Mijn Curly Hair Routine (CG methode voor krullen)

Hoi allemaal! Vorige week deelde ik mijn huidige curly hair routine in een Instagram-reels (@annajirina), heb jij ‘m al gezien? Sinds ruim een jaar verzorg ik mijn krullen volgens de CG methode voor krullen (Curly Girl methode). Nog steeds probeer ik regelmatig nieuwe producten en vind ik steeds weer een nieuwe routine die voor mij werkt. Ik krijg regelmatig vragen over de CG methode en over welke producten ik gebruik voor mijn krullen. Het leek me daarom leuk om mijn huidige curly hair routine met jullie te delen. Kijk gauw verder!

cg methode

De CG methode voor krullen

Ook al volg ik de CG methode al ruim een jaar, ik blijf nieuwe dingen ontdekken. Zo was ik vorige zomer helemaal fan van de föhn met diffuser, maar gebruik ik de diffuser nu nog nauwelijks. ‘s Winters is mijn haar een stuk droger en zeker nu ik al zo lang niet meer naar de kapper ben geweest (vorig jaar juli!), heeft mijn haar nu andere behoeftes. Mocht je ook met de CG methode willen beginnen, dan raad ik je aan om eerst goed onderzoek te doen naar je haartype. De CG methode is geen magisch wonder, je zult eerst een hoop tijd en geld moeten investeren in het vinden van producten die voor jou werken. Het duurt wel even voordat je resultaat ziet.

De CG proof producten die ik momenteel gebruik:

Afrokam Magnum natural €14,90
Olaplex nr. 3 €29,90
Redken Curvaceous shampoo €25,50
Kitoko haarmasker €10,60
Pretty Curly Girl leave-in conditioner €22,95

olaplex

Stap 1: Haar kammen en Olaplex haarmasker

Voordat ik kan beginnen met mijn curly hair routine, moet ik eerst mijn haar goed doorkammen. Ik heb fijn en dun haar (wel heel veel haar), waardoor het snel in de knoop raakt. Helaas is mijn haar ook heel breekbaar, om een knoop uit mijn haar te krijgen gebeurt het soms dat een hele pluk afbreekt. Gelukkig komt dit minder vaak voor nu ik de CG methode volg en sinds ik dit masker van Olaplex gebruik. Kammen doe ik altijd heel voorzichtig, het duurt ruim 5 minuten voordat mijn haar uit de knoop is. Na het kammen maak ik mijn haar nat met koud water en laat ik Olaplex nr. 3 ongeveer 2-4 uur intrekken, afhankelijk van hoeveel tijd ik heb. Dit masker van Olaplex gebruik ik nu ongeveer 2 keer per maand.

cg methode

Stap 2: Haar wassen volgens de CG methode

Nadat het Olaplex masker goed is ingetrokken, is het tijd om het masker uit te spoelen en mijn haar te wassen. Sinds kort heb ik de Redken Curvaceous shampoo ontdekt, waar ik heel erg enthousiast over ben. Mocht je geen krullen hebben, dan vind je bij Notino nog veel meer soorten shampoo voor ieder haartype. De shampoo is volledig CG-proof, maar maakt mijn haar wel ontzettend schoon. Hij schuimt goed en ruikt ook nog eens heerlijk! Na het wassen breng ik het masker van Kitoko aan op nat haar. Dit masker laat ik ongeveer 3 minuten intrekken.

cg methode

Stap 3: Leave in conditioner

Nadat ik mijn haar gewassen heb, is het tijd om leave in conditioner aan te brengen. Dit is eigenlijk de belangrijkste stap, omdat je hiermee invloed hebt op hoe je haar opdroogt. Gebruik je te veel of te weinig, of droogt je haar te snel, dan zal het resultaat misschien niet zijn zoals je had gehoopt. Na het wassen knijp ik eerst overtollig water uit mijn haar. Dit doe ik niet door al mijn haar bij elkaar te pakken, maar echt per haarlok, waardoor ik de krullen er al goed in kan kneden. Wanneer mijn haar niet meer druipnat is, kneed ik de leave in conditioner in mijn haar. Dit zorgt ervoor dat mijn krullen gehydrateerd blijven en ook blijven zitten. Ik gebruik niet meer dan een theelepel aan product, omdat mijn haar fijn en dun is.

Stap 4: Haar in een knot

Zodra de leave in verzorging erin zit, maak ik een knot van mijn natte haar, zodat de conditioner goed kan intrekken. Mijn haar heeft sinds deze winter een vochttekort en daarom is het belangrijk om het haar zo lang mogelijk vochtig te houden. Eigenlijk totdat het haar al het vocht heeft opgenomen. Ik was mijn haar altijd ‘s avonds, zodat ik ‘s ochtends wakker word met vochtig haar. Vochtig haar kun je nog ‘vormen’ tot het gewenste resultaat, dus ‘s ochtends is het tijd voor een finishing touch. Ik breng dan nog een klein beetje leave in conditioner aan en ik breng mijn haar in het gewenste model, meestal een schuine scheiding, zodat het uiteindelijk ook zo opdroogt.

cg voor en na
Links: mijn haar voor het wassen (dag 4 of 5). Rechts: mijn haar na het wassen volgens de CG methode (dag 1). Niet alleen heeft mijn haar een vochttekort, ook moet er nodig weer een stuk vanaf. De punten krullen steeds minder goed, omdat ze dood zijn. Gelukkig ga ik 19 april eindelijk naar de kapper! Nog een maandje doorzetten met mijn corona coupe ;-). Ik kan niet wachten tot mijn krullen weer helemaal gezond zijn!

curly hair routine
Ik hoop dat jullie het interessant vonden om mijn huidige curly hair routine te zien! Onlangs schreef ik ook over mijn eerste ervaring met de CG methode. Mocht je nog vragen hebben over de CG methode of over de producten die ik gebruik: laat een reactie achter of stuur me even een DM of een e-mail. Ik ben heel benieuwd hoe mijn routine er de komende maanden uit gaat zien, wanneer ik naar de kapper ben geweest en het weer zomer is.

Ben jij bekend met de CG methode voor krullen?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
cg methode

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge