Rimmel London Match Perfection foundation & concealer

Hoi allemaal! Het is weer eens tijd voor een beauty review op mijn blog, hopelijk vinden jullie dat leuk! Een nieuwe foundation kan ik eigenlijk altijd wel gebruiken, daarom was ik super enthousiast toen ik de nieuwe Rimmel London Match Perfection foundation mocht testen. Rimmel London is mijn favoriete merk wanneer het om foundation gaat en met hun concealers heb ik ook goede ervaringen, dus ik was erg benieuwd! Kijk je mee naar mijn review?

rimmel london match perfection
Normaal gesproken weet ik bij Rimmel London wel welke kleur foundation ik nodig heb, maar deze keer was het om een of andere reden wat lastiger. Gelukkig was mijn PR-bureau zo lief om mij de twee kleuren op te sturen waar ik tussen twijfelde!

– Rimmel London Match Perfection foundation 100 Ivory
– Rimmel London Match Perfection foundation 102 Light Nude
– Rimmel London Match Perfection concealer 030 Classic Ivory

rimmel london match perfection
Nu het winter wordt heb ik vaak een foundation in een paar tinten lichter dan normaal. Vaak gebruik ik de kleur ‘Ivory’ en dat is bij ieder merk meestal de perfecte kleur. De Match Perfection foundations bevatten SPF 20, wat ik persoonlijk erg fijn vind. Ook in de winter is het belangrijk om je huid goed te beschermen tegen zonlicht. Zo draag ik zelfs een dagcrème met SPF als ik de hele dag binnen ben, omdat het sowieso erg goed is voor je huid en fijne lijntjes tegengaat.

rimmel london match perfection
En dit is de iets donkerdere tint, ‘Light Nude.’ Vorig jaar testte ik de op één na lichtste tint Rimmel London Lasting Finish foundation (nog steeds mijn favoriet, hij is bijna op!) en deze kleur was perfect. Echter vond ik het deze keer wat lastiger kiezen, omdat bijvoorbeeld kleuren als ‘Beige’ en ‘Porcelain’ niet in een logische volgorde stonden en daardoor was ik een beetje in de war. Achteraf had ik toch beter ‘Beige’ kunnen kiezen, maar omdat ‘Porcelain’ daarna kwam, dacht ik dat dit hele lichte tinten zouden zijn – snap je het nog? 😉

Wat me trouwens opviel is dat de vormgeving van de ‘Light Nude’ foundation anders is dan die van ‘Ivory’. Het lettertype en de dop zijn anders, heel grappig!

rimmel london match perfection
Naar de Match Perfection concealer was ik ook erg benieuwd! Met mijn vorige Rimmel London concealer heb ik namelijk onwijs lang kunnen doen en ik vond de kwaliteit erg goed. Ik koos dit keer voor de kleur 030 Classic Ivory, alleen heb ik me wederom van de wijs laten brengen door de benaming. Het cijfer 030 betekent vaak dat het een van de donkerste tinten is, maar ‘Classic Ivory’ is doorgaans niet heel donker. Helaas is de concealer een stuk donkerder dan de foundations.


Hier zie je goed het verschil in kleur tussen de drie producten. Ik ben erg benieuwd hoe het gaat uitpakken! De foundations beloven een ‘invisible coverage’ te hebben en de huid 24 uur te hydrateren. Ook beloven ze poriën minder zichtbaar te maken en te blenden met je eigen huidskleur – in plaats van alleen de huid te maskeren. Klinkt veelbelovend!

rimmel london match perfection
Wat ik trouwens erg fijn vind is het pompsysteem! Mijn vorige foundation van Rimmel London had een soort grote sponsapplicator. Met het pompsysteem kan ik direct foundation op mijn beautyblender aanbrengen en dat werkt een stuk sneller.

rimmel london match perfection
De concealer heeft ook een heel fijn kwastje, zo eentje waarin je moet knijpen om er product uit te laten komen. Meestal gaan dit soort concealers heel erg lang mee, dus dat is fijn! De concealer belooft zich ook aan te passen aan je huidskleur en donkere kringen tegen te gaan. Ik gebruik zelf altijd een mini beautyblender om te concealer goed te blenden, met zo’n kwastje is dat bijna geen doen.

rimmel london match perfection
Links de foundation in de kleur 100 Ivory, daarboven 102 Light Nude en rechtsonder de concealer in 030 Classic Ivory.

rimmel london match perfection
De producten uitgesmeerd op mijn hand. Nu zie je duidelijk het grote kleurverschil! De concealer is echt extreem oranje voor een ‘Ivory’ kleur.

rimmel london match perfection
Mijn huid zonder make-up. Toevallig was ik net onder de zonnebank geweest, dus besloot ik de foundations met elkaar te mengen.

rimmel london match perfection
Mijn huid met beide foundations gemengd. Ik vond de kleuren in real life toch nog ietsje te donker, alleen 100 Ivory is voor mij op dit moment perfect! Ook heb ik twee laagjes aangebracht voor een betere dekking. Hoewel ik de foundations erg fijn vind in gebruik vind ik de textuur een beetje aan de dunne kant. Ik houd zelf wel van een flinke dekking, al moet ik eerlijk zeggen dat ik eigenlijk ook niet zoveel foundation nodig heb… Ik ben er gewoon aan gewend en ik heb het idee dat mijn overige gezichtsmake-up dan ook mooier uitkomt ;-).

rimmel london match perfection
Mijn totale look! Ik heb de concealer overigens niet gebruikt, die was helaas echt veel te oranje :(. Ik zou wel een dun laagje kunnen gebruiken om mijn donkere kringen te bedekken (daarvoor is oranje ideaal!), maar dan heb ik alsnog een andere concealer nodig om het kleurverschil weg te werken. Al met al ben ik zeer te spreken over de foundations, ze zijn erg fijn in gebruik. Ze brengen makkelijk aan en blijven goed en lang zitten, ook met mijn vette huid! De kleur 102 Light Nude is helaas wel wat te donker, maar die kan ik misschien volgende zomer goed gebruiken.

Rimmel London Match Perfection is sinds september verkrijgbaar bij o.a. Kruidvat, Trekpleister, Etos en via Bol.com

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen van een PR-bureau

Wat is jouw ervaring met Rimmel London foundation? Heb jij de nieuwe Match Perfection lijn al geprobeerd?

7 Reacties

 1. 26 oktober 2018 / 08:30

  Jaren geleden had ik vaak foundation van Rimmel en die beviel prima! Ik hou dan juist niet van zo’n hele dikke laag, maar alleen om het iets egaler te maken. Deze vind ik er goed uit zien.
  Mariska onlangs geplaatst…4 ideeen voor een persoonlijk kerstcadeauMy Profile

 2. 26 oktober 2018 / 20:35

  ah jammer dat je de kleur moest mengen maar het eind resultaat is wel erg mooi!

 3. 27 oktober 2018 / 13:43

  Lijkt mij wel een fijne foundation! Ik hou wel van een lichte dekking 🙂

 4. 27 maart 2019 / 06:12

  Sup?

  Another epic one! On your “ANNAJIRINA NL” Page. Your article is awesome! How long does it take to complete this article? You wrote about Rimmel London Match Perfection Foundation. Thanks for sharing. I’m going to tweet about this post, because who knew any of this?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge