De vloeibare camouflage concealer van Catrice.

De concealer belooft een goede dekking en een long lasting effect. Je kunt de concealer gebruiken om wallen en oneffenheden mee te bedekken, ook is het mogelijk de laagjes op te bouwen. Daarnaast belooft de concealer ook nog eens waterproof te zijn!

Ik heb de kleur Light Beige. Overigens zijn er maar drie kleuren van de concealer, 005 Natural, 010 Porcelain en dus 020 Light Beige. Zelfs deze is nog aan de lichte kant, zeker met de zomer op komst. Al vind ik het wel mooi als de concealer net iets lichter is dan je eigen huidskleur, dat staat zo lekker fris!

De concealer breng je aan met een sponsapplicator. Dit vind ik altijd heel fijn en gemakkelijk werken! Ik gebruik daarna trouwens altijd mijn vingers om het te blenden.

Op naar de swatches. Hij is nog best licht, vind je ook niet?

 Eenmaal uitgesmeerd zie je er vrijwel niets meer van. Precies zoals het hoort! De structuur is heel fijn, niet te waterig, maar ook weer niet te stroef.

Volgens mij zou ik een goed professioneel concealer proefpersoon zijn (haha), ik heb altijd hele diepe, rode kringen onder mijn ogen. Ook zitten er van die talgbultjes (volgens mij?) – ik noem ze altijd mijn schubjes, haha – waar het ook niet bepaald mooier van wordt.

De concealer aangebracht. Het was even lastig met doseren, inmiddels weet ik dat dit veel te veel is haha.

En de concealer geblend. Wauw! Ik ben heel erg verrast. Mijn rode wallen zijn compleet bedekt! Overigens is het niet aan te raden om meerdere laagjes aan te brengen (vind ik dan), want het trekt alleen maar sneller in de lijntjes. De concealer blijft gedurende de dag prima op z’n plek!

De concealer met de rest van mijn make-up aangebracht. Ik breng meestal de concealer na mijn foundation aan, maar bij deze foto’s heb ik het andersom gedaan. Die dikke, diepe zakjes onder mijn ogen zijn helaas blijvend, die krijg je met een emmer cement nog niet weg denk ik, maar de rode kleur is helemaal weg!

Ik ben heel enthousiast over de Catrice camouflage concealer! Hij bedekt roodheid en onzuiverheden goed. Alhoewel ik liever wat extra foundation aanbreng op onzuiverheden vanwege het kleurverschil. De concealer is toch wel heel licht en dat werkt alleen goed onder mijn ogen. Als mijn ogen door de zon of de wind gaan tranen blijft deze concealer wel beter zitten dan andere concealers! Maar écht waterproof is hij niet.

Catrice camouflage concealer is te koop bij Kruidvat en Trekpleister en kost 3,59

Heb jij ervaring met Catrice concealers?

16 Reacties

 1. Elles Mulder
  12 mei 2016 / 08:45

  Jeetje, hij dekt echt heel erg goed! Ik denk dat ik hem ook ga kopen nadat mijn Essence concealer op is!Liefs,Elles

 2. 12 mei 2016 / 07:05

  Catrice concealers zijn allemaal te licht voor mij :O maar hij doet het goed!

 3. 12 mei 2016 / 07:07

  Ik vind 'waterproof' hierbij ook zo'n rare term, ik vind het verder ook gewoon een fijne concealer!

 4. 12 mei 2016 / 07:37

  Ik had die concealer ook! Zo ontzettend fijn. Nu moet ik alleen nog steeds een nieuwe halen

 5. 12 mei 2016 / 08:13

  Ik heb hem zelf ook een tijdje geleden aangeschaft en was dan ook heel positief verrast. Hij bevalt mij erg goed!

 6. 12 mei 2016 / 08:15

  Hier heb ik al zo veel van versleten! en haha dat jij dat ene kleine beetje veel te veel vond, ja toen moest ik wel even blozen haha. Ik gebruik zo veeeeel meer

 7. 12 mei 2016 / 09:13

  Wauw ik ben om! Deze concealer wordt mijn volgende, wat een goede dekking zeg. <3
  Liefs! Evelien

 8. 12 mei 2016 / 11:38

  Wat een goede concealer! Ik ben al een tijdje op zoek naar een goede. Ik heb een ontzettend lichte huidskleur en de meeste concealers zijn te donker voor me. 🙂

 9. 12 mei 2016 / 12:32

  Ik vind deze concealer ook heel fijn. Ik gebruik de lichtste kleur om de donkere kringen onder mijn ogen te camoufleren.

 10. 12 mei 2016 / 17:36

  Je hebt me erg benieuwd gemaakt naar deze concealer! Mooie foto's heb je ook gemaakt! 🙂

 11. 12 mei 2016 / 22:32

  De "schubjes" heb ik helaas ook. Ik ga deze concealer ook testen. 3,59€ is een prima prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge