5 x Mooie stranden op Mallorca die je gezien moet hebben!

Hoi allemaal! Vorige maand vierde ik vakantie op het zonnige Mallorca. Het was alweer de tweede keer dat ik dit prachtige eiland bezocht en ik word elke keer een beetje meer verliefd. De laatste keer heb ik weer een heleboel nieuwe, mooie plekken ontdekt die ik maar al te graag met je deel! Nu ik dit schrijf schijnt het Nederlandse zonnetje op mijn bol, geen straf om tijdens het schrijven weg te dromen bij mooie stranden ;-). Ben je benieuwd naar 5 mooie stranden op Mallorca die je gezien moet hebben? Lees gauw verder!

mooie stranden op Mallorca

1. Cala Llombards

Mijn meest recente ontdekking op Mallorca is Cala Llombards, een strand gelegen in het zuiden van Mallorca. Toen wij er waren was het heerlijk rustig, het voordeel van in mei en tijdens corona op vakantie gaan! Er waren denk ik nog geen 30 mensen op het strand, waardoor we het beste plekje konden uitkiezen: tegen de rotsen aan, uit de wind. Het strand van Cala Llombards is namelijk gelegen tussen de rotsen en daarmee heerlijk beschut. Er waren geen eetgelegenheden en toiletten aanwezig, dus neem vooral zelf wat eten, drinken en een WC-rol mee ;-). Als je de hoge trap naast het strand betreedt, heb je een prachtig uitzicht over het strand.

2. Cala d’Or

Het strand van Cala d’Or is ook zuidelijk gelegen, vlakbij Cala Llombards. Zeker een aanrader om dit strand ook even mee te pakken als je Cala Llombards bezoekt, of als je in de buurt verblijft! Vanaf de hoofdstad Palma de Mallorca is Cala d’Or ongeveer een uurtje rijden. Cala d’Or betekent letterlijk ‘gouden baai’ en de prachtige stranden doen deze naam eer aan. In Cala d’Or vind je geen uitgestrekte zandstranden, maar juist kleine, idyllische stranden ingeklemd tussen rotsen. Precies waar de zuidkust van Mallorca om bekend staat. Overigens vind je in de regio Cala d’Or ook prachtige hotels, leuke winkels en heel veel eetgelegenheden.

prachtige plekken

3. Platja de Formentor

In mijn artikel over prachtige plekken op Mallorca benoem ik ‘m al even: Cap de Formentor. Dit prachtige uitkijkpunt is gelegen in het meest noordelijke puntje van Mallorca. Je kunt het uitkijkpunt alleen per bus bereiken. Bij Cap de Formentor vind je ook Platja de Formentor, een prachtig strand gelegen tussen de heuvels. ‘s Zomers kan dit strand ontzettend druk zijn, dus kom op tijd! Overigens kun je Cap de Formentor, het hoogste punt van het eiland, soms ook spotten vanuit het vliegtuig. Mocht je Mallorca voor het eerst bezoeken, dan kan ik je zeker aanraden om dit prachtige uitkijkpunt te bezoeken.

prachtige plekken

4. Cala Millor

Cala Millor is gelegen in het oosten van Mallorca en staat bekend om haar prachtige zandstranden en helderblauw water. Het brede zandstrand is ongeveer twee kilometer lang en in de omgeving is veel te doen. Je kunt er heerlijk eten aan het strand en je vindt er ook veel winkels en hotels. Cala Millor is dan ook de grootste plaats aan de oostkust van Mallorca. Vergeet ook zeker niet om Porto Cristo mee te pakken als je Cala Millor bezoekt. Dit gezellige plaatsje kent een jachthaven, gezellige terrasjes en nabij Porto Cristo vind je ook de Grotten van Drach.

5. Es Trenc

In het zuiden van Mallorca, nabij Cala Llombards, vind je ook Platja Des Trenc. Dit strand verdient niet voor niets een plekje tussen de mooie stranden op Mallorca en daarom is het er vaak druk. Kom dus zeker op tijd, als je niet met je (huur)auto in de file wil staan. Om het strand te bereiken rijd je een stuk door een prachtig natuurgebied, waar je alleen al je ogen uitkijkt. Het strand van Es Trenc staat bekend om zijn azuurblauwe wateren en witte zandstranden. Platja Des Trenc ligt wat afgelegen, dus neem ook zeker je eigen eten en drinken mee.

Welke mooie stranden op Mallorca kun jij nog aan dit lijstje toevoegen?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
mooie stranden op Mallorca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge