Welke deodorant werkt het beste in de zomer? XL Review

Hoi allemaal! We gaan weer richting zomer, en hoewel ik echt niet kan wachten, is er altijd wel een minpunt aan de zomer… Zweet! De ene heeft er meer last van dan de ander en een goede deodorant kan echt het verschil maken. Ik gebruik al jarenlang dezelfde deodorant, maar het kan geen kwaad om af en toe wat nieuws te proberen. Zeker nu er ook veel deodorants op de markt zijn zonder aluminium en andere schadelijke stoffen. Ben jij benieuwd naar welke deodorant het beste werkt in de zomer? Lees dan gauw deze review!

welke deodorant werkt het beste

Nivea Black & White Invisible Clear 48h Protection Anti-Transpirant

Laten we beginnen met een van mijn favoriete deodorants aller tijden, die ik al jaren gebruik! De Nivea Black & White Invisible Clear deodorant ben ik in eerste instantie gaan gebruiken omdat hij geen witte vlekken achterlaat op kleding. Ook vind ik de geur van deze deodorant echt heerlijk, wat ik niet snel heb bij een deodorant. De geur is lekker fris en bloemig, maar niet te zoet of te aanwezig. Daarnaast heb ik nog nooit een deodorant gehad die mijn oksels zo lang fris houdt als deze van Nivea! 48 Uur redt hij niet in de zomer, maar dat zal per persoon verschillen.

Nivea Fresh Pure 0% Aluminium Salts 48h Protection Deodorant

Nivea voert de boventoon in dit artikel, maar dat is niet zonder reden. Ook over de Nivea Fresh Pure ben ik erg enthousiast! Ik moest wel even wennen aan de geur, deze is nogal citrus-achtig in vergelijking met de deodorant hierboven. Eerlijk gezegd vind ik een bloemige geur wel fijner in een deodorant, maar het grote voordeel van de Nivea Fresh Pure deodorant is dat ‘ie geen aluminium bevat. Onder het mom van baat het niet, dan schaadt het niet, wil ik vanaf nu vaker een deodorant zonder aluminium en andere schadelijke stoffen gebruiken. De Nivea Fresh Pure deodorant sprayt heel zacht en irriteert de huid niet.

welke deodorant werkt het beste

Nivea Black & White Invisible Clear 48h Deodorant

Deze deodorant is eigenlijk een stick-versie van de eerste deodorant in dit artikel. Een stick-deodorant vind ik heel erg fijn om mee te nemen op vakantie, omdat deze altijd mee mag in de handbagage. Tip mocht je net als ik ook niet genoeg hebben aan een kleine deo-spray ;-). Overigens is een deo-stick ook minder irriterend dan een spray. Zowel de spray-versie als de stick-versie van de Nivea Black & White Invisible Clear 48h Anti-transpirant vind ik ontzettend fijn. Ook de stick-versie doet wat hij belooft en gaat zweet en nare geurtjes tegen!

Schmidt’s Rose + Vanilla Natural Deodorant

Dan probeerde ik ook nog een stick-deodorant van een voor mij onbekend merk: Schmidt’s. Ook deze bevat geen aluminium, toegevoegde parfum en is 100% natuurlijk. De geur van de deodorant ruikt naar rozen, ik vind dit de lekkerste geur van alle vijf! Ook herken ik duidelijk het vleugje vanille in de geur. Het enige jammere van deze deodorant is dat de stick nogal ruw is. De huid onder de oksels is al zo gevoelig en daar moet je voorzichtig mee zijn. Het aanbrengen van de deodorant van Schmidt’s is niet prettig en hierdoor was het wat lastiger om te testen. Voor dagelijks gebruik raad ik de Schmidt’s deodorant niet aan, maar de geur is zo heerlijk, dat ik ‘m zeker nog een kans geef!

N.A.E. Freschezza 24h Protection Deodorant

Tot slot testte ik nog een roller deodorant van een merk waar ik nog geen ervaring mee had. Deze deodorant ruikt heerlijk fris en bevat extracten van tijm en rozemarijn. Hoewel deze geur zeker niet verkeerd is, geef ik toch echt de voorkeur aan een bloemige geur. Een groot pluspunt van de N.A.E. Freschezza 24h Protection Deodorant is dat ‘ie geen alcohol en aluminium bevat en 100% vegan is. Helaas stelde de werking van de deodorant me wel wat teleur. Als het gaat om deodorants die je oksels urenlang fris houden, kan ik deze deodorant niet aanraden. De frisse geur verdween al snel en ik had al gauw het gevoel dat ik weer deodorant nodig had.

Welke deodorant werkt het beste voor de zomer? Conclusie

De Nivea Black & White Invisible Clear 48h Protection Anti-Transpirant die ik al jarenlang gebruik blijft voor mij op nummer 1 staan. Mocht je graag een deodorant zonder aluminium willen gebruiken, dan is de Nivea Fresh Pure 0% Aluminium Salts 48h Protection Deodorant echt een aanrader. De deodorants van Schmidt’s en N.A.E. voldeden eigenlijk niet aan mijn verwachtingen, ondanks dat ze 100% natuurlijk zijn. Wat betreft fijne stick-deodorant en roller-deodorant zonder aluminium zoek ik nog even door! 😉

Welke deodorant werkt volgens jou het allerbeste?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
welke deodorant werkt het beste

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge