DOUGLAS OOGSCHADUW ALS WENKBRAUWPOEDER?

Ik houd van multifunctionele make-up. Bronzer die ook te gebruiken is als oogschaduw, poeder om een glanzende lipstick mat te maken, lipstick die je als blush kunt gebruiken en ga zo maar door. Niet dat alles even goed werkt, maar als het werkt is dat heel leuk! Al jaren gebruik ik een oogschaduw om mijn wenkbrauwen bij te tekenen en eigenlijk bevalt me dat best goed… Bij Douglas zag ik laatst deze prachtige taupe/bruine oogschaduw liggen, ik ben benieuwd of ‘ie ook mooi is op mijn wenkbrauwen. Kijk je met me mee?

Douglas oogschaduw
Oogschaduw op je wenkbrauwen dus. Bijna twee jaar geleden begon ik met het bijtekenen/inkleuren van mijn wenkbrauwen. Ik schreef toen een artikel over het gebruik van een bruin potlood voor mijn zwartgrijze wenkbrauwen. Wat leuk om dat terug te zien, haha! Inmiddels zijn mijn wenkbrauwen een stuk dikker en ben ik overgestapt op de kleur ‘Espresso’ uit het Lorac Pro palette. Een poeder vind ik veel mooier en natuurlijker ogen dan een potlood. Waarom ik nooit een ‘gewoon’ wenkbrauwproduct gebruik? Ik kan nooit de juiste kleur vinden! En ik wil er ook niet teveel geld aan uitgeven. Het potlood op bovenstaande foto’s gebruik ik trouwens ook om mijn wenkbrauwen wat strakker te maken.

Douglas oogschaduw
Laatst was ik bij Douglas en kocht ik het Douglas contouring palette van mijn cadeaubon. Ik had nog wat tegoed over en koos voor deze taupe/bruine oogschaduw. Er waren nog veel meer kleurtjes verkrijgbaar! Ik betaalde iets meer dan 3 euro voor de oogschaduw. Een leuk prijsje dus om uit te proberen of het ook wat is voor mijn wenkbrauwen.

Douglas oogschaduw
De kleurtjes hebben helaas geen namen, maar wel nummers. Ik heb kleur nummer 17!

Douglas oogschaduw
Het patroontje van de oogschaduw vind ik super mooi! De ‘D’ van Douglas is erin verwerkt, wat een ietwat luxe uitstraling geeft.

Douglas oogschaduw
De kleur is heel goed gepigmenteerd, zacht en niet korrelig. Iets lichter dan ik had verwacht, maar we gaan het gewoon proberen!

Douglas oogschaduw
Even ter vergelijking: Links heb ik het kleurtje ‘Espresso’ uit het Lorac Pro palette geswatcht, waar ik nu meestal mijn wenkbrauwen mee inkleur.

Douglas oogschaduw
Zo zien mijn ‘kale’ wenkbrauwen eruit. Vrij donker, een beetje assig, neigend naar zwart. Op zich zijn mijn wenkbrauwen goed gevuld, maar ik vind de kleur niet zo mooi! En aan het begin van mijn wenkbrauwen heb ik niet zoveel haartjes.

Douglas oogschaduw
Ik begon gelijk heel enthousiast met het inkleuren, waardoor ik geen goede voor-na foto heb van beide wenkbrauwen, haha. Op de foto hierboven zie je wel goed het verschil tussen de ingekleurde wenkbrauw en de ‘kale’ wenkbrauw.

Douglas oogschaduw
Ik heb mijn wenkbrauwen voor dit artikel extra dik aangezet, zodat je het verschil goed kunt zien.

Douglas oogschaduw
De kleur is op mijn wenkbrauwen veel warmer dan ik had verwacht, aangezien de kleur in het doosje meer neigt naar taupe en meer assig is.

Douglas oogschaduw
Toch vind ik het resultaat zeker niet verkeerd! De poeder brengt makkelijk aan, snel en is niet korrelig. Wel moet ik mijn kwast goed aftikken voordat ik de poeder aanbreng.

Douglas oogschaduw
Gedurende de dag vaagt de poeder wel een klein beetje weg, maar waarschijnlijk zou het een ander niet opvallen. Ik kan hier gerust de hele dag mee op pad, zeker als ik ook nog een fixing spray aanbreng over mijn make-up. Ik ben niet zo van de wax en gels, omdat ik het graag natuurlijk houd. Een poeder vind ik wat dat betreft het fijnst en makkelijkst, het is gemakkelijk te ‘bewerken’ als je toch niet helemaal tevreden bent!

Douglas oogschaduw
De kleur van deze poeder is misschien net iets te warm voor mijn wenkbrauwen, maar ik vind het resultaat zeker niet verkeerd. Het past wel mooi bij mijn haarkleur en mijn ogen. Zeker voor dit kleine prijsje was het leuk om te proberen! Ik blijf de poeder gewoon gebruiken totdat ik weer iets nieuws tegenkom. En natuurlijk kan ik ‘m altijd nog als oogschaduw gebruiken, hoewel ik dat eerlijk gezegd nog niet heb geprobeerd… 😉

Douglas oogschaduw is te koop bij Douglas en kost rond de 3/4 euro

Wat gebruik jij voor je wenkbrauwen? Heb je ook weleens een oogschaduw gebruikt voor je wenkbrauwen?

Share:

14 Reacties

 1. 8 februari 2017 / 07:17

  De kleur is inderdaad een beetje warm, maar het ziet er daardoor niet meteen verkeerd uit. Lijkt me een fijn product! Leuke review heb je er van geschreven!
  Liefs,
  Elles

 2. 8 februari 2017 / 09:33

  Wauw, ik vind de kleur juist perfect staan bij jou. Heel mooi effect. Super goede vondst dus! Ik teken zelf mijn wenkbrauwen altijd bij met een potloodje. Maar ik ga in de toekomst ook eens opzoek naar een poedertje die goed bij mij past!
  Svenja onlangs geplaatst…20 tips tegen een winterdipMy Profile

 3. 8 februari 2017 / 09:46

  Ik vind de kleur prachtig bij je! Hij matcht ook goed met je haarkleur, het resultaat is eigenlijk heel natuurlijk. Ziet er absoluut niet gek uit! Malou x

 4. 8 februari 2017 / 14:38

  Wat is dit een mooie kleur zeg. Hij lijkt me heel fijn als oogschaduw en ook zeker handig dat je hem in je wenkbrauwen kunt gebruiken. Dat doe ik wel eens als ik net een klein stukje ben vergeten en geen zin heb om mijn potlood erbij te pakken haha.
  Nicole onlangs geplaatst…IT Cosmetics Heavenly Luxe Complexion Perfection BrushMy Profile

 5. Eva
  8 februari 2017 / 15:58

  Hij ziet er inderdaad iet wat warm uit, maar matcht goed met je haarkleur. Ik gebruik ook graag oogschaduw voor mijn wenkbrauwen!
  Eva onlangs geplaatst…Frozen LookMy Profile

 6. 8 februari 2017 / 18:49

  Hij is inderdaad een beetje warm van kleur, maar het is zeker niet verkeerd! Ik heb een hele tijd een oogschaduw uit een Sleek palette voor mijn wenkbrauwen gebruikt. Ideaal inderdaad zo’n multifunctioneel product. Momenteel gebruik ik tame & frame brow pomade van nyx. Echt een heel fijn product!
  Dalinka onlangs geplaatst…Wat ik heb gekregen voor mijn verjaardagMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge