TIP | NAGELS LATEN DROGEN IN WATER?!

Ik ben dol op nagels lakken, het liefst draag ik iedere dag een ander kleurtje. Maar er zijn twee dingen die me daarvan weerhouden: De geur en de ongemakkelijkheid van net gelakte nagels. De knoop van je broek losmaken zonder je nagellak te ruïneren is echt mission impossible! Dus nee, nagels lakken doe ik niet even gauw… Totdat ik in de CosmoPolitan een leuke tip tegenkwam, namelijk hoe je net gelakte nagels kunt laten drogen in water. Whut!? Vandaag probeer ik het uit, kijk gauw verder als je benieuwd bent!

Er stond verder niet heel veel over hoe je ‘t nou precies moet doen, behalve dat je je nagels drie minuten moest onderdompelen in water. Zo gezegd zo gedaan! Eerst bracht ik twee laagjes nude nagellak aan van Catrice, één van mijn alltime favourites. Het flesje is al bijna op…

Tijd voor de test! Ik stak mijn nagenoeg perfect gelakte nagels in het water. Ik durfde bijna niet te bewegen, uit angst dat ik de nagellak zou beschadigen. Ik vind het zo raar! Iets vochtigs laten opdrogen in water, weird. Natuurlijk is nagellak wel een hele andere substantie. Wanneer je water marble (nails) gaat maken droogt de nagellak ook heel snel op als je het in water doet, zoals je wel kunt zien in dit artikel.

Na iets meer dan drie minuten hield ik het, zoals de bedoeling was, voor gezien. Ik trok ze er héél voorzichtig uit, maar achteraf was dat helemaal niet nodig. Zoals je op de foto bovenaan het artikel wel kunt zien lagen er maar enkele druppels op mijn nagels, want water en nagellak stoten elkaar af.

Ik depte mijn nagels voorzichtig droog met een zakdoek, omdat ik bang was dat er misschien haartjes of vuiltjes van een theedoek of watje in zouden gaan zitten. Achteraf weer onnodig, want de nagellak is natuurlijk droog ;-). En dan ook echt droog! Veilig om je om te kleden of je make-up te doen.

Oké, m’n nagels mogen dan droog zijn, écht ready-to-go zijn ze niet helemaal… De nagellak is nog wel een beetje zacht, dus met scherpe voorwerpen is het oppassen geblazen. Toch ben ik niet helemaal teleurgesteld door deze tip, want het helpt zeker! Na slechts drie minuten in water zijn je nagels droog genoeg om weer wat bezigheden op te pakken, zoals typen, het toilet bezoeken of thee zetten ;-).
Het kan zijn dat je dit artikel eerder hebt zien verschijnen op mijn blog – een week of twee geleden. Toen had ik per ongeluk twee artikelen tegelijk ingepland en heb ik deze weggehaald. Mijn excuses als je hem al hebt gelezen! 🙂
Kende jij deze manier al? Heb jij nog tips om je nagels sneller te drogen?

21 Reacties

 1. 30 juni 2015 / 08:37

  Wat een handige tip zeg! Zeker voor mij, want op de een of andere wonderbaarlijke manier moet ik altijd plassen als ik net mijn nagels heb gelakt, krijg ik net jeuk achter mijn oor of wil ik mijn schoenen aantrekken. Als de nagellak nu wat sneller zou drogen, dan zou dat echt handig zijn. 😀

 2. 30 juni 2015 / 08:48

  Ik gebruik deze techniek vaak als ik haast heb en het werkt voor mij erg goed! Goed dat je het doorgeeft 🙂

 3. 15 juli 2015 / 07:00

  Heel erg handig. Haha daarna ben ik nog steeds extra voorzichtig zodat ik geen deuken in mijn nagels krijg 😛

 4. 15 juli 2015 / 07:52

  Super fijne tip! Ik ga dit zeker eens proberen! Ik ben ook altijd zeer voorzichtig als ik mijn nagels net gelakt heb, want ik slaag er jammer genoeg bijna elke keer in om ze toch te beschadigen! Haha <3

 5. 15 juli 2015 / 09:58

  Ik dacht altijd dat dit nooit zou werken, maar nu denk ik het tegenovergestelde. Ik ga het ook proberen!

 6. 15 juli 2015 / 11:26

  Ik dompel ze inderdaad ook onder water en he helpt zeker, alleen de nagellak is inderdaad nog niet hard. Advies wat ik had gekregen: Koud water!

 7. 15 juli 2015 / 11:30

  Ik vind het persoonlijk te omslachtig en geen fijne methode. Ik gebruik altijd Sally Hansen Insta-Dri topcoat, een sneldrogende topcoat waardoor ik na een minuut al alles kan gaan doen wat ik wil. Ik zou niet meer zonder kunnen.

 8. 15 juli 2015 / 12:35

  Hele fijne tip 😀 Bij is het uitharden echt een probleem, dat duurt eeuwen 🙁 Maar misschien gaat dat op deze manier ook sneller!
  Moet je trouwens koud water gebruiken of gaat het ook met lekker lauw/warm water? 🙂

 9. 15 juli 2015 / 12:47

  Fijne tip! Ik wapper ze altijd even en ga bijv een serie kijken waardoor ik niet veel hoef te doen met mijn handen/nagels.

 10. 15 juli 2015 / 13:13

  Voor mij werkt dit zo echt niet! Heb het vorig jaar al eens geprobeerd. Fijn dat het voor jou wel werkt!

 11. 15 juli 2015 / 15:15

  Oh super handig! Dit ga ik eens proberen! Ik ben altijd veel te ongeduldig! Xoxo

 12. 15 juli 2015 / 16:19

  Ik kende de tip al wel, alleen dan onder warm stromend water. Ik deed dit vroeger ook weleens maar dan was het indd nog een beetje zacht.

 13. 15 juli 2015 / 19:20

  Maar… het eerste waar ik aan denk.. of je nou 3 minuten je handen in water houd, of drie minuten gewoon uit het water. Binnen drie minuten zijn mijn nagels eigenlijk altijd wel droog hihi

 14. 15 juli 2015 / 19:38

  het is inderdaad een heel handige tip…Zelf gebruik ik hem niet zo vaak, maar ik heb op dat gebied van nagels lakken meestal echt wel veel geduld, handig is het zeker…

 15. 15 juli 2015 / 21:01

  Wat een fijne tip! Ik vind het ook altijd een gedoe, dat laten opdrogen van je nagels!

 16. 18 juli 2015 / 13:37

  Geloof dat ik eerder voor een sneldrogende topcoat zou gaan maar hey als het werkt! Top! 😀

 17. Marianne
  6 november 2020 / 13:14

  Deze tip is fijn maar weet wel dat het koude water alleen de bovenste laag droogt, onderste laag kan moeilijker drogen dus blijft langer zacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge