Hoi allemaal! Nu het weer wat langer licht is en ik gewoon kan fotograferen, ben ik helemaal op de recepten-toer. Binnenkort deel ik ook het recept voor vegetarische nacho’s op mijn blog, beloofd! Waar ik ook regelmatig vragen over krijg, is mijn recept met wraps uit de oven. Hoog tijd dus om ook deze met jullie te delen! Ben jij benieuwd naar mijn favoriete recept voor wraps met vegetarisch gehakt uit de oven? Kijk gauw verder!
Wat heb je nodig voor wraps uit de oven?
Voor 4 personen:
• 6 XL Tortilla wraps (naturel of volkoren)
• Vegetarisch gehakt
• 1 Rode ui
• 1 Teentje knoflook
• 1 Paprika (kleur naar keuze)
• 400 gram kidneybonen
• Klein blikje mais
• 500 gram gesneden tomaten in blik
• Creme fraiche
• 200-250 Gram geraspte kaas
• Zakje Mexicaanse kruiden (bijv. taco- of fajita-kruiden)
Hoe maak je wraps met vegetarisch gehakt?
Zet een grote pan op het vuur en voeg wat olie toe. Bak het vegetarische gehakt, de knoflook en de rode ui circa 5 minuten. Snijd de paprika in kleine blokjes en voeg toe aan het mengsel. Voeg ook de kidneybonen en de mais toe. Voeg tot slot de Mexicaanse kruiden toe. Verwarm de oven voor op 180-200 graden en besmeer de wraps met crème fraiche. Voeg 3-5 lepels van het mengsel toe in het midden van de wrap, zodat je ‘m goed dicht kunt vouwen. Leg de wrap in de ovenschaal en herhaal dit totdat de schaal vol is. Voor 4 personen heb je 1 tot 1,5 wrap per persoon nodig. Besmeer de wraps in de ovenschaal met een laagje crème fraiche en de gesneden tomaten. Bedek de wraps met een flinke laag kaas. Haal de wraps uit de oven als de kaas helemaal gesmolten is.
Op zoek naar meer vegetarische recepten?
Bekijk dan ook het recept voor mijn famous couscous salade en mijn homemade vegetarische burgers.
Heb jij weleens wraps uit de oven gemaakt?
Bewaar dit artikel via Pinterest: