Tijd nemen voor jezelf: 5 Manieren om te ontspannen

Hoi allemaal! Als er iets vaak wordt onderschat, dan is het wel hoe belangrijk het is om tijd te nemen voor jezelf. Nu ik alweer een aantal jaar voor mezelf werk, lukt het me gelukkig steeds beter om mijn werk ook eens los te laten. De gedachte dat ik de motor ben achter mijn bedrijf en niemand me kan vervangen, helpt hierbij altijd enorm om de balans te bewaren. Je (mentale) gezondheid is echt het belangrijkste wat er is! Kun jij wel wat ontspanning gebruiken? In dit artikel vind je 5 manieren om tijd voor jezelf te nemen. Lees je mee?

tijd voor jezelf nemen

1. Lees een boek of je favoriete tijdschrift

Iets waar ik eigenlijk te weinig aan toekom, is lezen. Maar als ik tijd vrij maak om te lezen denk ik eigenlijk altijd: dit moet ik vaker doen! Tijd nemen voor jezelf is namelijk ook tijd maken voor dingen die er anders altijd bij in schieten. Lezen is altijd een fijne manier om te ontspannen en je hoofd leeg te maken. Als je een bad hebt, kun je ook lekker gaan lezen in bad. Of plof met een boek op de bank en pak er wat lekkers en je favoriete thee bij!

2. Kijk een aflevering van je favoriete serie

De laatste tijd ben ik helemaal into series. Films vind ik te lang duren, maar een aflevering van mijn favoriete serie is perfect! Onlangs heb ik de serie Nieuwe Buren afgerond, maar die vond ik soms toch wat te intens. Als ik wil ontspannen, kijk ik liever naar feelgood series. De serie Heartland is zo’n feelgood serie, waardoor je met een glimlach op je gezicht je bed in stapt. Deze serie speelt zich af op de paardenranch in Heartland, waar paarden worden opgevangen om te herstellen.

Waar ik altijd heel gevoelig voor ben, is waar een serie is gefilmd. Dit draagt voor mij echt bij aan de beleving en zorgt ervoor dat ik series nog lang herinner. Zo is Heartland gefilmd in Alberta in Canada, waar de natuur echt adembenemend mooi is! De serie is te bekijken via WithLove TV, hét platform voor liefhebbers van romantische films en series. Hier vind je een groot aanbod films en series die je nergens anders kunt vinden.

3. Maak een lange wandeling

Als je liever iets actiefs doet om te ontspannen, dan kan een wandeling heel fijn zijn. Zelf wandel ik bijvoorbeeld graag als ik overprikkeld ben. Zo kan ik even mijn zinnen verzetten en ben ik lichamelijk bezig, waardoor mijn hoofd langzaam weer leeg wordt. Als ik overprikkeld ben beleef ik het wandelen ook heel intens en kan ik heel erg genieten van geuren, de vogels en hondjes die langs rennen. Ook als je je gestrest of gejaagd voelt is wandelen heel fijn, je zult merken dat je weer rustig wordt en dat je tempo lager wordt.

4. Verwen jezelf met een spa-at-home

Als ik denk aan me time, dan denk ik aan lief zijn voor jezelf en jezelf extra goed verzorgen. Een spa-at-home is een geweldige manier om helemaal tot rust te komen! Voor mijn spa-at-home ervaring gebruik ik graag de producten van de Spa Secrets lijn van Kruidvat. Neem uitgebreid de tijd om je haar te wassen, een gezichts- of haarmasker te gebruiken en om je helemaal in te smeren met je favoriete bodylotion. Als je daarna ook nog in een schoon bed ploft is de ervaring helemaal compleet ;-). Ben jij een van de gelukkigen met een bad, dan kun je ook eens lekker urenlang (of hoe lang je het volhoudt) in bad gaan.

5. Maak tijd vrij voor je hobby

Tijd nemen voor jezelf betekent natuurlijk ook tijd vrijmaken voor dingen die je graag doet. Als je net als ik niet echt een hobby hebt, zijn er alsnog vast wel dingen die je leuk vindt. Zo speel ik graag de Sims om even helemaal nergens meer aan te denken of neem ik uitgebreid de tijd om te koken. Misschien is er wel een recept dat je al langer wil uitproberen of heb je zin om eens een taart te bakken. Als je creatief bent, vind je het misschien wel leuk om iets te maken, voor jezelf of voor een ander. Wat je hobby ook is, het is heel belangrijk om er af en toe wat tijd voor vrij te maken!

Neem jij genoeg tijd voor jezelf? Wat doe jij graag om te ontspannen?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
tijd nemen voor jezelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge