REVIEW | MOROCCAN OIL TREATMENT

Hey girls! Ik heb geloof ik al eens verteld dat ik na gebruik van ongeveer 3(!) Moroccan Oil testers helemaal fan was geworden van de treatment. Een paar weken geleden was het dan zover, ik schafte een mega grote, full size flacon aan. Eindelijk! Ik heb zelf echt heel droog, pluizig haar en ook nog eens krullen, dus ik ben enorm blij dat ik iets heb gevonden wat voor mij goed werkt. In deze review vertel ik je alles over het Moroccan Oil treatment en wat het met mijn haar doet. Lees gauw verder als je benieuwd bent!

Moroccan Oil kennen jullie waarschijnlijk al wel, het is enorm populair en nog steeds wel een hype. Ook de verpakkingen zijn erg herkenbaar en hebben een duidelijke stijl. Het treatment is mijn eerste product van Moroccan Oil, maar ze verkopen bijvoorbeeld ook shampoos, conditioners en haarmaskers!

Bij het lezen van het woordje arganolie worden de meeste mensen al helemaal wild, haha. Het zit tegenwoordig bijna in ieder product en het wordt echt bestempeld als een wondergoedje. Mocht je nieuwsgierig zijn naar waar het vandaan komt, dat lees je hier. Moroccan Oil treatment belooft de conditie van het haar te verbeteren en te herstellen, het haar veerkrachtig en glad te maken en een diepe glans te geven zonder het haar vet te maken. Precies wat mijn droge, pluizige krullen nodig hebben!

Je gebruikt de treatment eigenlijk net zo als een gewoon (drogisterij) serum. Je brengt het aan op droog of nat haar en je spoelt het niet uit. Zelf gebruik ik het altijd op nat haar, na het douchen. Dan heb ik het idee dat mijn haar het ook echt opneemt in plaats van dat het serum ‘op’ mijn haar ligt.

De flacon bevat maar liefst 100 ml product, daar kun je echt ontzettend lang mee doen! Ik heb overigens de ‘normale’ treatment, je hebt ook nog een ‘light’ versie voor fijn, lichtgekleurd of geblondeerd haar.
Wat mij overigens opviel is dat de ingrediënten niet op de verpakking staan en ook niet op de flacon zelf. Dat vind ik toch een beetje geheimzinnig, hoor! Ik ben eens op internet gaan rondneuzen en het schijnt dat er naast arganolie ook heel veel siliconen in de treatment zitten. 

De flacon wordt geleverd met een pompje, die je er zelf in moet stoppen. Erg handig dat er standaard een gewone dop op zit, zo kun je de flacon ook makkelijk overal mee naar toe nemen!

Klaar voor gebruik! Ik vind het pompje trouwens echt ontzettend lelijk en goedkoop ogen, zo met dat grijs, haha! De flacon doet me nogal denken aan hoestdrank van vroeger of zo. Anyway, het is wel lekker duidelijk en herkenbaar en het felblauw zorgt voor een vrolijke en frisse touch.

Het serum is wat aan de dikke kant, maar wel vloeibaar, zoals je kunt zien. Het voelt alleen wat vettiger en steviger aan dan gewone, drogisterij serums. En de geur… Die is zó ontzettend lekker! Zacht en verzorgend.

Mooi detail: De letters op de zijkant van de flacon. Pretty!

Zoals ik al zei gebruik ik het serum altijd op nat haar, dus een goede voor en na foto kon ik helaas niet maken (je ziet het verschil niet). Ik douche altijd voor het slapen gaan en daarna breng ik het serum aan en doe ik mijn haar in een strakke knot, zodat het de hele nacht lekker kan intrekken. Op bovenstaande foto heb ik alleen het serum in mijn haar. Als ik ‘s ochtends mijn knot loshaal, ziet het er zo uit!

‘s Ochtends word ik dan wakker met hele zachte, nog ietwat vochtige krullen (maar geen pluis!), die gemakkelijk in model te brengen zijn. Na gebruik is mijn haar super zacht en het ruikt heerlijk. Ik gebruik ‘s ochtends ook nog een styling crème, soms wat mousse en natuurlijk haarlak, onmisbaar! Dan ziet het er ongeveer zo uit als op de bovenstaande foto! De enige dag wat beter dan de andere, ook afhankelijk van of ik mijn haar heb gewassen en hoeveel serum ik heb gebruikt. Ik gebruik meestal 2 of 3 pompjes serum.

Ongeacht de ingrediënten, wat mij dus nog steeds een beetje een raadsel is, ben ik fan van dit product! Het maakt mijn haar ongelooflijk zacht en doorkambaar, mijn krullen zijn niet meer pluizig en voelen ook niet zwaar aan (ondanks dat er waarschijnlijk veel siliconen in zitten). Dat vind ik geen probleem, als ‘t maar werkt! Oké, eerlijk is eerlijk, het kost wat knaken (44,90, halleluja), maar dan heb je ook wat! Ik kocht mijn treatment bij Skins in Groningen, maar het is ook online verkrijgbaar, bijvoorbeeld bij Johnbeerens.com.

Moroccan Oil Treatment 100 ml kost 44,90 en is o.a. te koop bij Skins Cosmetics


Heb jij ervaring met producten van Moroccan Oil?

18 Reacties

 1. 23 maart 2016 / 06:34

  Jeeetje wat een prijs, maar als je er echt baat bij hebt… 🙂 Ik heb super sluik haar dus ik heb hier niet zoveel aan!

 2. 23 maart 2016 / 06:40

  Ik vind dit ook een geweldig goedje! Inderdaad een beetje gek dat ingrediënten zo moeilijk te achterhalen zijn.. dan krijg ik altijd het idee dat er gekke dingen inzitten.

 3. 23 maart 2016 / 07:20

  Dit lijkt me nou echt heerlijk! Wel prijzig maar lijkt alsof het het waard is 🙂

 4. 23 maart 2016 / 07:59

  Dat is een flink bedrag! Ik denk dat ik dan eerst een tester zou willen proberen 🙂 Ik heb nu argan olie in gebruik uit de goodiebag van het event laatst, die vind ik ook erg fijn!

 5. 23 maart 2016 / 08:22

  Ik heb toevallig net ook een klein flesje mogen ontvangen, maar heb hem nog niet geprobeerd. Dat zal ik zeker wel snel gaan doen aangezien ik al ontzettend veel goede verhalen heb gehoord over de Moroccan oil! 😀

 6. 23 maart 2016 / 09:00

  Prijzig product maar als het goed voor je werkt dan is het, het geld ook wel waard. Je doet er denk ik ook wel lang mee. Staan de ingrediënten ook niet op het doosje? dat is wel vreemd. Wie weet is de shampoo en conditioner van mijn review van vandaag wel wat voor jou. Droog en krullend haar..? Liefs,

 7. 23 maart 2016 / 09:22

  Phoe, flink aan de prijs zeg. Fijn dat hij wel voor je werkt. Door mijn steile haar weet ik zeker dat dit voor mij niets gaat zijn.

 8. 23 maart 2016 / 11:32

  Wat fijn dat je geen pluis hebt gekregen! Het is wel prijzig , maar als het zo goed is dan maakt dat niet zoveel uit

 9. 23 maart 2016 / 15:37

  Wauw, dit lijkt me heel erg fijn voor mijn krullen! 🙂

 10. 23 maart 2016 / 18:22

  Oeh, ik HOU van serums. Vooral serums die zo goed werken als deze haha. Ik heb nog nooit iets van dit merk geprobeerd maar ik ben nu wel nieuwsgierig 🙂

 11. 23 maart 2016 / 18:57

  Wat een fijne en volledige review! Die siliconen zorgen ook heel wat voor het zachte haar, maar ik ben ook een fan!

 12. 23 maart 2016 / 19:14

  Oh nice lijkt me echt een goede treatment. Hij is inderdaad wel prijzig, maar ik vind dat je best mag investeren in je haar. Vooral als je het even nodig hebt. Ik heb zelf ook pluizig droog haar dus ik wil dit wel proberen!

 13. 23 maart 2016 / 20:45

  Ik heb een paar jaar geleden een klein flesje van 25 ml gekocht!
  Vond het een heerlijk product! Weet niet waarom ik hem niet nog een keer heb gekocht eigenlijk.

 14. 5 december 2017 / 10:52

  I have noticed you don’t monetize your site, don’t waste your traffic, you can earn additional cash every month because you’ve got hi quality content.
  If you want to know how to make extra bucks, search
  for: Boorfe’s tips best adsense alternative
  FirstMoises onlangs geplaatst…FirstMoisesMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge