EEN UPDATE VAN MIJN PORTFOLIO!

Hoi allemaal! Omdat er een aantal keer naar gevraagd is en omdat ik weet dat sommige van jullie het leuk vinden om wat van mijn werk te zien, besloot ik er een artikel over te maken :-). De afgelopen tijd heb ik mijn portfolio weer aangevuld met nieuw werk en dat vind ik natuurlijk ook erg leuk om aan jullie te laten zien! Er zitten wat recente schoolopdrachten bij, maar ook wat van mijn werk voor het Kattencafé.

Oké, laten we beginnen met het meest recente werk en tevens het werk dat ik het allerleukste vind: Mijn ontwerpen voor Kattencafé Op Z’n Kop in Groningen. Voor de nieuwe volgers: Ik liep daar stage en ik heb een gehele productlijn ontworpen voor het café, de producten worden er nu verkocht! 

Ik ontwierp onder andere deze 5 ansichtkaarten, voorzien van leuke en lieve tekstjes en natuurlijk een poezenprint. Wat was dit ontzettend leuk om te doen, van het onwerpen kan ik zo blij worden! Helemaal als ik het eindresultaat zie en de kaartjes ook daadwerkelijk verkocht worden, haha. 
Mocht je het gemist hebben: Ik studeer sinds 2013 HBO Allround Styling aan Academie Artemis in Amsterdam. Volgend schooljaar ga ik alweer afstuderen, aah! Op de opleiding leer je ontzettend veel verschillende dingen op styling-gebied, echt te veel om op te noemen, haha. Waar ik vooral veel aan heb gehad zijn de lessen in Illustrator en Photoshop, want in de toekomst wil ik graag verder met ontwerpen.

Ook ontwierp ik deze poezenprints voor op onder andere tassen.

Hier een overzichtje van alle ontwerpen (de roze giftcard hoort er niet bij, haha). In het midden zie je nog een keukenschort voorzien van een poes met een koksmuts, waar op staat ‘Pous-Chef.’ Snap je ‘m? ;-).

We gaan nu even terug in de tijd. Bijna een jaar geleden, voordat stage begon, was dit mijn meest recente schoolopdracht. Heel iets anders, zoals je ziet! Het thema van deze fotoshoot was ‘jongeren met een burn-out.’ Dit concept bedacht ik voor het bedrijf ‘The Chairman At Work’, een bedrijf wat stoelmassages aanbiedt bij bedrijven. Aan ons de (fictieve) opdracht om een nieuwe doelgroep aan te spreken, te zorgen voor naamsbekendheid en het concept uit te werken in onder andere een fotoshoot en een online magazine.

Voor deze fotoshoot regelde ik een fotograaf, twee modellen en natuurlijk een locatie. Visagie was niet nodig en de styling deed ik natuurlijk zelf. Altijd zo’n geregel en gesleep, haha! Maar ik ben wel enorm trots op het eindresultaat, ik vind het heel duidelijk overkomen. Fotoshoots (en concepten bedenken) vind ik ook een van de allerleukste dingen om te doen! Zo deed ik vorig jaar ook een food fotoshoot wat echt heel tof was.

Voor het vak ruimtestyling moeten we ons concept ook altijd uitwerken in een bepaalde sfeer/ruimte. Deze moodboards hoorden ook nog bij het concept van de jongeren met een burn-out. Het was de bedoeling dat ze zich veilig en geborgen zouden voelen in de ruimte. Het moest dus een zachte uitstraling hebben.
Dit moodboard werk je altijd uit in ‘vorm, materiaal, dessin- en kleurborden,’ zodat het duidelijk is wat de sfeer is in de ruimte en hoe je dit wilt gaan realiseren. Uiteindelijk moest het geloof ik soort pop-up store worden of zo, waar de jongeren informatie konden krijgen over de diensten van The Chairman At Work. Lang geleden alweer, haha! Maar wel een ontzettend leuke opdracht die ik met veel plezier heb gemaakt.
En nu? Nu is mijn stage afgelopen en ga ik weer naar school. Mijn portfolio verder aanvullen, nieuwe ontwerpen maken voor het Kattencafé en het maken van visitekaartjes staan nu hoog op mijn prioriteitenlijstje. Na Berlijn (waar ik nu ben!) gaan we op school ook weer werken aan een trendonderzoek. Wat ik nu wel weet is dat ik sowieso verder wil richting food, media en/of interieur(accessoires), dus bijvoorbeeld het ontwerpen van verpakkingen voor etenswaren en/of het ontwerpen van prints, illustraties maken, vormgeven e.d. Ook vind ik food fotoshoots enorm leuk om te doen en dit wil ik zeker vaker gaan doen. Maar ja, wie weet verandert dit over een tijdje wel weer, haha! We’ll see.
Hopelijk vonden jullie het weer leuk om te zien! Hier kun je mijn online portfolio bekijken. Ik ben nog niet helemaal tevreden over de lay-out, maar het is in ieder geval overzichtelijk. Het enige wat ik nog zou willen is het opdelen van mijn portfolio in categorieën, maar ik ben bang dat Tumblr daar gewoon niet zo geschikt voor is. Alle tips omtrent het maken van een online portfolio zijn dan ook van harte welkom!
Welke opleiding doe jij? Heb jij ook een portfolio?

10 Reacties

 1. 24 maart 2016 / 07:09

  Wat maak je verschillende dingen zeg, zoo mooi! En die katten designs zijn echt super leuk 😀

 2. 24 maart 2016 / 07:28

  Ohhhh wat tof allemaal! Die foodfotografie op je Tumblr ook, echt vet! Super leuk om eens zo'n artikel te zien. En ja dat voelt zo goed als je die dingen van jezelf ziet hangen/liggen, en als het dan ook nog verkocht wordt!

 3. 24 maart 2016 / 09:14

  Oh wauw, wat een toffe dingen heb je momenteel al gemaakt! En super leuk natuurlijk dat je je portfolio met ons wilde delen! 🙂

 4. 24 maart 2016 / 09:20

  Jeeeetje, wat een toffe dingen maak jij! geweldig!

 5. 25 maart 2016 / 11:04

  Heel leuk om te zien! Wat waardevol wat je voor het kattencafe hebt gemaakt! Meteen een veel uitgebreider en sterker merk nu, lijkt me. Ik heb mijn P van het AMFI maar na dat ene jaartje ben ik gestopt. Vond de Photoshop en InDesign lessen ook interessant, maar heb het nu al zo lang niet meer aangeraakt dat ik bang ben dat ik alles een beetje vergeten ben :p Super leuk iig jouw illustraties!

 6. 25 maart 2016 / 17:22

  Zo leuk gemaakt met die katten! Ik studeer journalistiek maar wij werken niet met portfolios 🙂

 7. 25 maart 2016 / 18:58

  Ontzettend leuk om te zien wat je gemaakt hebt! Echt heel tof! Ik vind de kaartjes die je voor het Kattencafé hebt ontworpen heel schattig. Ik zou ze zo kopen!:-D

 8. 26 maart 2016 / 19:45

  Wat mega leuk die katten prints zeg!!!!! Je maakt hele mooie dingen!
  Liefs Iep xo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge