REVIEW | DOUGLAS CONTOURING PALETTE

De blush, contour en highlighter palettes vliegen je tegenwoordig om de oren. Bijna ieder merk heeft wel een dergelijk palette in de collectie. Contouren is absoluut mijn favoriete onderdeel van de make-up, ik kan niet zonder! Veel contour palettes zijn erg prijzig, maar het Douglas contouring palette is gelukkig erg betaalbaar. Het palette zag er veelbelovend uit, dus ik nam ‘m gauw mee! Lees je mee met mijn review?

Douglas contouring palette
Het Douglas contouring palette dus. Erg tof dat Douglas nu zelf met een contouring palette komt. Eerlijk gezegd heb ik nog nooit make-up van Douglas geprobeerd, dus ik was super benieuwd! Het doosje van het palette alleen al is prachtig en trok gelijk mijn aandacht.

Douglas contouring palette
De ingrediënten van de kleuren. De ingrediënten staan overigens ook op het palette zelf, dus je hoeft het doosje niet te bewaren.

Douglas contouring palette
Tijd om het contouring palette uit het doosje te halen! Het palette zat goed verpakt met een beschermfolie/papiertje.

Douglas contouring palette
En dan… Staat de tekst super scheef op het palette! Hahaha! *Mweh-mweh-mwehhhh* Ik weet niet of het expres is gedaan, maar ik heb echt een hekel aan asymmetrische letters. Ik vind het geen gezicht…

Douglas contouring palette
Anyway, verder ziet het palette er top uit! De kleur is mooi, lichtgoud met grijs/zwarte letters. Het palette voelt lekker stevig aan en is aan de zware kant.

Douglas contouring palette
In het palette vind je een plasticje met een kleine tutorial. Best handig als je nog nooit iets met contouren hebt gedaan! Al vind ik een Youtube tutorial toch handiger… Haha!

Douglas contouring palette
De kleuren in het palette zijn echt prachtig. Het enige wat ik mis is een blush. Ik gebruik bijna altijd een blush op mijn bronzer, anders vind ik het niet ‘af.’ De eerste, lichte poeder had van mij vervangen mogen worden door een mooie naturelle blush tint.

Douglas contouring palette
De eerste twee lichte poeders kun je gebruiken over het hele gezicht, als matterende poeder. Je kunt ze ook gebruiken om de wenkbrauwen strakker te maken of om concealer mee te setten. Eigenlijk kun je er meerdere kanten mee op! Het is maar net wat je fijn vindt. Rechtsboven vind je nog een subtiele highlighter.

Douglas contouring palette
Nog een close-up van alle kleuren. De onderste drie kleuren zijn – duh – de bronzers waar je mee kunt contouren.

Douglas contouring palette
De swatches van de eerste rij! De eerste poeder is een lichte, koele poeder en de tweede is meer warm. Zelf kan ik beide op zich wel hebben, maar ik geef de voorkeur aan de gele poeder. De highlighter vind ik wel een beetje een tegenvaller, hij is niet zo glanzend als ik had gehoopt!

Douglas contouring palette
De contour kleuren vind ik echt a-ma-zing! Ze zijn ook erg verschillend en dus voor veel verschillende huidskleuren geschikt. Wat me ook opviel is dat alle poeders erg goed gepigmenteerd zijn, heel zacht zijn en gemakkelijk blenden.

Douglas contouring palette
Ik besloot om de middelste contour kleur (de lichtste kleur bruin) heel voorzichtig aan te brengen. De poeders zijn wel heel poederig, dus je hebt al gauw te veel op je wangen, haha. De kwast goed aftikken dus! Het palette is hierdoor echt heel zuinig in gebruik, je kunt er eeuwen mee doen :-).

Douglas contouring palette
Vervolgens bracht ik de highlighter aan, maar zoals ik al dacht, zie je daar helaas weinig van terug. Ik besloot de contour tint linksonder in het palette over mijn contour aan te brengen, om te testen of ik deze kleur ook kan hebben. Op zich wel, maar de lichtste contour tint is wat meer ‘safe’, nu ik nog een beetje moet wennen aan het gebruik.

Douglas contouring palette
En dan is dit de complete look met het palette! Ik gebruikte de eerste twee lichte poeders over mijn hele gezicht als een matterende poeder – mijn poederkwast is zo groot, dat het bijna onmogelijk was om alleen de gele poeder te gebruiken, haha. Ze matteren niet super goed, maar ik heb ook gewoon een erg vette huid. Ik denk wel dat het heel handig kan zijn als je op reis bent en geen extra matterende poeder mee wil nemen.

Anyway, de highlighter gebruikte ik op mijn jukbeenderen, maar ook onder mijn wenkbrauwen. Daar vind ik ‘m perfect! Onder mijn wenkbrauwen houd ik namelijk niet van een te shiny highlighter. De lichtste twee contour kleuren bracht ik beide aan op mijn wangen. De donkerste contour kleur (rechtsonder in het palette) bracht ik aan als oogschaduw, in de arcadeboog. Die kleur ga ik never nooit als contour gebruiken haha! Veel te donker. Maar als oogschaduw vind ik ‘m top! Op mijn lippen draag ik trouwens mijn nieuwste lipstick van Catrice, waar maandag een review over online kwam.

Douglas contouring palette
Dus, ja, over all ben ik mega enthousiast over het Douglas contouring palette! Het enige wat me blijft storen zijn de niet symmetrische letters op de bovenkant van het palette, maar met de inhoud ben ik tevreden. De kleuren zijn super goed gepigmenteerd, zacht en blenden goed. Voor alle kleuren in het palette heb ik eigenlijk wel een bestemming gevonden, wat vaak toch lastig is bij een contour palette: Niet alle kleuren passen even mooi bij je huidskleur. Ik denk dat je met het Douglas contouring palette heel veel kanten op kunt! En voor de prijs is het zeker helemaal prima. Het palette kost maar 12,95 en ik had nog een tegoedbon liggen van de Sint :-).

Het Douglas contouring palette is te koop bij Douglas (ook online) en kost 12,95 per stuk

Ben jij ook zo van het contouren? En heb jij ook al een contouring palette in huis?

Share:

13 Reacties

  1. 5 februari 2017 / 13:20

    Wauw, wat een prachtig contour palette! En ik moest hardop lachen toen je zei dat je de letters scheef vond staan, ik vind dat ook echt storend bij palettes! Eigenlijk zou je dat eens moeten kijken bij alle palettes… haha! Zelf contour ik eigenlijk nooit omdat ik een hele lichte huid heb en niet weet welke contour kleur mij staat…
    liefs

  2. 6 februari 2017 / 18:08

    Klinkt als een fijn palette! Effect is ook mooi op je gezicht, alleen de donkere kleuren lijken mij zo warm van kleur om mee te contouren, meer om te bronzen..
    Eva onlangs geplaatst…Look met eyeliner en 4EvaMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge