Review | Nieuwe Action haarverzorging (ook voor krullen!)

Hoi allemaal! Zoals jullie wel weten test ik graag nieuwe haarproducten voor mijn krullen. Laatst was ik bij de Action en hoewel ik daar meestal steeds dezelfde producten (favorietjes!) koop zag ik dit keer wat nieuws in de schappen liggen. Mijn oog viel op de nieuwe Action haarverzorging, namelijk de producten van de lijn ‘This is it.’ Ik besloot de thickening cream en de curl defining cream mee te nemen!

action haarverzorging
De haarproducten zien er niet saai en basic uit, wat bij de Action meestal wel het geval is. Ik gebruik al jaren hun haarserum van 2,99 en die ziet er, nou ja, ook gewoon uit alsof ‘ie weinig kost. De producten van de ‘This is it’ lijn daarentegen vind ik erg tof vormgegeven!

Edit: De producten van ‘This is it’ zijn helaas niet bij elk Action filiaal verkrijgbaar. Deze producten voor krullend haar vind ik ook héél erg fijn en kan ik je zeker aanraden:
Olaplex nr. 3 (CG-proof)
Olaplex nr. 4 en nr. 5
Elvive low shampoo (proteïnerijk)
Elvive Total Repair conditioner (proteïnerijk)
Elvive Leave-in crème
Elvive Total Repair haarmasker

action haarverzorging
De verpakkingen vind ik overigens ook heel erg lijken op de producten van philosophy, vinden jullie ook niet? Nou maar hopen dat ze net zo goed werken, haha ;-). Ik ben ook dol op pastelkleurtjes, dus wat dat betreft was ik qua verpakking al gauw verkocht (het oog wil ook wat).

action haarverzorging
Er waren geloof ik nog één of twee andere producten van de ‘This is it’ lijn verkrijgbaar, maar ik koos voor de curl defining cream en de thickening cream. Ik heb inmiddels heel wat fijne producten ontdekt voor mijn krullen, maar het blijft leuk om af en toe eens wat nieuws te proberen. De thickening cream zou je ook heel goed kunnen gebruiken wanneer je fijn haar hebt wat niet (heel erg) krult.

action haarverzorging
Laten we beginnen met de thickening cream, wat ook de eerste crème is die ik aanbreng wanneer mijn haar volledig doorgekamd is. In de tekst hierboven heb ik trouwens gelinkt naar een artikel waarin ik uitgebreid vertel hoe ik mijn krullen verzorg en hoe en wanneer ik crème aanbreng. Misschien kun je er nog wat tips uithalen als je ook krullen hebt! Anyway, de thickening cream is bedoeld om meer volume te creëren in fijn, dun en plat haar.

krullen
Dit zijn de ingrediënten. Alcohol staat helaas al op de tweede plek, wat betekent dat er vrij veel van in zit. Ik heb de ingrediënten van mijn huidige favoriete haarproducten eens bekeken en daar zit ook vrij veel alcohol in, dus wat dat betreft is er nog niks verloren.

krullen
De curl defining cream breng ik aan wanneer mijn haar bijna droog is, om mijn krullen mooi in model te brengen en te houden. De creme belooft pluis-vrije, veerkrachtige krullen te creëren die er natuurlijk uitzien.

action
Ook hier staat alcohol weer op de tweede plek, maar de crème bevat gelukkig ook allerlei verzorgende ingrediënten.

krullen
Links de thickening cream en rechts de curl defining cream. De thickening cream is wat zachter en vloeibaarder, de curl defining cream is ietwat plakkeriger. Doorgaans werkt zo’n soort combinatie erg fijn om zachte krullen te creëren die wel de hele dag goed blijven zitten.

haar

Thickening cream in gebruik:
Nadat ik haarserum heb aangebracht (ook van de Action!) en mijn natte haar volledig doorgekamd heb, gebruik ik de thickening cream om de krullen terug in mijn haar te kneden. Mijn haar is nogal eens slap na het wassen en met de thickening cream krijg ik er weer model in! Hiervoor kan ik natuurlijk iedere andere crème gebruiken, maar de thickening cream zorgt bij mij wel degelijk voor meer volume.

Curl defining cream in gebruik:
Na het aanbrengen van de thickening cream wikkel ik mijn krullen in een strakke knot en ga ik slapen. Wanneer ik wakker word zijn mijn krullen heerlijk zacht en bijna volledig droog. Om te voorkomen dat mijn krullen weer inzakken en pluizig worden breng ik de curl defining cream aan. Hiermee blijven mijn krullen de hele dag goed zitten! Op de bovenstaande foto heb ik beide producten aangebracht en is mijn haar nog een klein beetje vochtig.

action
Ondanks dat de producten redelijk veel alcohol bevatten vind ik ze toch erg fijn in gebruik. Mijn krullen zitten nu net zo mooi als met mijn duurdere haarverzorging! Natuurlijk hebben shampoo en conditioner ook veel invloed. Ik gebruik altijd de producten van Elvive of Olaplex en na het wassen breng ik dus ook nog het serum van de Action aan. Ik kan je dus niet met zekerheid zeggen dat deze producten voor alle krullen en alle haartypes goed werken, maar voor deze fijne prijsjes kun je het altijd een keer proberen!

Update: Onlangs ben ik ook begonnen met de CG-methode voor krullend haar en heb ik een föhn met diffuser aangeschaft.

De ‘This is it’ producten zijn te koop bij Action, de prijzen liggen tussen 0,59 en 2,49

Wat is momenteel jouw favoriete haarverzorging?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
action haarverzorging

15 Reacties

 1. 28 februari 2018 / 08:24

  Fijne review! Zelf heb ik het serum en de beach spray in huis gehaald im te testen! Ben erg benieuwd.
  Kim onlangs geplaatst…Persoonlijke update!My Profile

  • Anouk
   4 november 2018 / 15:13

   Hoi Loes, over cetearyl alcohol hoef je je echt geen zorgen te maken. Dat is een vette alcohol en net goed voor je haar. Je wil dat die in je producten zit. De alcoholen die zwaar uitdrogend is : alcohol, alcohol denat., isopropyl alcohol. Als die op de 2 de plaats stonden had ze echt pluizig haar gehad tot en met en geklaagd dat haar haar serieus uitdroogde.

 2. 28 februari 2018 / 15:34

  Fijne en goede reviewe!

  Dit zal ik eens kopoen.
  Heb namelijk een krullend kapsel.

  Xoxo

 3. 28 februari 2018 / 18:41

  Zo te horen zijn dit echte budgettoppers voor een mooie krullenbos. Wat een fijne en uitgebreide review! Helaas reageert mijn haar meestal niet zo goed op producten die mijn haar verdikken. Het wordt dan snel vet en nogal zwaar. Daarom doe ik meestal maar niet al te veel in mijn haar 😉
  Romy onlangs geplaatst…Favorieten | Kersen, Body Worlds & YouTube-humorMy Profile

 4. simone
  18 juli 2018 / 09:10

  cetearyl alcohol is een vetalchohol, emolliënt, oplosmiddel, co-emulgator, werkt enigszins als humectant (Een bevochtigingsmiddel of humectans is een wateraantrekkende stof die om deze eigenschap wordt toegevoegd aan levensmiddelen en cosmetica)
  Dit is dus geen uitdrogende alchohol zoals alchohol denat dat wel is.

  Dimethicone staat helaas ook in de lijst en is een silicone die je met krullen liever niet in je product wilt hebben omdat je een sulfate shampoo nodig hebt om deze te verwijderen en je haar dus doet uitdrogen omdat sulfate een zout is en vet van je haar stript.

 5. Ebz
  11 juni 2019 / 13:21

  EBZ op 11 juni 2019 om 11:53
  Ik gebruik de detangling spray in combinatie met this is it haar serum en this is it curl defining cream. Beste resultaat tot nu toe imo voor mijn type krullend haar. Beter dan de krul producten van andrelon, john frieda en gliss kur van schwarzkopf.

  Helaas kan ik de haarserum en detangling spray niet meer vinden bij de action.
  Weet iemand of dit elders verkrijgbaar is?

  Groet.

 6. San
  13 november 2021 / 14:10

  Kan ik mijn haar met de diffuser föhnen nadat ik de curl defining cream heb aangebracht of moet het aan de lucht drogen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge