Mijn persoonlijke en zakelijke doelen voor 2019

Hoi allemaal! Ik ben weer terug na een kleine blog-break! 🙂 Dit is mijn eerste blogpost van 2019, mag ik jullie nog een gelukkig en gezond nieuwjaar wensen of ben ik al te laat? 😉 Ik heb even vakantie genomen van sociale media en het bloggen, zodat ik 2019 weer fris kan beginnen. Ik heb het een en ander voor mezelf op een rijtje gezet in mijn nieuwe agenda (hij is trouwens van Stradivarius, net als mijn vorige agenda) en daarin heb ik ook mijn persoonlijke en zakelijke doelen voor 2019 opgeschreven. Vandaag deel ik mijn doelen ook hier, op mijn blog! Lees je mee?

zakelijke doelen
Dit artikel schrijf ik op maandag, de eerste dag na mijn korte break! Ik heb wel gewoon gewerkt bij mijn bijbaan, maar voor de rest deed ik het rustig aan. Ik heb gezellig bij mijn ouders gelogeerd en ik heb leuke dingen gedaan met vriendinnen en mijn vriend. Ook heb ik een oude hobby opgepakt, namelijk het spelen van de Sims! Heerlijk om te doen wanneer het buiten koud en regenachtig is… Ik had deze tijd eerlijk gezegd ook even nodig om na te denken over het nieuwe jaar. Eerder schreef ik een uitgebreide terugblik over mijn doelen voor 2018, mocht je daar benieuwd naar zijn!

Liever zijn voor mezelf
Laten we beginnen met een heel persoonlijk doel. Dit jaar wil ik absoluut liever zijn voor mezelf. Hoewel 2018 een super goed jaar was vol met hoogtepunten, waren er ook dieptepunten. Achteraf gezien ben ik misschien te hard en te streng voor mezelf geweest. Ik merk dat ik het heel moeilijk vind om hier meer over te vertellen, omdat het zo persoonlijk is, dus voor nu laat ik het hierbij :p.

Sparen
Nu ik weer een vast inkomen heb kan ik ook eindelijk weer sparen. Hoewel het ook heel verleidelijk is om leuke dingen te doen met mijn geld, ben ik ook zeker gemotiveerd om lekker te sparen! Zo wil ik dit jaar een aantal keer op vakantie en wil ik graag sparen voor een nieuwe camera.

Minder tijd besteden aan sociale media
De afgelopen weken heb ik minder tijd besteed aan sociale media en dat voelde heel goed, bijna als een opluchting. Hoewel sociale media, en dan heb ik het voornamelijk over Instagram, heel leuk zijn, kost het ook veel tijd. Daarnaast heb ik, wanneer ik niet zo lekker in mijn vel zit – zoals ‘s winters, de neiging om mezelf te vergelijken met anderen. Heel irritant, want ik krijg er alleen maar een rotgevoel van! Begin december ben ik trouwens bezig geweest met een nieuwe Instagram strategie, maar ik heb nu besloten om minder actief te zijn op mijn Instagram. Vrijdag komt er een uitgebreid artikel over online!

Meer leuke dingen doen
Dat brengt mij meteen op het volgende punt, namelijk meer leuke dingen doen! Nu ik een vast inkomen heb is er ook meer ruimte om leuke dingen te doen en daar kijk ik heel erg naar uit. Zo ben ik de afgelopen tijd al een aantal keer uit eten geweest en ben ik gezellig dagjes weg geweest. Daarnaast wil ik vaker op stap gaan en gewoon genieten! 😉 Over vier maanden word ik alweer 24, ik vraag me af waar al die jaren zijn gebleven?! In ieder geval wordt het dit jaar hoog tijd om meer in het NU te leven.

Mijn bedrijf en mijzelf blijven ontwikkelen
Deze twee doelen koppel ik voor het gemak even, want ze hebben nogal veel raakvlakken. Ik vind namelijk heel veel dingen leuk, maar ik vind het erg lastig om te bepalen wat ik nou écht wil. Ik sluit daarom ook niet uit dat ik dit jaar weer op zoek ga naar een nieuwe uitdaging ;-). In ieder geval wil ik dit jaar meer tijd besteden aan mijn creativiteit. Ik vind het gewoon ontzettend moeilijk om mijn creativiteit uit te dagen, nu ik al enige tijd afgestudeerd ben. Ik weet dat het er zit en dit jaar wil ik er absoluut meer mee gaan doen.

Meer keuzes maken waar ik gelukkig van word
Ik sluit deze blogpost af met het belangrijkste doel op zowel persoonlijk als zakelijk gebied, namelijk: meer keuzes maken waar ik gelukkig van word. Ook hier besteed ik in de blogpost van vrijdag meer aandacht aan, want het minderen met Instagram voelt voor mij op dit moment goed. Soms besef je pas wat je gelukkig maakt als je even met bepaalde dingen stopt en als je nieuwe dingen probeert. Dat is in ieder geval wat ik dit jaar wil gaan doen!

Daarnaast neem ik ook mijn blog onder een kritische loep en zijn er een aantal dingen die ik hier wil veranderen ;-). Binnenkort komt daar ook een uitgebreid artikel over online! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen en ik ben nu ook erg benieuwd naar jouw doelen! ♥

Wat zijn jouw doelen voor 2019?

7 Reacties

 1. 9 januari 2019 / 13:30

  Wat een prachtige doelen en je hebt ze ook zo mooi verwoord! Ik vind het vooral mooi dat je ervoor hebt gekozen om minder actief te zijn op Instagram zodat je meer tijd overhoudt voor andere dingen én je minder vergelijkt met anderen. Het valt me de laatste tijd op dat het weleens lijkt alsof je als blogger, ondernemer of influencer niet meetelt als je niet dagelijks heel actief bent op Instagram, terwijl daar eigenlijk niets van klopt. De tijd die je in social media steekt, zou je ook ontzettend goed in andere dingen kunnen steken die je meer succes én meer plezier opleveren 🙂
  Ik wens je een mooi 2019 toe en hoop dat je veel van je mooie doelen kunt waarmaken dit jaar.
  Romy onlangs geplaatst…Foutje, bedankt! | 9 blogbloopers van mijMy Profile

 2. 9 januari 2019 / 16:33

  Welkom terug! 🙂 Zo’n break kan even deugd doen hé? Mooi lijstje met doelen waar je naartoe wil werken en ze lijken me allemaal super haalbaar! Ik besliste op 31/12 dat ik stop met Instagram. Mijn account bestaat wel nog maar ik heb de app van mijn telefoon gegooid. Ik verspilde daar echt zo veel tijd op! Niet normaal. Als ik drie maanden zonder kan, ben ik wel van plan om mijn account definitief te verwijderen. Het doet alleszins deugd om er niet meer zo afhankelijk van te zijn.
  Irene onlangs geplaatst…Waar ik in 2019 meer aandacht aan wil geven.My Profile

 3. 9 januari 2019 / 17:11

  Je hebt wel hele mooie doelen voor jezelf gesteld!

 4. 10 januari 2019 / 13:11

  Hele mooie doelen. Klinkt alsof jij ook dit jaar meer voor jezelf wilt kiezen en voor je eigen welzijn. Fijn. Volgens mij is dat zooo hard nodig. We leven natuurlijk in een steeds snellere en hardere maatschappij en vergeten nog wel eens stil te staan bij de dingen die wij diep van binnen belangrijk vinden. Mooi! Ik sluit me ook echt bij een paar van je doelen aan.
  Johanne onlangs geplaatst…Innerlijke rust en waarom mijn focuswoord zo lang op zich liet wachtenMy Profile

 5. 13 januari 2019 / 15:51

  Mooie doelen heb je opgeschreven! Het zijn ook allemaal doelen waar ik ook zeker aan wil werken 🙂 Fijn dat je de keuze maakt om social media soms te laten voor wat het is en gewoon meer te genieten. Hopelijk gaat het je zeker lukken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge