Terugblik op 2021: De mooiste momenten van afgelopen jaar

Hoi allemaal! Eerder deze week kwam mijn XL happy list online met maar liefst 50 dingen waar ik het afgelopen jaar blij van werd. Heb jij ‘m al bekeken? December is voor mij altijd een maand waarin ik het wat rustiger aandoe en terugkijk op het afgelopen jaar. Ik kijk niet alleen naar wat geweest is maar ik bereid me ook voor op een nieuw jaar. 2021 was natuurlijk weer een raar corona jaar, maar ondanks dat heb ik gelukkig ook een heleboel geweldige momenten beleefd. In deze terugblik op 2021 deel ik de mooiste momenten van het afgelopen jaar, kijk je mee?

terugblik op 2021
In eerdere edities blikte ik terug op het voorgaande jaar per maand, maar deze keer pak ik er gewoon wat maanden uit. Zo wordt het artikel niet te lang en deel ik alleen de belangrijkste hoogtepunten!

terugblik op 2021

Februari

Februari was een super speciale maand. Niet alleen omdat het een paar weken vroor en ik sinds lange tijd weer op natuurijs heb geschaatst, maar ook omdat ik in deze maand voor het eerst weer ging daten na een paar maanden radiostilte. En wel met een hele leuke jongen die nu al een hele tijd mijn vriend is! Ik deel niet vaak iets over mijn huidige liefdesleven, maar dit vond ik toch wel het vermelden waard ;-). Wat onze date extra memorabel maakt, is dat we toen nog te maken hadden met de avondklok. Nou is daten in corona tijd sowieso al een uitdaging en de avondklok maakte het allemaal nog lastiger. Gelukkig was het allemaal meer dan de moeite waard :-).

verjaardag

April

April is altijd een bijzondere maand, want op 24 april ben ik jarig. Dit jaar werd ik 26 en na mijn 25e in corona stijl te hebben gevierd, wilde ik dit jaar een onvergetelijk verjaardagsfeest geven. En dat is zeker gelukt, want mijn vrienden en ik hebben het er nog steeds over ;-). Op mijn verjaardag was de avondklok nog nét niet beëindigd en dus moesten al mijn gasten tot half 5 blijven :’). Maar iedereen snakte inmiddels wel naar een feestje, dus we hebben het goed gevierd. Daar ga ik niet over liegen. Ook maakten mijn vriend en ik het official tijdens mijn feest. Nee, mijn 26e verjaardag vergeet ik echt nooit meer.

terugblik op 2021

Mei

In mei kwam het ‘normale’ leven weer een beetje op gang. De avondklok ging weg en er waren steeds meer dingen mogelijk. Uit eten kon toen helaas nog niet, maar gelukkig kon dat in Spanje wel ;-). In mei ging ik dan ook voor het eerst met mijn vriend op vakantie, en wel naar Mallorca! De avond dat we aankwamen op Mallorca zijn we dan ook voor het eerst sinds onze relatie samen uit eten geweest. Toch wel heel erg bijzonder als ik er zo aan terugdenk, want ‘vroeger’ had je dat allang een keer gedaan tijdens een date. Uit eten gaan was eigenlijk alleen al een hoogtepunt, maar we hebben verder ook een fantastische tijd gehad op Mallorca. We hebben prachtige stranden bezocht en onze eerste vakantie samen smaakte naar meer.

shipwreck Zakynthos

Juni

En zo kwam het dat we slechts drie weken na onze terugkomst van Mallorca alweer in het vliegtuig zaten. Ik had vroeg vakantie en we besloten het er maar van te nemen, voordat reizen weer lastiger zou worden. We gingen 12 dagen naar Zakynthos en Kefalonia. Het was echt een prachtige vakantie, we hebben zoveel gezien van beide eilanden! Zo hebben we met een quad gereden, de befaamde Shipwreck bezocht, schildpadden gespot en op de mooiste stranden gelegen. Achteraf gezien de beste beslissing ooit, want het was nog heerlijk rustig en we hebben eigenlijk niks gemerkt van corona. Maar helaas werd ik wel op een andere manier ziek, want ik kreeg lymfeklierontsteking na het zwemmen bij Xigia beach. Gelukkig kijk ik alsnog wel heel positief terug op deze vakantie, want we hebben er het beste van gemaakt!

bramble

Augustus

In augustus hakte ik na lang wikken en wegen een knoop door. Ik ging weer aan de slag als fulltime freelancer! Op 29 juli had ik mijn laatste werkdag bij de webshop waar ik al bijna 2 jaar de marketing, social media en vormgeving deed. Ik maakte meteen goed gebruik van mijn extra tijd, want in augustus lanceerde ik mijn Studio Anna Jirina cursusplatform. Eind september lanceerde ik mijn allereerste Photoshop-cursus: Boost je webshop content met Photoshop. Ook startte ik met een nieuwe freelance klus voor langere tijd. Verder genoot ik enorm van de nazomer, zeker met het oog op weer een lockdown in de winter. Ik ben vast niet de enige die de lockdown al ver van tevoren zag aankomen? 😉 Ook bereidde ik me voor op mijn reis naar Lissabon.

terugblik op 2021

Oktober

In oktober was het dan eindelijk zover, ik vertrok naar Lissabon voor onbepaalde tijd. Langere tijd in Lissabon verblijven was al een paar jaar mijn droom, vandaar dat ik ook weer fulltime wilde gaan freelancen. Zo kon ik vakantie vieren en werken tegelijk, zodat het ook financieel haalbaar zou zijn om weg te gaan. Ik heb echt een fantastische tijd gehad in Lissabon en ik heb regelmatig heimwee naar deze prachtige stad! Achteraf gezien had ik mijn reis ook niet beter kunnen plannen. In Lissabon waren er nauwelijks maatregelen toen ik aankwam. Ik heb 7 weken kunnen genieten van uit eten gaan, terrasjes en met mijn laptop werken in koffietentjes. Het was zó fijn om even niet belemmerd te worden door corona! Met het oog op de naderende lockdown heb ik dan ook volop genoten van mijn tijd in Lissabon.

kerst

December

Op 29 november kwam ik met gemixte gevoelens terug naar Nederland. Ergens had ik nog wel wat langer willen blijven, maar ik wilde ook graag terug zijn voor de feestdagen. Daarnaast kwamen er per 1 december ook weer nieuwe maatregelen in Portugal én gaan ze na de feestdagen in lockdown, dus het was mooi geweest zo. Al snel had ik er vrede mee om weer naar Nederland te gaan, ook al moest ik echt enorm wennen aan het temperatuurverschil. Ik maakte mijn huis helemaal gezellig voor de kerstperiode en ik vierde dit jaar voor het eerst Kerst met mijn vriend. Ook vierden we zijn verjaardag, gingen we naar de sauna en sprak ik gezellig af met vriendinnen. Het ‘zwarte gat’ na Lissabon viel eigenlijk reuze mee en inmiddels zit ik weer helemaal in mijn routine. Hoewel ik het deze week lekker rustig aan doe ;-).

Ik hoop dat jullie deze terugblik op 2021 leuk vonden om te lezen! Ook hoop ik dat ik je heb geïnspireerd om je eigen terugblik op 2021 te schrijven, ook als je geen blog hebt. Al met al kijk ik terug op een heel positief jaar, ondanks corona misschien wel een van mijn beste jaren ooit. Ik wens je alvast een hele fijne jaarwisseling en alle goeds voor het nieuwe jaar <3

Hoe kijk jij terug op 2021? 

Bewaar dit artikel via Pinterest:
terugblik op 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge