3 X DE LEUKSTE FOOD HOTSPOTS IN BERLIJN

I love food. Niet voor niets houd ik me binnen mijn opleiding het liefst bezig met food(trends), foodstyling en voedselverpakkingen (ontwerp). Maar ook van een goede kop koffie op een gezellige plek of eten in een leuk eettentje kan ik enorm genieten! Ik had verwacht dat er in Berlijn op elke hoek van de straat een tof tentje te vinden was, maar eerlijk: Dat viel vies tegen. Daarom heb ik voor jullie mijn top 3 food-hotspots (tot nu toe) op een rijtje gezet, zodat jullie goed voorbereid op pad kunnen gaan ;-). Kijk gauw mee!

Inmiddels weet ik hoe ik mijn artikelen over Berlijn ga invullen. Dit artikel is volledig gewijd aan food, later deze week komt er nog een artikel online over de allerleukste conceptstores die ik heb gezien. Ik verwacht dat jullie de Berlijn-spam daarna wel zat zijn, haha. Maar mocht dat niet het geval zijn, dan kan ik ook nog meer foto’s delen van bijvoorbeeld toeristische plekken waar we zijn geweest. It’s all up to you!

1. 25hours Hotel Bikini Berlin (Neni Berlin)
Budapester Str. 40 – metrohalte: zoologischer garten – website
Laten we beginnen met het eerste restaurant dat ik heb bezocht: Neni Berlin, op de hoogste verdieping (10e) van het Hotel Bikini Berlin. Maar geen zorgen, je kunt er (gelukkig) alleen met een lift naartoe – dat scheelt weer spierpijn :’). En let op: Er is ook nog een Bikini Berlin Mall, hier waren wij eerst per ongeluk naartoe gegaan. Maar als je het winkelcentrum uitloopt kom je vanzelf bij het Bikini Berlin Hotel :-).

 Man, wat een uitzicht! Wel jammer dat het regende toen wij er waren.

Neni Berlin is best wel clean en industrieel, maar tegelijkertijd ook heel sfeervol. Check al die planten! Wat een gezellig hoekje is dit. De lamp is gemaakt van allerlei boekjes, echt ontzettend tof!

Hoe gaaf is dit?! Het middelste gedeelte van het restaurant wordt omringd door een grote kas. Heel leuk ook al die verschillende soorten en kleuren stoelen, dat maakt het wat speelser!

Helaas heb ik hier zelf niet gezeten, aangezien ze geen plek meer hadden voor 6 personen. Heel jammer! Ik kan je dus niet vertellen hoe het eten hier is, maar alleen al om de locatie zou ik het willen proberen. Als je zeker wilt zijn van een plekje kun je het beste van te voren even reserveren!

2. Klub Kitchen
Mulackstraße 15 – metrohalte: Weinmeisterstraße – website


Op woensdag, de tweede dag, gingen we lunchen bij Klub Kitchen. Een plek waar alleen maar healthy food gemaakt en verkocht wordt! Denk bijvoorbeeld aan salades, soepen en superfood. 

Wat me opviel was dat de meest leuke tentjes vaak in de meest ‘gewone’ buurten zitten. Het was (helaas voor onze voetjes) niet zo dat je één bepaalde plek hebt waar heel veel hotspots zijn.

En dit is de menukaart van Klub Kitchen! Heel erg tof, met dit neon/doorzichtige harde plastic. De menukaart is niet mega uitgebreid, maar je kunt hier wel terecht voor zowel ontbijt als lunch en natuurlijk een drankje.

Het interieur is echt héél basic. Sowieso hebben veel café’s in Berlijn gewoon zo’n kaal plafond.

Deze letters die samen het woord Klub Kitchen vormen (en daarbij dus de hoek omgaan), vond ik echt heel leuk en origineel bedacht. Het voegt ook echt wat toe aan de sfeer van het interieur.

Het eten was voor mij wel een beetje lastig, aangezien ik geen vlees eet en allergisch ben voor pinda’s, noten en zaden. Gelukkig kon ik deze salade krijgen zonder zaden. Ik weet alleen niet meer precies hoe die heette, haha. Het was in ieder geval met komkommer, witte kool en een citroen-dressing. De andere meiden hadden noodles (met vlees), een healthy sapje en pompoensoep. Dat zag er ook heerlijk uit!

Het interieur vond ik eerlijk gezegd wel erg saai, het mag van mij wel ietsje warmer en huiselijker zijn. Krukken vind ik ook niet bepaald chill om op te zitten. Maar oké, het gaat natuurlijk om gezond (eten), dus helemaal wegzakken in een bank is hier ook niet helemaal de bedoeling ;-).

3. ELF Café
Paul-Robeson-Straße 11 – Metrohalte: Schönhauser Allee – website


En nee, je bent niet de enige die bij ELF denkt aan E.L.F. make-up, haha ;-). Dat was ook mijn eerste gedachte! Hmm, oké, de social media van het ELF café is duidelijk niet heel fancy en up to date. Dit café was dan ook niet in het centrum te vinden en er kwamen ook weinig toeristen. Maar daardoor wel extra leuk om te bezoeken, aangezien het wel een geliefde plek is onder de echte Berlijners!

 Dit cafeetje was zo ontzettend gezellig! Een beetje vintage ook wel.

Deze sandwich met kaas en groente was, hoewel leuk opgediend, niet heel denderend. Ik werd er een beetje misselijk van, haha, vreemde combinatie. Gelukkig staan er nog genoeg andere gerechtjes op de kaart!

CAKE CAKE CAKE CAKE *Rihanna voice*. Oh my god. Ik had zoveel spijt van mijn sandwich toen ik deze heerlijke taartjes zag, haha.

Haha, deze vintage stoelen vond ik echt tof! Lekker ouderwets Duits, but I love it.

Vooral het mintgroene maakte het geheel dan weer heel fris. Ik vond het interieur van dit café echt top! Niet saai of basic, maar ook niet uitbundig en toch huiselijk. En lekker vintage! :-).

Ook een aanrader:
– Santa Maria (Mexicaans restaurant). Hier hebben wij de tweede avond gegeten. Heerlijk eten, goedkoop, gezellig, knus en met gratis shotjes als toetje. Tenminste, wij wel. Haha… Je vindt Santa Maria op twee verschillende locaties in Berlijn, wij bezochten Santa Maria aan de Oranienstrasse.

Maar stiekem heb ik het meest genoten van de vegetarische falafel die ik op de hoek van het hostel haalde bij de Turk. Geluk zit ‘m in kleine en simpele dingen, zullen we maar zeggen ;-).

Anyway, wat me heel erg opviel is dat eten in Berlijn relatief goedkoop is. Zeker voor zo’n grote en internationale hoofdstad. En daar maak je mij heel blij mee, want ik ben dol op eten. En eten in Duitsland is het beste. (Vroeger overnachtte ik weleens in een Duits pension samen met mijn ouders en oh, het eten wat je voorgeschoteld krijgt in zo’n Gästehause is top *water loopt in mond*). Maar ook de Berlijners kunnen er wat van, hoor. Eet smakelijk alvast! Hopelijk hebben jullie wat aan mijn food-hotspots artikel :-).

Ben jij wel eens in Berlijn geweest? Ben jij ook dol op food?

6 Reacties

 1. 30 maart 2016 / 06:09

  Ik ben nog nooit in Berlijn geweest, maar dit is dan wel leuk om te onthouden! Zulke tentjes vind ik namelijk wel leuk 🙂

 2. 30 maart 2016 / 07:10

  Ziet er leuk uit allemaal, ik was er nog niet bekend mee. Ik vind vooral Klub Kitchen er mooi uitzien!

 3. 30 maart 2016 / 08:35

  Ik ben gister avond terug gekomen uit Berlijn. 25 hours Bikini Hotel Berlin is inderdaad een aanrader. De andere 2 ken ik nog niet, maar ik wil zeker weten weer terug dus ik zal ze onthouden.

 4. 30 maart 2016 / 08:42

  wauw heel mooi ik zou er vroeger heen zijn geweest met school maar op het eind werd dat afgeblazen.. heel jammer! liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge