(VEGA) RECIPE | GEVULDE TACO’S MET BONEN OF RIJST

Jullie hebben er even op moeten wachten, maar hier is ‘ie dan eindelijk: het recept van (mijn moeders) overheerlijke taco’s, jum! Je hebt vast wel eens deze lekkere gevulde taco’s voorbij zien komen in mijn wekelijkse diary, want ik eet ze best vaak. Nu ik dit typ is het zondag en vanavond eten we ze ook, ik kan niet wachten! Een aantal van jullie gaven aan graag een recept hiervan te zien, maar ik heb geloof ik nog niet verteld dat het vegetarische taco’s zijn, want ik eet geen vlees (wel vis trouwens). Natuurlijk kun je het recept aanpassen zoals jij wilt, dus je kan ‘m ook gebruiken als jij wel vlees eet! Kijk snel mee naar hoe je deze heerlijke taco’s kunt maken.

Wat heb je nodig qua ingrediënten?
– Taco schelpen (er zijn heel veel verschillende van, wij hebben altijd de rode verpakking)
Ik maakte zes taco’s, voor 3 personen (ieder 2)

– Avocado
– Mais in blik
– Parmezaanse kaas
– (Vegetarisch) gehakt (zalm is er ook héérlijk in, zo eten wij ze vanavond, maar op dat moment hadden we geen zalm in huis. Persoonlijk vind ik zalm het aller lekkerst).
– Taco kruiden
– Crème fraîche
– Ijsbergsla
– Tomaten
– Bosui

Best wel veel gezonde dingen dus en ik beloof je dat het echt smullen wordt!

Wat heb je nodig qua keuken tools?
– Een koekenpan (ik gebruik een kleintje)
– Olijfolie, zonnebloemolie of boter om mee te bakken
– Een bakplaat (+bakpapier)
– Een oven
– Snijplankje en mesje
– Kommetje
– Vergiet
– Vork

STAP 1

Verwarm de oven voor op zo’n 200 à 225 graden. Vervolgens zet je de pan op het vuur, giet je er wat olijfolie (of wat jij ook maar gebruikt) in en kun je het (vegetarische) gehakt alvast bakken. Vervolgens doe je er wat taco kruiden bij (ongeveer 1/4 pakje) en die roer je goed door het gehakt. (Bij zalm zou je eventueel viskruiden kunnen gebruiken).

STAP 2

Ondertussen kan je bezig gaan met de andere ingrediënten, als je het (vegetarisch) gehakt/zalm op laag vuur zet. Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit en schep het binnenste uit de schil. Dit doe je in een kommetje, met een vork kun je de boel prakken, zodat het smeerbaar wordt. Dit had ik op zich nog wel wat langer kunnen doen, maar ik was véél te enthousiast 😉

STAP 3

Hierna kun je de tomaten snijden, het is het beste om ze in zo klein mogelijke stukjes te snijden. Ook kun je wat stukjes bosui snijden, die doe ik gewoon bij elkaar. Hierna kun je de maïs afgieten in een vergietje:

STAP 4

Nu kun je de taco’s gaan vullen, ik begin met sla. Dat is het makkelijkst om als eerst te doen, anders moet je het er in gaan proppen in kleine stukjes. Op de foto’s hieronder zie je de volgorde van hoe ik de ingrediënten er in deed en hoeveel:


Op het laatst gebruikte ik de crème fraîche en de kaas, om de boel als het ware mee dicht te maken. Taco’s hebben door hun vorm nogal snel de neiging om alles er uit te laten vallen en ze zijn niet buigbaar, juist heel fragiel, dus wees voorzichtig en vul de taco’s zo strategisch mogelijk 😉

STAP 5

Nu is het tijd om de taco’s in de oven te stoppen. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat, hier kun je de taco’s op leggen. De taco’s moeten 15-20 minuten in de oven, maar mocht je ook kunnen grillen: dat werkt nog beter! Wij doen ze vaak eerst gewoon in de oven en op het laatst grillen we ze, dan zijn ze heerlijk knapperig.

Als je ze in de oven hebt gezet kun je nog wat rijst of bruine bonen er bij maken. Ik gebruikte basmati rijst, dat wordt altijd zo lekker zacht. Echt een heerlijke combinatie zo! Je hoeft niet per se iets er bij te doen, mocht je denken al genoeg te hebben aan de taco’s 🙂


Ziet het er niet heerlijk uit? Het water loopt me al in de mond, haha. Zó lekker, ik kan niet anders zeggen. Echt een aanrader om eens te proberen! En voor de mensen die, als ik zei dat ik geen vlees at, altijd vroegen: maar wat eet je dán? Nou, dit bijvoorbeeld!

Heb jij wel eens taco’s gemaakt/gegeten?

28 Reacties

 1. 14 augustus 2014 / 07:35

  YUM! Ik ben dol op Mexicaans eten en dit ziet er ook zó lekker uit! Ik ga het vanavond proberen denk ik, hihi

  • 17 augustus 2014 / 11:01

   Ja ik houd er ook zo erg van! Dit is bijna net zo lekker als een taco van de Mexicaan haha 🙂 X

 2. 14 augustus 2014 / 09:20

  Ziet er heeeeel erg lekker uit, en leuk idee zo'n foto recept!

 3. 14 augustus 2014 / 09:52

  Ik maak taco's altijd zoo anders! Leuk om eens een andere variatie te zien! Ga ik zeker proberen! Alleen de avocado hoeft voor mij niet! Met zalm klinkt trouwens echt omnomnom!

 4. 14 augustus 2014 / 11:34

  Ziet er echt goed uit zeg. Ik maak ze altijd heel anders maar dit is een goede tip! Lekker deze ingrediënten yumm.. x

 5. 15 augustus 2014 / 05:48

  Dit ziet er zó lekker uit. Die laag kaas met creme fraiche boven op, DELISH! Dit ga ik echt een keer proberen, wij eten thuis eigenlijk nooit taco's!

 6. 15 augustus 2014 / 09:53

  Oeh, dit ziet er echt heerlijk uit! 🙂 Wij eten thuis wel eens taco's, maar echt op een hele andere manier. Dit wil ik ook eens gaan proberen!

  • 17 augustus 2014 / 11:02

   Ja er zijn zoveel variaties mogelijk, ik wil ook nog graag andere ingrediënten proberen als ik hier zat van ben (voorlopig nog niet denk ik, haha)! X

 7. 19 augustus 2014 / 20:15

  Ooooh taco's, heerlijk, dat moet ik ook echt weer eens maken! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge