Xenos shoplog: Mijn studentenkamer in Utrecht decoreren!

Xenos is al jaren een van mijn favoriete winkels, vroeger – toen ik nog een klein meisje was en zakgeld kreeg van m’n ouders – kocht ik er kussentjes, theemokken en tierelantijntjes voor in mijn kleine kamertje. En eigenlijk is dat onveranderd, sinds ik op mezelf woon bezoek ik de Xenos alleen maar meer! Vorige week ging ik even langs de Xenos in de Kalverstraat en kocht ik een aantal nieuwe spulletjes voor mijn nieuwe kamer in Utrecht. Kijk je mee naar wat ik allemaal heb gekocht?

xenos
Als eerst kocht ik twee nieuwe fotolijstjes, deze waren namelijk afgeprijsd met 50%! Xenos heeft altijd hele leuke. Ik geloof dat de roze een euro was en de witte twee euro. Had ik al gezegd dat Xenos een van mijn favoriete winkels is? Vorig jaar ben ik er ook goed geslaagd voor mijn kamer in Amsterdam :D.

xenos
De roze vind ik heel fout, die tekst en kleur zijn ‘t gewoon niet voor mij. Maar toen ik de twee elastiekjes aan de zijkant dacht wist ik meteen dat ik hier wel iets leuks van kon maken. Ik ga er denk ik een mooie quote in stoppen, dat vind ik echt passen bij zo’n klein lijstje.
In het andere fotolijstje wil ik een foto van mij en m’n vriend doen. Ik denk dat ik hier mijn favoriete vakantie foto van ons in ga stoppen. Ik laat het jullie natuurlijk zien als het zover is! Ook heb ik nog een ander lijstje, die ik vorig jaar kocht bij Xenos, waar nog steeds niks in zit. Schande! Hier wil ik een foto van mijn cavia’s in doen. Ik moet er echt eventjes werk van gaan maken.

xenos
En dan deze! Een bord met een mooie quote waar iedereen naar zou moeten leven. Maar het is soms moeilijk om te beseffen wat je allemaal hebt, ik denk dat iedereen het wel moeilijk vindt om daar dagelijks bij stil te staan. Ik ook, en daarom kocht ik dit grote bord, zodat ik er wel naar moet kijken. Ik vind dit wel weer echt zo’n typisch Xenos ding, wellicht ga ik er zelf nog eens op los als ik er op ben uitgekeken. Voor nu vind ik ‘m hartstikke leuk!

xenos
Wie mij een beetje kent weet dat ik een zwak heb voor alles met een dier er op. De wereld is voor mij niet compleet zonder dieren, ik zou me het niet eens kunnen voorstellen! Ook in mijn interieur kan ik niet zonder leuke, schattige diertjes – en nee, dan bedoel ik niet alleen mijn cavia’s – maar ook kussentjes, knuffels en cute mokken kunnen niet ontbreken.
Toen ik dit egeltje en deze eekhoorn zag, die je trouwens ook als print op een kussentje kunt krijgen – was ik verkocht. Deze moesten mee! Er waren nog een paar andere dieren mokken te koop, maar wat is er nou leuker dan een egeltje en een eekhoorn? Voor mij staan ze symbool voor warmte, liefde, gezelligheid en natuurlijk de winter.
xenos
Vroeger kocht ik ook altijd heel veel kaarsen bij de Xenos, al mocht ik ze niet opbranden van mijn moeder – dat vond ze te gevaarlijk. Dus mijn hele collectie heb ik uiteindelijk maar weggegeven aan haar. Ik kocht ze letterlijk in alle vormen, kleuren en maten, maar ik kon er geen een meer vinden! Tijd dus voor een nieuw setje. Ik wilde iets wat bij mijn kamer zou passen, bij mijn bijzettafeltje en de andere kaars die er al stond. Dat was simpel, roze en wit moest het worden! Om er toch een beetje Kerst in te brengen, kocht ik een witte kaars met subtiele sterretjes er in. Met Kerst en in de Kerstvakantie ben ik toch niet op mijn kamer en ik wil in het nieuwe jaar niet meer tussen al die best wel foute kerstdecoratie zitten, haha!

xenos
Oeps… Ik heb een beetje gesmokkeld! Dit hart kocht ik namelijk niet bij Xenos, maar bij de Action. Ach, dat is ook wel een beetje hetzelfde, toch? Ik wist dat er ergens op mijn kamer een leeg spijkertje in de muur zat en dat ik niet veel plek had om er iets te hangen. Uiteindelijk is het hartje wel een beetje miniatuur geworden, maar ja. Het staat toch net even wat gezelliger!

xenos
xenos
Tot slot een deel van mijn kamer in Kerst sfeer, ik vind het zo gezellig allemaal! De lampjes maken het helemaal af. Helaas is het bord met de mooie quote met haakje en al van mijn hoogslaper geknald, gelukkig had ik deze foto al gemaakt. En het kaarsen plateau is een beetje te klein, waardoor de kaarsen scheef staan. Perfectie bestaat niet! Maar ik geef niet op, de afgelopen week heb ik een nieuw kaarsenblad meegenomen en het haakje is inmiddels weer vakkundig bevestigd met dubbelzijdig tape 😉

Kom jij ook graag bij de Xenos? Heb je er onlangs nog iets gekocht?

20 Reacties

 1. 20 december 2014 / 08:33

  wat een leuke spulletjes heb je gekocht! Ik vind de schilderijtjes met tekst heel erg leuk, en die mok met een egeltje is zo cute!

  Liefs, Evelien

 2. 20 december 2014 / 10:00

  Xenos is zo leuk! Ik vind vooral de lijstje en die bekers erg leuk!

 3. 20 december 2014 / 11:39

  Wat een leuke spulletjes! Als ik een Xenos tegenkom, ga ik er ook altijd eens een kijkje nemen 😀 Ik vind je mokjes erg leuk! Xx

 4. 20 december 2014 / 12:00

  Waat een leuke aankopen! die bekers vind ik erg schattig!

 5. 20 december 2014 / 14:11

  Geweldige shoplog! Ik vind de Xenos ook echt heel erg leuk om er gewoon door heen te lopen en alle leuke frutsels aan te raken, haha. Ik koop er ook altijd wel graag wat. Ik vind de bekers het leukste! Echt fijn om te lezen dat je het zo naar je zin hebt in Utrecht! Stiekem wel een beetje jaloers dat je er woont, haha.
  liefs

 6. 20 december 2014 / 18:29

  Oh wat een geweldige items! De fotos zijn ook echt prachtig <3 xenos is echt zo een hebbedingen winkeltje ^^

 7. 23 december 2014 / 21:39

  Wat een schattige items heb je geshopt! Xenos (en Action ook) is zo'n leuke winkel!

 8. 28 december 2014 / 21:51

  Super schattige mokken! Deze wilde ik ook bij Xenos meenemen, maar mijn moeder vond het onzin. Haha. Nu baal ik wel een beetje. Ze zijn zo schattig!

 9. 2 november 2015 / 18:59

  Wat een leuke mokken heb jij vooral die met de egel, ik ben nl egel gek en verzamel alles met egels.Zijn die mokken nog te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge