REVIEW | NYC NATURAL MATTE FOUNDATION

Een goede, lichte budget foundation vinden is lastig. Zeker in de winter, nu mijn huid weer een stuk bleker is dan in de zomer. Heel lang geleden probeerde ik deze foundation van NYC, maar sindsdien heeft NYC een aantal nieuwe foundations in de schappen gebracht! En dat is fijn, want mijn huid is met de jaren ook erg veranderd. Zo heb ik nu meer last van een vette huid en daarom nam ik deze matte foundation mee, waardoor mijn huid hopelijk niet meer gaat glimmen! Vandaag vertel ik je wat ik van deze matte foundation van NYC vind. Lees je mee?

Ik vind de verpakking erg leuk vormgegeven! Door de veeg onder het ‘matte’ krijg je ook echt zo’n foundation gevoel, grappig. Wel zul je heel snel vieze vinger vlekken zien op het zwart, of ja, dat gaat bij mij sowieso gebeuren. De witte letters doen het ook goed, het geheel ziet er mooi verzorgd uit.
De foundation is verkrijgbaar in de kleuren 001 Ivory, 002 Sand en 003 Soft Beige. Ik heb de foundation in 001 Ivory, de aller lichtste kleur. Meestal is deze kleur wel goed, maar het kan per foundation erg verschillen! Maar toch zeker de moeite waard om een gokje te wagen, want de foundation was in de aanbieding bij het Kruidvat. Voor 3,00 mocht ik ‘m meenemen. Normaal gesproken kost hij 3,99. 

Wat ik wel jammer vind is dat de foundation een draaidop heeft. Een pompsysteem vind ik hygiënischer en bovendien werkt ‘t sneller. Maar op deze manier krijg je wel het meeste uit de verpakking. Ach, alles heeft zo z’n voor- en nadelen!
De Natural Matte foundation van NYC belooft 12 uur lang te blijven zitten zonder te gaan glimmen. Wow, dat zou echt een prestatie zijn voor een foundation! Mijn huid gaat vaak al snel glimmen, dus ik ben erg benieuwd. Ook belooft de foundation er natuurlijk uit te zien, licht aan te voelen en de poriën niet te verstoppen. Bovendien is de foundation olie- en parfum vrij. Klinkt allemaal goed! Tijd voor de test.

De foundation smeert echt ontzettend makkelijk uit, hij is heel vloeibaar. De geur is fijn, niet te aanwezig. Maar hij stinkt niet! Doordat hij zo vloeibaar is heb ik niet echt het idee dat ‘ie super goed dekt. Maar bij de swatches op mijn hand zie je toch aardig wat verschil. 

Dit is mijn huid zonder foundation. Ik heb de laatste tijd best een gave huid (voor mijn doen dan), maar mijn wangen zijn vaak wat vettig. Tussen mijn wenkbrauwen heb ik last van een droge huid, dat komt door de winter. Doordat het een matte foundation is zul je daar eerder wat velletjes gaan zien. Maar dit is gelukkig goed op te lossen door regelmatig te scrubben en een dag- en nachtcrème te gebruiken!

Mijn huid met foundation. Sorry voor het verschil in belichting! Maar je ziet wel resultaat. Al houd ik wel van wat meer dekking. Maar het is goed om te variëren met gezichtsproducten. 

Mijn gezicht met de rest van de make-up. Het resultaat mag er zeker zijn! Na het afpoederen is de dekking bijna perfect. En geen glans meer te bekennen! Of ik deze foundation elke dag ga dragen weet ik niet, maar het is zeker een toegevoegde waarde aan mijn verzameling.

Ja, ik ben best wel enthousiast over deze foundation! Hij is licht, smeert makkelijk en goed uit, laat geen strepen achter en hij matteert ontzettend goed. Wel is het oppassen met een droge huid, je gaat snel velletjes zien. De dekking had iets beter gekund, maar daarentegen heb je nu wel een mooi naturel resultaat. Ik ben blij met dit fijne budget product!
De NYC Natural Matte Foundation is te koop bij het Kruidvat en kost 3,99

Wat is momenteel jouw favoriete foundation?

29 Reacties

 1. 13 december 2014 / 06:29

  momenteel heb ik er een van Essnce( deze kocht ik uit de bak van producten die uit het assortiment waren gegaan…) en die bevalt mij wel. Helaas is hij haast op dus goede suggesties zijn leuk om te lezen..thanx!

  • 14 december 2014 / 11:06

   Graag gedaan Petra! Ik heb niet vaak een foundation van Essence geprobeerd, ik ben wel benieuwd. X

 2. 13 december 2014 / 08:06

  Ik heb eens een foundation van dit merk gekocht omdat ik mijn andere even kwijt was :p Voor de prijs moet je het zeker niet laten, maar ik vind de kwaliteit wel een beetje minder. Ik gebruik Clinique Even Better, maar als die op is, probeer ik er eentje van Smashbox

  • 14 december 2014 / 11:07

   Klopt, het is zeker niet te vergelijken met duurdere merken! Maar zeker voor een goedkope foundation is hij ontzettend licht en dat is ook wel belangrijk. X

 3. 13 december 2014 / 09:03

  Klinkt goed. Ik had hem laatst ook in mijn stash, maar een verkeerde kleur gekocht.

  • 14 december 2014 / 11:07

   Ah dat is zo jammer! Ik koop altijd de lichtste, dat kan niet fout gaan haha. X

 4. 13 december 2014 / 11:52

  Ik gebruik op het moment de nieuwe van HEMA, die is ook erg dekkend. Maar deze werkt ook goed zover ik het kan zien:)

  xx Laura

  • 14 december 2014 / 11:08

   Ik heb nog nooit een foundation van de HEMA gebruikt, ga ik wel eens proberen! Ik zag die nieuwe inderdaad ook, maar die is nog best wel duur voor HEMA. X

 5. 13 december 2014 / 14:57

  Wat een ontzettende mooie foto's zeg. Ik kende deze foundation nog niet. Hij klinkt erg fijn, ik houd namelijk niet van heel veel dekking. Misschien dat ik hem eens ga proberen, voor het geld hoef ik het in ieder geval niet te laten. 🙂

  • 14 december 2014 / 11:11

   Wat ontzettend leuk, dankjewel! <3 Als je niet van veel dekking houdt is dit echt een foundation voor jou. X

 6. 13 december 2014 / 21:04

  Ik heb deze foundation ook en ik ben er echt over te spreken!

 7. 14 december 2014 / 11:16

  Klinkt als een fijne foundation! Had hem ook al op de blog van Nicole gelezen, zij was er ook heel enthousiast over! Ik gebruik nu de foundation Nude Illusion van Catrice. Ook erg fijn en met Prime and Fine anti-red base is ie helemaal geweldig. Deze gebruik ik alleen voor tijdens het sporten, blijft super lang zitten! 🙂
  liefs

  • 14 december 2014 / 11:21

   Naar die foundation ben ik al een tijdje heel benieuwd, zo fijn dat 'ie zo lang blijft zitten! X

 8. 14 december 2014 / 21:59

  Ziet er goed uit! Fijn dat hij ook geschikt is voor de lichte huid 🙂

 9. 14 december 2014 / 22:40

  Dit ziet er zeker erg fijn uit! Ik gebruik nu een foundation van Rimmel! 🙂
  Wat een mooie lipstick heb je trouwens op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge