5 Tips om een lange relatie spannend en leuk te houden

Hoi allemaal! Nooit gedacht dat ik ooit nog eens een artikel zou schrijven over dit onderwerp, want ik dacht dat ik nog heel lang single zou blijven. Het is ook niet zo dat ik nu al zo lang in een relatie zit, maar ik heb zeker wel ervaring met lange relaties. Iets waar ik van tevoren altijd een beetje bang voor ben, is dat een relatie saai wordt. Gelukkig is dit iets wat je in de meeste gevallen kunt voorkomen, tenminste, als je beide je best blijft doen! In dit artikel deel ik daarom 5 tips om een lange relatie spannend en leuk te houden, lees je mee?

lange relatie spannend

1. Blijf elkaar verrassen om het spannend te houden

Iets wat zeker belangrijk is in een relatie, is dat je elkaar blijft verrassen. Nu is het natuurlijk niet zo dat je elkaar elke week hoeft te verrassen met een groot cadeau, je kunt het ook klein houden. Organiseer bijvoorbeeld een romantische picknick of verras je partner met een kleinigheidje. Dit hoeft geen honderden euro’s te kosten, het gaat tenslotte om het gebaar. Het belangrijkste is dat je je partner zo een signaal geeft dat je om hem/haar geeft. Zo ben ik bijvoorbeeld helemaal blij als mijn vriend mijn favoriete broodjes heeft gekocht voor het ontbijt, haha!

2. Maak bewust tijd voor elkaar vrij

Wat ik vaak zie en hoor in mijn omgeving, is dat je relatie best wel kan veranderen als je gaat samenwonen. Ineens zie je elkaar elke dag, maar dat betekent niet automatisch dat je veel tijd doorbrengt samen. Je hebt toch je eigen dingen, zoals werk, hobby’s en sociale afspraken. Ook wanneer je niet samenwoont, is het belangrijk om bewust tijd voor elkaar vrij te maken. Ga samen iets leuks doen en stop je telefoon weg. In dit artikel deel ik 4 romantische date ideeën voor de zomer, maar sommige tips kun je wellicht nu ook toepassen!

3. Experimenteer in de slaapkamer

Ook wat betreft seks is het belangrijk dat je op één lijn zit en dat je elkaar wil tegemoet komen. Seks kan een issue worden als de ene andere behoeftes heeft dan de ander. Iedereen heeft hier zo zijn eigen mening over, maar ik vind seks heel erg belangrijk in een relatie. Zeker als je in een lange relatie zit heb je misschien wel de behoefte om meer te experimenteren in de slaapkamer. Als jullie er beide voor open staan, kun je bijvoorbeeld seksspeeltjes gebruiken, zoals de nieuwe Lovense Max 2. Ik heb weleens gelezen dat je je libido kunt verhogen door te masturberen, ook als je een relatie hebt en regelmatig seks hebt. Op de website Pabo vind je een uitgebreid assortiment aan speeltjes, waaronder de Lovense Lush 3.

4. Blijf communiceren en luister naar elkaar

Communicatie is de sleutel en dit wordt vaak onderschat. Hier mag ik zelf ook nog wel wat harder aan werken. Ik ben namelijk een enorme binnenvetter, en na een tijdje explodeer ik, terwijl de ander dit vaak niet ziet aankomen. Dit is niet alleen iets waar ik in een relatie tegenaan loop, maar ook in vriendschappen. Mensen verwachten vaak niet dat ik niet uitspreek waar ik mee zit, omdat ik wel vrij direct ben. Maar sommige onderwerpen zijn nou eenmaal lastig om aan te snijden en vermijd je liever. Het is ontzettend belangrijk om te blijven communiceren. Ook als je een lange relatie hebt en denkt elkaar door en door te kennen.

5. Ga af en toe samen (een weekend) weg

Het is zo belangrijk om af en toe samen weg te gaan, niet alleen als je een lange relatie spannend wil houden. Toen ik mijn vriend nog geen drie maanden kende gingen we samen op vakantie en dat zorgt gelijk voor een diepere connectie. Het is waar dat je elkaar op vakantie pas echt goed leert kennen ;-). Sowieso is het fijn en belangrijk om langere tijd met elkaar door te brengen, vooral als je niet samenwoont. Een nieuwe omgeving doet vaak ook wonderen voor je relatie en je eigen geluk. Ik vind samen op vakantie gaan een van de leukste dingen aan een relatie, ik geniet er enorm van!

Heb jij een relatie? Wat zijn jouw beste tips om een lange relatie spannend te houden?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
lange relatie spannend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge