TERUGBLIK OP MIJN DOELEN VOOR 2016 + NIEUWE DOELEN

Bij het artikel over mijn 2016 was ik iets heel belangrijks vergeten, namelijk mijn doelen voor het afgelopen jaar! Begin vorig jaar stelde ik een lijst samen met doelen voor het nieuwe jaar en het leek me leuk om daar nog even op terug te blikken. Welke doelen heb ik behaald en welke niet? Ook heb ik voor 2017 een aantal doelen opgesteld en die deel ik ook in dit artikel. Lees je gezellig mee?

doelenLaten we beginnen met mijn doelen voor 2016!

1. Stage en derde studiejaar afronden
Yay, dit is gelukt! Eigenlijk was dit ook meer iets wat echt moest gebeuren, maar ja, je weet het nooit. Er kan altijd iets gebeuren waardoor het niet lukt… Ik kijk in ieder geval met een goed gevoel terug op deze periode!

2. Een baantje vinden
Ook dit is gelukt. Het was nog wel even een zoektocht, maar ik ben ontzettend blij met hoe het is gelopen. Aan mijn zomerbaantje op het terras (in mijn terugblik op 2016 lees je er meer over) heb ik nu mijn nieuwe werk in de nachthoreca te danken, heel erg fijn dus om na de zomervakantie lekker door te kunnen werken! Het is goed te combineren met school en stage en dat vind ik het belangrijkst.

3. Meer boeken lezen
Ik heb het exacte aantal niet geteld (misschien leuk om dit jaar wel te doen?), maar in 2016 heb ik aardig wat boeken gelezen. Vooral in de zomer! Eigenlijk was er altijd wel een boek te vinden op mijn nachtkastje, haha. Lezen voor het slapengaan is al jaren een gewoonte, maar ik lees niet altijd heel veel in een keer. Dit jaar wil ik er nog iets meer tijd voor gaan maken! 🙂

4. Een eigen blog-domein en meer uit mijn blog halen
Een eigen domein is zeker gelukt! In juni lanceerde ik mijn nieuwe site, waar je nu op kijkt. Ook stapte ik over op WordPress. Ik had gedacht dat het heel moeilijk was, maar het viel best mee. Inmiddels ben ik eigenlijk wel toe aan een nieuwe lay-out, maar ik weet nog dat dat echt heel veel tijd kostte, haha! Qua bloggen ben ik redelijk constant gebleven, ik heb af en toe wel een blogdipje gehad, maar ik ben best tevreden. Al vind ik dat ik nog wel meer tijd en moeite had kunnen steken in mijn blog, dat gaat dus op de agenda voor het komende jaar! Enne, een nieuwe lay-out gaat er ergens dit jaar ook wel komen.

5. Meer DIY-projectjes en van mijn hobby mijn werk maken
Hmmm. Ik was dit doel een beetje vergeten (haha, oeps). Alhoewel ik het wel heel leuk vind om creatief bezig te zijn, lukt het niet altijd. Eigenlijk is bloggen en fotograferen ook al creatief, soms kom ik niet verder dan dat. Voor mijn blog is er namelijk altijd wel wat te doen! ‘Van mijn hobby mijn werk maken’ is achteraf een beetje vaag geweest. Ik heb meerdere hobby’s… Haha. Dit jaar studeer ik af, we zullen zien wat de toekomst brengt. Misschien kan ik dan meer tijd vrijmaken om echt dingen te doen die ik leuk vind, en minder dingen doen die moeten? We zullen zien!

6. Opruimen en verkopen op Marktplaats
Hier kan ik kort over zijn, dit heb ik gedaan! Niet zo vaak als ik zou willen, maar ik heb zeker goed mijn best gedaan. Komend jaar gaan we hier dus weer lekker mee bezig!

7. Meer schrijven (buiten mijn blog)
Hier kan ik ook kort over zijn, dit is niet gebeurd. Tenminste, als je mijn stageverslagen, scriptie en essay niet meerekent… Ik had het hier namelijk over creatief schrijven, haha!

8. Meer relaxen en minder ‘moeten’
Ik had niet verwacht om dit te zeggen, maar ik denk ook wel dat het aardig is gelukt! Vooral in het begin van mijn afstudeerstage periode was ik heel relaxed. Ik werkte op stage heel hard en de rest van de week kon ik lekker mijn eigen ding doen. Het ligt natuurlijk ook wel aan de situatie. Soms moet je gewoon echt dingen doen en afmaken! Maar als ik dingen (nog even) kon laten liggen, koos ik wel vaker voor een moment voor mezelf.

Voor 2017 heb ik een aantal nieuwe doelen. Het is een jaar van grote veranderingen. Ik ga afstuderen en ik weet nog niet zo goed wat ik daarna wil doen. Daarom heb ik niet zulke uitgebreide doelen, eigenlijk maar drie die voor mij heel belangrijk zijn.

1. Afstuderen
In juni studeer ik af. Dat is gewoon iets wat echt moet gebeuren, haha! Ik vind het wel heel spannend en heb eigenlijk nog geen idee wat me te wachten staat…

2. Meer reizen
Dit heb ik in 2016 (onbewust) al gedaan en in 2017 hoop ik hier zeker mee door te kunnen gaan. Stockholm staat al heel lang op mijn verlanglijstje, net als een trip naar Ijsland. Geen idee of ik het dit jaar kan realiseren, maar het is zeker iets wat ik graag wil.

3. Een eigen woning in Groningen
Ook dit is een heel belangrijk punt. Ik hoop dat het voor mijn afstuderen nog lukt om een eigen plekje te vinden in Groningen. Ik weet namelijk wel al zeker dat ik in de toekomst in het noorden wil blijven. Het is alleen erg lastig om woonruimte te vinden. Als het niet lukt ga ik misschien na mijn afstuderen wel op reis, haha! Natuurlijk kan ik mijn toekomstige woning ook gewoon onderverhuren, dus of ik nu een woning vind of na mijn afstuderen maakt eigenlijk niet zoveel uit. (Alhoewel ik graag zo snel mogelijk weer op mezelf wil wonen, zoals ik de afgelopen drie jaar al heb gedaan…)

We zullen zien wat het nieuwe jaar mij brengt! Alles staat eigenlijk nog open. Het lijkt mij ook wel heel tof om komende zomer in het buitenland te gaan werken, maar ik weet het allemaal nog niet. Doorstuderen wordt ‘m voorlopig in ieder geval niet. Ik ben heel tevreden als ik straks op mijn 22e mijn HBO heb en dan wil ik (even) geen school meer. Misschien wel nooit meer, haha! Ik heb ook wel ideeën over m’n eigen bedrijfje/boek/cafe/100 andere dingen, maar dat is denk ik iets voor in de verre toekomst… 😉 Maar goed, je weet het nooit! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om samen met mij terug te blikken op mijn doelen voor 2016 en ik ben nu ook erg benieuwd naar jouw doelen voor het nieuwe jaar!

Wat zijn jouw doelen voor 2017?

Share:

12 Reacties

 1. 8 januari 2017 / 09:23

  Wat leuk om te lezen wat 2016 je heeft gebracht en fijne dingen heb je voor jezelf opgesteld voor 2017. Ik hoop dat je fijn gaat afstuderen en een heerlijk eigen plekje in Groningen vindt!
  Femke onlangs geplaatst…Chit Chat on Sunday #1My Profile

 2. 8 januari 2017 / 10:45

  Heel leuk om te lezen en tof dat je zoveel dingen hebt waargemaakt. Ik studeer dit jaar ook eindelijk af 🙂
  Claudia onlangs geplaatst…Berlijn in foto’sMy Profile

 3. 8 januari 2017 / 14:53

  Succes voor je doelen voor 2017! Ik hoop dat het je gaat lukken. Mijn belangrijkste doelen voor 2017 is trouwen, aan mijn depressie werken (gelukkig bijna voorbij) en werken aan mijn angsten die ik nu heb door mijn depressie. Voor de rest kun je ze lezen op mijn blog, als je nieuwsgierig bent naar de rest!
  Denise onlangs geplaatst…Plog #3 – Het wandelbos in TilburgMy Profile

 4. 8 januari 2017 / 14:54

  Leuk om te lezen dat je genoeg dingen heb waargemaakt! Succes met het afstuderen en hopelijk vind je je plekje!
  Manon onlangs geplaatst…Miss Dior | Hair MistMy Profile

 5. 8 januari 2017 / 20:16

  Wat een lekker lijstje met dingen die je bereikt hebt. Altijd fijn zoiets terug te kunnen lezen, als dat geen goed gevoel geeft.. Ik wil dit jaar ook minder moeten en meer mijn eigen ding doen/vaker nee zeggen tegen zaken die me niet zo interesseren en eigenlijk toch niet hoeven.

  Succes komend jaar met je nieuwe doelen!

 6. 9 januari 2017 / 14:59

  Wat een super leuke doelen heb je behaald! Wat goed dat je zoveel hebt gelezen, dat is ook zeker een doel voor mij dit jaar. <3
  En wat leuk dat je graag je eigen stekje wilt in Groningen!
  Liefs,
  Evelien
  evelien onlangs geplaatst…Lush sale shoplog!My Profile

 7. 10 januari 2017 / 17:58

  Balans vinden tussen moederschap, eigen zaak en bouwen van ons droomhuis. En dan liefste de groei in mijn bedrijf ook verder uitbouwen, terwijl ik minder ga werken. We gaan het zien… eerst de baby (nu 30 weken zwanger)
  Patricia onlangs geplaatst…Geniet van je zwangerschap! Hoe dan?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge