3 x Inspirerende en leerzame blogs voor ambitieuze ondernemers!

Hoi allemaal! Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik werkzaam als freelance grafisch ontwerper en ben ik vorig jaar mijn eigen webshop en grafisch ontwerpbureau gestart: Studio Anna Jirina. De laatste tijd schrijf ik ook steeds vaker over ondernemen op mijn blog! 🙂 Hoewel ik graag tips deel voor het opzetten van je eigen bedrijf, lees ik ook zelf graag blogs over ondernemen en alles wat daarbij komt kijken. Ik haal er inspiratie uit én ik steek er wat van op! Vandaag deel ik mijn 3 favoriete blogs voor ambitieuze ondernemers, zodat jij hopelijk ook geïnspireerd raakt.

ambitieuze ondernemers

digitale dromers

1. Digitale Dromers

De blog van Tarinda, Digitale Dromers, staat boordevol tips voor millennials die een succesvolle online business willen creëren. Zo vind je op haar blog allerlei leerzame artikelen over je eigen digitale producten verkopen, hoe je Pinterest kunt inzetten voor je blog/bedrijf en tips hoe je geld kunt verdienen met bloggen, bijvoorbeeld via LinkPizza (echt een aanrader om je hier in te schrijven!!!).

Onlangs heb ik haar e-book gedownload over groeien met Pinterest, waar ik super veel aan heb gehad – nu moet ik het nog toepassen ;-). Daarnaast deelt ze via Pinterest veel waardevolle tips voor ondernemers. In haar shop verkoopt ze overigens nog veel meer handige e-books, Instagram presets en planners voor ondernemers, heel inspirerend hoe ze haar bedrijf en blog zo goed in de markt heeft kunnen zetten. Ik heb er veel bewondering voor! 🙂

bydagmarvalerie blog

2. By Dagmar Valerie

De blog van Dagmar volg ik al jaren, niet voor niets stond By Dagmar Valerie in 2016 al tussen mijn lijstje met favoriete blogs! Op de blog van Dagmar komen diverse onderwerpen aan bod, je vindt er ook veel tips en artikelen over ondernemen. Dagmar is zelfstandig ondernemer en sinds een tijdje is ze ook werkzaam als businesscoach. Ook heeft ze al een boek en een e-book op haar naam staan. Super tof dat ze dit op zo’n jonge leeftijd al heeft bereikt, ik vind haar echt een inspirerende powervrouw!

diolifestyle

3. Diolifestyle

De blog van Dionne, Diolifestyle, volg ik ook al jaren, al was ik haar een tijdje geleden een beetje uit het oog verloren. Onlangs kwam ik op haar (vernieuwde!) blog terecht en zag ik dat ze enorm gegroeid is. Haar lay-out ziet er niet alleen prachtig uit, maar ze blogt ook over hele andere onderwerpen dan eerst. Op haar blog vind je nu ook heel veel inspirerende artikelen over ondernemen!

Dionne heeft onlangs haar vaste baan opgezegd en woont en werkt momenteel als digital nomad in Barcelona, zoiets lijkt mij ook heel tof om nog eens te doen. Hoewel ik sommige artikelen en tips wat voor de hand liggend vind, zit er ook genoeg bij waar ik wel wat van heb geleerd! Ze schrijft regelmatig nieuwe artikelen, dus neem zeker even een kijkje op haar blog.

Zijn er nog toffe blogs die jij andere ambitieuze ondernemers kan aanraden?

ambitieuze ondernemers

7 Reacties

 1. 22 maart 2019 / 07:09

  Stuk voor stuk zijn het heel toffe en handige blogs! Ik volg ze alle drie al een tijdje met plezier en ben over alle drie erg enthousiast 🙂 Ik wist niet dat Tarinda ook een e-book over Pinterest heeft uitgebracht. Klinkt ook als iets waar ik nog veel aan heb! Ik ga snel even een kijkje nemen!
  Romy onlangs geplaatst…Droomhuis in de maak | Update & eerste foto’s van mijn woningMy Profile

 2. 22 maart 2019 / 10:44

  Aaah! Superleuk om te lezen dat je mijn blog inspirerend vindt. En ik ga mijn best doen om minder voor de hand liggende tips te delen. 🙂

 3. 22 maart 2019 / 10:53

  Wat een leuke blogs! Ik kende ze alle drie nog niet en ben ze meteen gaan volgen, dus dankjewel voor de tip(s)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge