XL Review | Haarproducten voor droge en onhandelbare krullen!

Hoi allemaal! Vroeger had ik een hekel aan mijn krullen, tegenwoordig ben ik er juist heel blij mee. Gek hoe dat met de jaren kan veranderen! Het is en blijft wel een uitdaging om krullend haar te verzorgen. Inmiddels heb ik een hoop fijne haarproducten ontdekt, maar er is altijd ruimte voor meer! Onlangs bestelde ik bij Notino een heleboel haarverzorging voor krullend haar. Kijk je mee naar een XL review van deze producten?

haarproducten
Hoewel mijn haarroutine al jaren hetzelfde is, wissel ik mijn haarproducten regelmatig af. Ik vind het leuk om nieuwe producten te testen! In tegenstelling tot mijn relatief makkelijke huid, kan mijn haar niet alles hebben… Zo heeft mijn haar maandenlang moeten herstellen na mijn vakantie op Mallorca. Ik was nota bene voor mijn vakantie nog naar de kapper geweest, maar de zon en het zeewater hadden mijn krullen helemaal kapotgemaakt. Sindsdien neem ik altijd een paar kleine flesjes mee in mijn handbagage!

haarproducten
Een bekend goedje, wat heel fijn is voor krullen, is natuurlijk arganolie! Ik ben zelf dol op haarverzorging met arganolie. Op de website van Notino vind je een uitgebreid aanbod aan producten met arganolie. Ik heb de filter ‘droog haar’ toegepast, maar je kunt nog veel meer haartypes aanvinken. Heel fijn! Na lang wikken en wegen belandden de shampoo en conditioner van Lee Stafford in mijn winkelmandje. Ik heb zelf nog geen ervaring met dit merk, altijd leuk om eens wat nieuws te proberen, toch?

haarproducten
Op de achterkant van de flessen vind je een plakstrip die je eraf kunt trekken. Onder de strip kun je de ingrediënten terugvinden, links de shampoo en rechts de conditioner. Waar ik wel een beetje van schrok is dat Sodium Laureth Sulfate en Cetearyl Alcohol bovenaan de lijst staan. Dit is niet goed voor je haar! Gelukkig staan er ook veel verzorgende olieën bij, dus ik geef beide producten een eerlijke kans :-).

haarproducten
Links de shampoo, rechts de conditioner. De structuur van de producten vind ik heel fijn. Niet te dik, maar ook niet te dun! En jongens, ik zou willen dat jullie de geur konden ruiken… Die is echt goddelijk! Ik denk dat ik nog nooit zo’n lekkere shampoo en conditioner heb gehad. De geur is heel licht, fris en verzorgend. Zelfs een beetje zoetig!

Na gebruik van de producten ruikt mijn haar heerlijk, glanst het en is het heerlijk zacht. Ik merk zeker wel verschil ten opzichte van goedkopere shampoos in mijn stash. Hoewel ik het belangrijk vind om mijn krullen goed te verzorgen, vind ik haarverzorging al gauw te duur. De producten van Lee Stafford vind ik het geld echt wel waard! De producten zijn niet duur, maar ook niet goedkoop. Een beetje een middenweg.

Lee Stafford Argain Oil from Morocco shampoo (250 ml) kost €14,80 per stuk
Lee Stafford Argain Oil from Morocco conditioner (250 ml) kost €14,80 per stuk

haarproducten
Het merk CHI kennen we natuurlijk wel van de wereldberoemde CHI stijltangen. Maar wist je dat CHI ook haarproducten verkoopt? Ik wist dat eerlijk gezegd niet, maar ik was blij verrast! Het leek me leuk om ook een haarolie te testen, daar heb je met een droge haarbos immers nooit genoeg van ;-). Mijn krullen slurpen olie, dus ik heb altijd een paar flesjes op voorraad!

haarproducten
De ingrediënten van de CHI haarolie.

haarproducten
De structuur van de olie vind ik erg prettig. Sommige olies zijn namelijk veel te vloeibaar voor mijn haar. De olie van CHI is niet heel vloeibaar, maar ook niet heel dik. Ik neig zelf wel naar de wat dikkere olies en serums, maar de olie van CHI vind ik ook fijn in gebruik. Na het wassen van mijn haar verdeel ik ongeveer 5 tot 7 pompjes van de olie over mijn haar, daarna kam ik het uit. Hierna gebruik ik nog eens drie pompjes om mijn krullen mooi in model te brengen.

De olie van CHI ruikt echt onwijs lekker, wat ongetwijfeld zal komen door de mix van arganolie met moringa olie. Had ik al gezegd dat de olie geen parabenen bevat? Daarnaast biedt de olie ook bescherming tegen het gebruik van stijl- of krultangen en UV-straling. Na het gebruik van de olie is mijn haar heerlijk zacht en heeft het een prachtige glans! Ik ben echt groot fan van de CHI olie.

CHI Argan Oil olie zonder parabenen (89 ml) kost €13,90 per stuk

onhandelbare krullen
Droogshampoo, nog zo’n product waar je nooit genoeg van kunt hebben… Ik was mijn haar 1 keer in de 2 à 3 dagen, mijn hoofdhuid en haar wordt tussen het wassen door wel een beetje vettig. Met een beetje droogshampoo is dit zo opgelost! Mijn favoriete merk wat betreft droogshampoo is absoluut Batiste. Op de website van Notino vind je heel veel soorten droogshampoo van Batiste. Ik besloot voor een droogshampoo voor bruin haar te gaan, aangezien ik altijd last heb van een grijze waas, zelfs nu mijn haar weer wat blonder wordt.

Ook het gebruik van de juiste haarborstel hoort bij een goede haarverzorging. Jarenlang borstelde ik mijn haren met een neppe tangle teezer, omdat ik niet geloofde dat de tangle teezer nou zo bijzonder was… Uhm, jawel! Ik had beter meteen een paar euro meer kunnen neertellen voor de real deal, want nu ik een tangle teezer heb wil ik niet meer terug! Ik kan niet omschrijven wat het nou precies is, maar zelfs mijn krullen (hallo, knopen!!!) kun je hiermee in no time volledig doorkammen. Pijnloos en zonder mijn haar kapot te maken! Heb je net als ik veel last van knopen in je haar, dan kan ik de tangle teezer echt aanraden. Je zult er geen spijt van krijgen 😀

Tangle Teezer The Original Haarborstel kost €8,10 per stuk

krullen
De ingrediënten van de droogshampoo.

De droogshampoo voor brunettes ruikt echt heel erg lekker. De geur is niet te zoet en niet te aanwezig, precies wat ik zoek in een droogshampoo! De werking is ook uitstekend, precies wat ik gewend ben van Batiste. Bij deze droogshampoo heb ik geen last van een witte waas, dus dat probleem is opgelost! Daarnaast vind ik ‘m ook erg betaalbaar als je kijkt naar de werking en de hoeveelheid :-).

Batiste Hint of Colour droogshampoo (200 ml) kost €4,20 per stuk

krullend haar
Nu zijn jullie natuurlijk benieuwd hoe mijn haar eruit ziet na het gebruik van al deze producten… 😉 Speciaal voor jullie heb ik mijn haar overdag gewassen, normaal gesproken doe ik dat ‘s avonds! Mijn haar voelt na gebruik van de producten heerlijk aan. Het ruikt lekker, glanst, heeft volume en het voelt niet zwaar aan. Ik ben heel erg blij met mijn nieuwe haarproducten en ik vind het echt een hele fijne combinatie zo! 🙂

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Notino.nl

Naar welk haarproduct ben jij het meest benieuwd?

haarproducten

6 Reacties

 1. 27 mei 2019 / 12:36

  Superfijne producten gebruik je voor het haar. Die CHI olie is ook zo fijn!

 2. 27 mei 2019 / 16:20

  Wat een fijne review! Ik vind je krullen echt mooi!

 3. 27 mei 2019 / 18:32

  Ben wel een beetje jaloers op je krullen hoor! Zo mooi! Jammer van de SLES in de shampoo maar gelukkig zitten er ook veel verzorgende producten in. Ben vooral benieuwd naar die droogshampoo. Ik heb alleen de indruk dat die bij ons in bijvoorbeeld de Kruidvat veel duurder is en ik kan er dan nooit het geld aan geven :p Misschien nog maar eens goed kijken als ik er nog eens ben.
  Irene onlangs geplaatst…Dagboekje week 21.My Profile

 4. 28 mei 2019 / 07:59

  Wat fijn dat de producten je zo goed zijn bevallen! Ik kan me voorstellen dat het verzorgen van krullen wel aardig wat tijd en moeite kost, maar je hebt wel echt een mooie krullenbos om jaloers op te zijn 🙂 Die Tangle Teezer klinkt wel als een aanrader. Misschien moet ik daar ook eens een paar euro in investeren.

 5. 22 juli 2020 / 17:24

  Bedankt voor het delen van dit uitgebreide review over haarproducten. Mijn haar is vaak erg pluizig en krijg het daardoor niet mooi in model. Wellicht moet ik een olie uitproberen die mijn haar wat zachter maakt. Ik ga het proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge