Plog | Een dagje winkelen in het Duitse Leer!

Ik ben gek op Duitsland. Ik ben er al heel vaak geweest, maar raak er nooit op uitgekeken. Het overheerlijke eten, de leuke en diverse winkels en merken, de architectuur en de vriendelijke mensen die het land rijk is, bevallen mij wel! Een dagje naar het Duitse stadje Leer stond al veel langer op de planning en omdat het studenten OV sinds gisteren een zomerstop heeft (*huilen*), besloot ik het dinsdag maar gauw waar te maken. Vandaag vertel ik je alles over mijn dagje winkelen in Leer deze plog! Kijk je mee?

winkelen in leer


De keuze om een dagje naar Leer te gaan was snel gemaakt. Voor ons Groningers is het namelijk heel dichtbij! Met een uurtje ben je er. Bovendien is er een directe trein vanuit ons dorp die naar Leer gaat, je hoeft dus niet eerst naar Groningen, wel zo makkelijk! Met de trein naar Leer kost trouwens helemaal niets met het studenten OV, ondanks dat het een stuk over de grens is. Een lekker budget dagje uit dus :-).

Leer is niet zo groot, maar wel heel gezellig en knus. Als je iets verder weg woont kun je natuurlijk ook overnachten in Leer. Echt een aanrader om hier een weekendje naartoe te gaan!

 

Mijn outfit voor die dag! Het was regenachtig, maar niet echt koud. Comfy vest van Primark, gestreept shirt van Zara TRF, H&M jeans en mijn nieuwe sneakers van Scapino. Ze zitten echt heerlijk en donkerblauw is weer eens wat anders! Zal ik er nog een blog artikel over schrijven?
winkelen in leer

‘s Ochtends begon ik met een rondje blogs lezen, die al gauw werd verstoord. Ik kwam erachter dat de trein naar Leer maar 1 keer per uur ging, oeps! Snel klaarmaken dus, want misschien moest ik die avond nog werken en anders hadden we echt te weinig tijd. Om half 11 pakte ik samen met mijn moeder de trein.

Eenmaal over de grens stopte de trein opeens, er was een overweg storing. Tuurlijk! In de verte zie je een paar Duitsers die aan het plukken waren op het land. Mijn moeder en ik kwamen er maar niet achter wat er precies groeide. De rit naar Leer duurde best lang en we waren helemaal gaar, we hadden geen drinken meegenomen en ook niks om onderweg te doen, omdat we ons zo gehaast hadden.

leer

Rond half 12 waren we in Leer. Het regende keihard, dus besloten we eerst maar koffie te gaan drinken in het stations-restaurant (en een paraplu te kopen, haha). We hadden echt geen idee wat we van Leer moesten verwachten, hoe groot het was en welke winkels er waren. Natuurlijk hadden we het kunnen opzoeken op internet, maar we lieten ons lekker verrassen! Ik stond reserve voor mijn werk en om 12 uur belde ik hen even. Ik moest wel werken die avond, dus na de koffie gingen we maar gauw de stad in.

De lamp van het stations-restaurant was zo mooi! De stations in Nederland zijn wat dat betreft maar saai en ongezellig. Je kunt echt nergens even lekker zitten. Behalve bij Starbucks dan, maar daar is het echt overvol. Van die Duitse gezelligheid en gastvrijheid kunnen wij Nederlanders echt nog wat van leren…

winkelen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De H&M was al gauw gevonden in de – bijna enige – winkelstraat. Normaal gesproken sla ik de H&M over in het buitenland, maar in Groningen was ik er ook al lang niet meer geweest, dus besloten we toch even te kijken. In het buitenland zijn vaak ook net even wat andere dingen! Ook was het heerlijk rustig, iets wat ook niet vaak zo is. Even lekker gebruik van maken dus :-).

shoppen

Ik paste onder andere deze mosterdgele jas en een gestreepte top. De mosterdgele jas vond ik zo bijzonder! Hij kan zowel als jas, vest en jurkje gedragen worden. Ik wilde hem voor de lol even passen, maar ik was op slag verliefd. Ik denk dat ik hier veel mee kan! Let trouwens niet op het grijze vest wat eronder uit komt en de donkerblauwe sneakers er bij, haha… De top nam ik uiteindelijk niet mee, hij is van 100% katoen en daar heb ik te veel negatieve ervaringen mee #verliestzijnvormnaeentijdje.

eten

Ik kocht wel een hoop andere leuke dingen bij H&M, ik ga gauw een mega shoplog maken van alle aankopen van de afgelopen tijd! Van shoppen word je moe, dus gingen we even lunchen bij een bakkertje.

leer

Je kon er zelfs even zitten, hoe fijn! Zowel buiten als binnen was er genoeg plek. Ook was er een toilet bij de bakker, hoe vaak zie je dat!? Daar kan de Bakker Bart nog wat van leren…

bakkerij

We aten een gebakje met koffie en thee. Wat denk je? Nog geen 8 euro voor al dit lekkers! De slagroom die er bij zat was ook echt heerlijk. Helaas zat ik wel na een paar happen al propvol, het was toch net iets te heftig voor mijn (nog bijna lege) maag…

haven

We struinden verder door de winkelstraat, maar kwamen niet veel interessants meer tegen. Even de toeristische route opzoeken dus! We kwamen bij het water terecht, met een brug kun je naar de overkant, waar het oude centrum van Leer is. Dit hebben we helaas niet gedaan, omdat we niet veel tijd hadden.

Onderweg kwamen we dit prachtige plekje tegen! Ik wilde nog meer foto’s maken, maar vond het niet zo netjes om voor het huis van die mensen te gaan staan. Je zou er maar wonen zeg, ik zou er nooit meer weggaan, haha <3 Liefde voor de  mooie Duitse architectuur!

We liepen verder de winkelstraat in en kwamen bij allemaal random winkels: Elektronica, vage budget schoenenwinkels en meer. Nah, niet echt leuk. Maar weer gauw de andere kant op!

Met een omweg liepen we terug naar de eerste winkelstraat. We kwamen op dit mooie pleintje terecht, waar een paar leuke restaurants zaten. Even onthouden voor de volgende keer!

Voor de drogisterij zagen we dit schattige hondje, wachtend op zijn baasje.

Ik hoopte de DM te kunnen bezoeken in Leer, maar die was er niet! Wel een Rossmann, een soortgelijk iets. Ze verkochten helaas niet het leuke Duitse budget-merk Balea, maar wel veel andere dingen. Ik heb een paar fijne budget make-upjes en wat verzorgingsproducten gescoord, ik ga er gauw wat over schrijven :-).

leer

Rond 15.00 was het helaas al weer tijd om richting het station te gaan, gelukkig is dit slechts 5 minuten lopen vanaf de winkelstraat. Leer is niet zo groot en goed te doen in een dagje! We hebben niet het gevoel dat we veel hebben gemist. Het oude centrum is misschien nog wel leuk voor de volgende keer.

leer

Het station van Leer is super klein en vriendelijk, je hebt er veel lekkere broodjes, tijdschriften, boeken en andere dingen. We kochten nog een flesje ijsthee voor we de trein pakten.

leer

Duitse treinen vind ik zo leuk! Ik zie ze regelmatig in Utrecht, maar ik heb er nog nooit ingezeten. Deze trein ging naar het Duitse Emden, waar ik een tijdje geleden ook een dagje ben geweest.

leer

Het stationsgebouw van Leer is zo ontzettend mooi, kijk die kleuren! In Nederland heb je ook veel mooie stationsgebouwen, zoals die van Groningen en Amsterdam bijvoorbeeld, maar dit is toch net even anders.

winkelen in leer

Om half 4 was het helaas alweer tijd om richting Groningen te gaan, want om 18.00 moest ik op mijn werk zijn. Al met al hebben we een korte, maar hele leuke dag gehad in Leer! Het voelde echt alsof ik even op vakantie was. Bijna alles was anders. De taal, het eten, de winkels en natuurlijk de hele omgeving, zoals het station bijvoorbeeld. Gek dat het zo dichtbij huis al zo anders kan zijn. Een dagje Leer is wat mij betreft zeker een aanrader, als je een beetje dichtbij woont tenminste. Misschien ga ik ooit nog eens naar Leer!

Ik maak eigenlijk nooit plogs, dus ik hoop dat het in de smaak is gevallen bij jullie. Ik hoor graag of het een leuk idee is om vaker een plog te maken :-). Het was in ieder geval erg leuk om te doen!

Ben jij wel eens in Leer geweest? Woon jij ook dichtbij de Duitse grens?

leer

14 Reacties

 1. 17 juli 2015 / 05:12

  Ooh ik vind Rossmann echt veel fijner dan DM, ze verkopen daar heel veel vegan producten en echt mega goedkoop. Leuk dat je met je moeder een dagje naar Leer bent geweest. Ik ga er soms ook wel eens naartoe, gewoon, omdat het in Duitsland leuk is. Vaak rij ik daarna door naar Oldenburg, dat ligt echt om de hoek, maar is wat groter. Ook een leuke stad om eens te shoppen misschien? 🙂

 2. 17 juli 2015 / 09:26

  Doet me denken aan de vakanties die ik had in Duitslands! Leuke foto's heb je allemaal gemaakt en ook leuk dat je je hebt laten verassen door het stadje 🙂

 3. 17 juli 2015 / 12:26

  Leuk plekje lijkt me dat, mooi station inderdaad. Ik denk niet dat ik zelf snel naar Leer zou gaan, net iets te ver weg vanaf Eindhoven haha.

 4. 17 juli 2015 / 14:51

  Klinkt als een hele fijne dag! Op die plek ben ik nog nooit geweest, maar ga ik zeker onthouden 😉

 5. 17 juli 2015 / 19:32

  Wat een onwijs leuk om zo gewoon even een dagje naar Duitsland te gaan. Ziet er heel gezellig uit. Ik vind DM juist heel erg fijn 🙂

 6. 17 juli 2015 / 21:56

  Leuke plog ! Jaloers dat jij zo dicht bij de Duitse grens woont .. ik woon helemaal aan de andere kant van NL en kan dus helaas niet zo voor een dagje makkelijk naar Duitsland!

 7. 18 juli 2015 / 09:15

  Ziet er uit als een heel leuk dagje! Ik ben zelf nog nooit in Leer geweest!
  Liefs Iep

 8. Rob
  5 augustus 2019 / 18:59

  Hoi wat heb je een leuke blog geschreven over je bezoek aan Leer. Als ik dit lees zou ik zelf daarcwel een keer naar toe willen.

 9. Wilda Charleston
  3 februari 2020 / 17:35

  Would you like to post your business on thousands of online ad websites every month? Pay one low monthly fee and get virtually endless traffic to your site forever!To find out more check out our site here: http://www.submitmyadnow.tech

 10. Vaughn Elmore
  18 oktober 2020 / 14:46

  Hey

  I have a question, i see a lot of products in this shop, I have made a screenshot of some products, https://screenshot.photos/cheaperclothes that you also sell in your webshop. But there products are 11% cheaper, well my question is what is the difference between your product, is it the quality or something else, I hope you can answer my question.

  Yours sincerely
  Vaughn Elmore

  “Sent from my Smart Phone”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge