XL Terugblik op de onvergetelijke zomer van 2022

Hoi allemaal! Ik ben vast niet de enige die er altijd moeite mee heeft als de zomer weer ten einde loopt. De temperaturen dalen en de bladeren vallen weer van de boom en dat heeft invloed op mijn gemoedstoestand. Gelukkig kan ik wel terugkijken op een onvergetelijke zomer, waar ik het maximale uit heb gehaald. Ik vond het wel tijd voor een beetje positive vibes op mijn blog! Vandaag blik ik terug op een geweldige zomer, kijk je mee?

onvergetelijke zomer

Mijn 27e verjaardag

Zoals ieder jaar is mijn verjaardag altijd het startschot voor de zomer. Vaak is het dan al lekker weer, de bomen gaan weer bloeien en de dagen worden weer langer. De lente vind ik dan ook altijd zo’n heerlijk moment, omdat de zomer dan nog voor je ligt. Op 24 april werd ik alweer 27 jaar, ik kan het nog steeds niet helemaal beseffen. Al is het maar omdat ik altijd jonger geschat wordt (22 of 23) en ik me eigenlijk ook nog steeds zo jong voel. De katers worden wel wat zwaarder, ik moet nu vaak tot en met dinsdag bijkomen van het weekend ;-). Maar dat weerhoudt me er niet van om het leven te vieren!

Mijn verjaardag was dit jaar extra speciaal, omdat dit weer de eerste keer was in 2 jaar dat we op stap konden. Na 2 corona verjaardagen was ik daar zo aan toe! En ik zeg eerste keer, omdat ik de eerste was van mijn vrienden die een verjaardag weer normaal kon vieren. Ik had echt niet verwacht dat ik die persoon was, omdat er in april vaak ook nog strenge maatregelen waren. Vorig jaar was er namelijk een avondklok op mijn verjaardag (echt bizar). Toen moest iedereen tot 04.00 ‘s nachts verplicht op mijn verjaardag blijven ;-). Dit jaar ging ik met een hele leuke groep vrienden op stap en hebben we mijn verjaardag gevierd zoals het hoort! Ook heb ik lekker in het zonnetje op mijn favoriete terras mijn favoriete cocktail gedronken.

noord oost sardinië

Op vakantie naar Sardinië

In juni was het zover: ik ging samen met mijn vriend op vakantie naar Sardinië. Hij wilde graag naar Italië en ik wilde graag naar een eiland, dus zo besloten we om naar Sardinië te gaan. Vorig jaar gingen we ook al voor het hoogseizoen naar Zakynthos en dat beviel zo goed! Het was toen nog niet zo toeristisch en onze vakantie was daardoor ook erg betaalbaar. Sardinië is echt een prachtig en groot eiland, waar je je wekenlang kunt vermaken. We zijn dan ook in verschillende stadjes en verschillende hotels verbleven in Noord-Oost Sardinië. Zo kregen we toch een goede indruk van hoe divers het eiland is! Waar ik nog steeds met heimwee aan terugdenk is Hotel Daniël. Een kleinschalig en knus familiehotel waar het heerlijk rustig was en we ons helemaal thuis voelden!

Ik kreeg ‘eindelijk’ corona

Maar de zomer was niet alleen maar gevuld met leuke momenten. Zo overleed mijn lieve tante 3 dagen voor mijn verjaardag. De strijd tegen kanker kon ze niet meer winnen. We wisten al heel lang dat dit moment ging komen, maar dat maakte het zeker niet minder heftig. Ik heb voor mijn gevoel pas echt gerouwd toen ik in juli wekenlang thuiszat met corona. Ineens kwam alles heel heftig binnen, kreeg ik last van paniekaanvallen en lukte het me niet meer om te functioneren. Na corona kreeg ik een migraine aanval waar ik nog weken last van heb gehad. Ik zag flitsen in mijn ogen, waar ik toen nog een onderzoek voor heb gehad bij de oogarts.

Gelukkig gaat het inmiddels weer beter, maar dit waren heel heftige weken. Je voelt je zo machteloos en vraagt je af of het ooit weer helemaal goedkomt met je gezondheid. Hierdoor ben ik alles nog meer in perspectief gaan zien en heb ik, eenmaal hersteld van corona, nóg meer leuke dingen gedaan. Het leven kan zo maar anders zijn en daarom moet je genieten van ieder moment. Toch ook wel heel typisch dat je corona krijgt, terwijl corona zogenaamd ‘weg’ is en het normale leven weer is begonnen. Ik heb ook geen idee waar ik het heb opgelopen, want ik had juist een keer een rustig weekendje achter de rug. Zo zie je maar weer dat het geen zin heeft om jezelf thuis op te sluiten en in angst te leven. Je kunt het altijd krijgen en je weet nooit welk effect het op je heeft.

onvergetelijke zomer

Een onvergetelijke festivalzomer

Deze zomer heb ik maar liefst 3(!) festivals bezocht. Voor corona was ik niet zo van de festivals, maar nu alles weer kan heb ik zoveel FOMO dat ik overal bij wilde zijn, haha. Deze zomer ging ik samen met vrienden naar Noorderliefde, Happy Feelings en Hullabaloo. We hebben natuurlijk een ontzettend goede zomer gehad met weinig regen en dat maakte deze festivals alleen al geslaagd. Het onzekere weer in Nederland was dan ook altijd een van de redenen dat ik nooit zo’n festivalganger was. Ook nu hebben we eerst het weerbericht afgewacht en daarna pas kaartjes gekocht ;-). Als ik terugdenk aan de geweldige festivals van deze zomer krijg ik meteen een big smile op mijn gezicht!

Noorderzon en Heel. Veel. Terrasjes

Ik geloof dat ik nog nooit zoveel op het terras heb gezeten als afgelopen zomer. Ook ben ik dit jaar bijna iedere dag naar Noorderzon geweest, het 10-daagse festival in Groningen waar we ieder jaar naar uitkijken. Vorig jaar was het een beetje matig door corona en ook in de jaren daarvoor ben ik weleens helemaal niet geweest. Ook al woon ik er letterlijk om de hoek ;-). Maar aangezien deze zomer in het teken stond van optimaal genieten, was ik bijna iedere dag op Noorderzon te vinden. En toen Noorderzon er niet was plofte ik graag neer bij mijn favoriete terrasjes in de buurt. Ik heb deze zomer zoveel mogelijk zonnestralen gevangen en op zwoele zomeravonden was ik altijd op het terras te vinden.

Op stedentrip naar Valencia

Nét voor het begin van de herfst ben ik er nog even lekker tussenuit geweest met een vriendin. Afgelopen weekend ben ik teruggekomen van mijn stedentrip naar Valencia! Uiteraard gaan jullie er nog van alles over lezen op mijn blog. In ieder geval hebben we prachtig weer gehad, tenminste, als ik het weerbericht moet geloven. Ik schrijf dit artikel vooruit, dus ik ben er nog niet ;-). Maar wat ik tot nu toe heb gehoord over Valencia is veelbelovend!

Inmiddels begint de herfst toch echt en is er geen ontkomen meer aan. Maar, ook de herfst heeft zo zijn charmes. Al ben ik er na een paar dagen altijd wel weer klaar mee, dus wish me luck ;-). Het zal vast niet lang meer duren voordat ik weer naar Lissabon vertrek voor een aantal weken, net als vorig jaar!

Welke gebeurtenissen maken jouw zomer onvergetelijk?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
onvergetelijke zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge