De leukste schoolagenda’s + planning tips voor studenten

Hoi allemaal! Wie mijn blog langer volgt en mij een beetje kent, weet dat ik dol ben op agenda’s en planners. Vroeger mocht ik elk schooljaar een nieuwe agenda uitzoeken bij Bruna. Deze traditie is eigenlijk niet veranderd, alleen financier ik nu zelf mijn agenda’s ;-). Nog steeds ben ik gek op papieren agenda’s en is het elk jaar weer een feestje om een nieuwe agenda aan te schaffen! In dit artikel deel ik de allerleukste (school)agenda’s en deel ik mijn beste planning tips voor studenten. Lees gauw verder als je benieuwd bent!

schoolagenda's

De allerleukste schoolagenda’s

Eerlijk is eerlijk, stiekem mis ik het wel om elk jaar een nieuwe schoolagenda uit te zoeken ;-). Al moet ik ook eerlijk bekennen dat mijn oude vertrouwde rose gold agenda al een aantal jaren favoriet is, voornamelijk omdat ik mijn blog planning hierin kwijt kan. Ik vind het heerlijk om agenda’s te shoppen en daarom leek het me leuk om mijn favoriete (school)agenda’s op een rijtje te zetten!

schoolagenda's
1. Structuurjunkie planner 2021-2022 €20,99 / 2. Luipaard schoolagenda €13,99 / 3. &INK agenda roze €16,99 / 4. Schoolagenda daisy flower €13,99 / 5. A-journal schoolagenda €15,99 / 6. &INK schoolagenda groen €15,99 / 7. &INK schoolagenda €15,99 / 8. A-journal schoolagenda mintgroen €15,99

Alle (school)agenda’s in de collage zijn verkrijgbaar bij Bruna. Bruna is al sinds oudsher een autoriteit op het gebied van schoolspullen en dat is door de jaren heen eigenlijk onveranderd gebleven. Nog steeds kom ik er graag om kantoorspullen, ansichtkaarten, leuke stationary of een nieuwe agenda te shoppen. Ik ben vooral dol op kleurrijke agenda’s waar ik vrolijk van word. Met een gezellige (en het liefst roze ;-)) agenda krijg ik namelijk meteen zin om aan de slag te gaan met mijn taken. Daarnaast ben ik ook gek op printjes, dat zie je dan ook duidelijk terug in de bovenstaande collage met mijn favoriete schoolagenda’s!

Planning tips voor studenten

Met een VWO- en HBO-diploma op zak heb ik heel wat uurtjes over de studieboeken gebogen gezeten. Ik ben heel blij dat deze jaren nu voorbij zijn, maar dankzij mijn studie heb ik wel de nodige zelfdiscipline ontwikkeld, die erg goed van pas komt als ondernemer. De afgelopen jaren heb ik dan ook een hoop verschillende planning tips uitgeprobeerd en inmiddels weet ik wat voor mij het beste werkt. Hieronder deel ik mijn beste tips!

1. Werk aan één taak tegelijk

Iedereen leert op zijn eigen manier, maar multitasken is voor niemand goed. Wist je dat je enorm veel focus verliest, als je met meerdere taken tegelijk bezig bent? Zo vertraag je niet alleen je (leer)proces, maar raak je ook sneller vermoeid. Zorg er dus voor dat je aan één taak tegelijk werkt, zodat je volledige focus kunt creëren. Besteed bijvoorbeeld een hele middag aan één vak of het schrijven van een essay. Je hebt altijd even tijd nodig om erin te komen, maar als je langer aan een taak werkt kun je in de flow raken en werk je sneller. Door het switchen tussen te veel taken verlies je focus, dus probeer dit te vermijden!

2. Werk met tijdslots

Ik ben zelf een rasechte perfectionist, dus de hele dag aan een bepaald project werken is niet altijd productief. Je kent jezelf natuurlijk het beste, maar voor mij werkte het altijd goed om met tijdslots te werken. Zo voorkwam ik dat ik te lang met een taak bezig was. Het is vaak helemaal niet nodig om urenlang met een taak bezig te zijn, wanneer je productief te werk gaat. Ik gebruikte zelf altijd de Pomodoro-app om de tijdslots (standaard 25 minuten) in te stellen. Wist je dat je hersenen eigenlijk niet langer dan 25 minuten full focus aan een taak kunnen werken? Neem dus voldoende pauzes tussendoor, om je focus te behouden.

3. Leg je telefoon (ver) weg

Wanneer ik mijn telefoon niet nodig heb bij een taak, leg ik ‘m het liefst heel ver uit mijn zicht. Als content creator heb ik mijn telefoon helaas vaak nodig bij mijn werk, maar ik probeer mijn schermtijd zeker wel te beperken. Wanneer ik bijvoorbeeld een artikel schrijf, dan leg ik mijn telefoon aan de andere kant van de kamer. Om productief te kunnen werken is het echt belangrijk om je niet af te laten leiden door je telefoon! Leg je telefoon weg of zet ‘m op stil (of uit) als je gaat studeren of werken.

4. Beloon jezelf

Op de dagen dat ik iets leuks heb gepland, ga ik ineens als een speer. Juist omdat er een beloning op me wacht, lukt het me ineens wel om productief te werk te gaan. Dit hoeft niet altijd een sociale afspraak te zijn, maar het kan ook iets zijn wat ik in mijn eentje ga doen. Even in het zonnetje zitten, een tijdschrift lezen, koffie to go halen of een uurtje winkelen. Zorg ervoor dat je elke dag een beloning hebt waar je naartoe kunt werken. Ik werk zelf het beste onder een beetje tijdsdruk, dus hier probeer ik van te profiteren! Win-win situatie, want zo heb ik ook nog wat aan mijn dag ;-).

Shop(te) jij ook je schoolagenda’s bij Bruna?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
schoolagenda's

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge