Met deze 5 tips zit je nooit zonder blog inspiratie!

Hoi allemaal! Inmiddels blog ik alweer bijna 7(!) jaar, op mijn blog staan nu ruim 1000 artikelen online. In het begin blogde ik onregelmatig, maar sinds 2018 komen er wekelijks 3 artikelen online op mijn blog. Gelukkig zit ik na al deze jaren nog steeds niet zonder blog inspiratie! Ik krijg regelmatig de vraag waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Vandaag deel ik mijn 5 beste tips, waarmee je nooit zonder blog inspiratie zit!

blog inspiratie
Op mijn blog schrijf ik regelmatig over bloggen. Wil je meer lezen in deze categorie? Eerder schreef ik een artikel met 5 blog tips om je blog te laten groeien en 10 praktische tips om van je blog je bedrijf te maken. Ben je benieuwd hoe ik mijn blog artikelen schrijf? In dit artikel deel ik mijn werkwijze van begin tot eind.

1. Maak een overzichtelijke (maand)planning

Ieder begin van de maand maak ik een overzichtelijke maandplanning voor mijn blogposts. Het gebeurt daardoor gelukkig bijna nooit dat ik een onderwerp MOET verzinnen om over te bloggen. Inspiratie kun je immers niet afdwingen! Overigens zorgt deze maandplanning er ook voor dat ik een goed overzicht heb over de verschillende onderwerpen waar ik over wil schrijven. Ik vind het belangrijk om mijn blog gevarieerd te houden, dus ik probeer ook af te wisselen qua onderwerpen en soorten artikelen. Daarnaast vind ik het altijd fijn om een paar gaten in mijn planning te hebben, mocht ik nog last minute aanvragen binnenkrijgen voor advertorials.

Extra tip: Wil je kunnen schuiven met je planning? Gebruik een online planner of maak een lijstje in je telefoon. Ben je net als ik gek op papieren planners? Vul je planner in met potlood, zodat je gemakkelijk kunt schuiven en goed het overzicht kunt bewaren. Je kunt ook meerdere planners invullen: een kladversie en een definitieve versie.

Download nu gratis mijn peachy weekplanner!

 

weekly planner
Ben jij gek op plannen en wil je direct aan de slag? Dan heb ik iets leuks voor je! Vul je naam en e-mailadres is en ontvang gratis mijn zelf ontworpen peachy weekplanner in je mailbox!

Stuur mij gratis de peachy weekplanner!* Door je in te schrijven word je automatisch aangemeld voor de Studio Anna Jirina nieuwsbrief. Maximaal 3 keer per maand zullen we je op de hoogte houden van leuke aanbiedingen, handige tips, updates en meer! Je kunt je ten alle tijde uitschrijven als je geen e-mails meer van ons wil ontvangen.

2. Schrijf ideeën meteen op

Ik ben vast niet de enige die ineens inspiratie krijgt op de meest random momenten. Ik ben niet echt iemand die altijd een notitieboekje bij zich heeft, maar ik noteer wel regelmatig ideeën in de notities-app op mijn telefoon. In mijn agenda heb ik een overzichtelijke maandplanner, met daarnaast een klein rijtje voor notities. Hier noteer ik ideeën voor mijn blog. Zo’n lijstje is ontzettend handig als je even geen inspiratie hebt!

Extra tip: Ga er eens goed voor zitten en houd een blog-brainstorm sessie. Laat je bijvoorbeeld inspireren door tijdschriften, andere blog en online magazines. Het kan ook handig zijn om een mindmap te maken. Welke onderwerpen vind je leuk om over te schrijven? Zijn er misschien onderwerpen waar je vaker over wil schrijven? Heb je veel kennis over bepaalde onderwerpen en lijkt het je leuk om dit te delen?

3. Laat je inspireren door oude artikelen

Inmiddels is mijn blog een klein kenniscentrum geworden over bloggen, ondernemen en nog veel meer. Ik scrol regelmatig door oude artikelen! Niet alleen om naar deze artikelen te linken in nieuwe blogposts, maar ook om inspiratie op te doen. Zijn er misschien bepaalde onderwerpen waar ik op kan voortborduren? Ben ik bepaalde, misschien populaire, rubrieken uit het oog verloren, die ik nieuw leven in kan blazen? Ik vind het belangrijk om iets te doen met jullie feedback, dus ik laat me ook regelmatig inspireren door jullie reacties en/of vragen.

4. Maak gebruik van vaste rubrieken

Eerlijk is eerlijk, ik ben dol op vaste rubrieken! Dankzij vaste rubrieken kan ik mijn maandplanning vaak al voor de helft vullen, waardoor ik niet het gevoel heb dat ik heel veel nieuwe onderwerpen ‘moet’ verzinnen. Enkele voorbeelden van vaste rubrieken:

– Wekelijks artikel met foto’s van de afgelopen week
– Lijstje met geluksmomentjes
– Fashion favorieten
– Persoonlijke updates/kletspraatjes
– Lijstje met (kleine) successen
– Favorieten van de afgelopen maand
– Maandelijkse beauty favorieten
– Grappige momenten van de afgelopen maand
– Lijstje met feitjes over jezelf
– Eetdagboek
– Boodschappen shoplog
– Lijstje met maandelijks uitgaven/budget plan

5. Deel een lijstje (met tips!)

Tot slot een van mijn favoriete tips, waarmee ik nooit zonder blog inspiratie zit: deel een lijstje (met tips!). Dit artikel is daarvan het perfecte voorbeeld, haha ;-). Maak bijvoorbeeld een lijstje van je favoriete beauty producten, fashion items, reisbestemmingen, blog tips of je doelen voor de komende maand. Zo schreef ik onlangs een artikel over 5 stedentrips binnen Europa die de moeite waard zijn, een lijstje met doelen voor 2020 en een lijstje met 9 dingen die je elke dag kunt doen om je Pinterest-account te laten groeien.

Heb jij een blog? Dankzij welke tips zit jij nooit zonder blog inspiratie?

blog inspiratie

9 Reacties

 1. 3 februari 2020 / 08:03

  Wat een goed idee om wat vaker oude artikelen te bekijken om daar inspiratie uit te halen! Dat ga ik binnenkort eens doen. Ik houd ook altijd een lijstje bij met blogideeën en noteer daarop meteen mijn nieuwste ideeën. Heel handig om niet zomaar om blogonderwerpen verlegen te zitten!
  Romy onlangs geplaatst…Favorieten | Tenenkrommende tv & overheerlijke theeMy Profile

 2. 3 februari 2020 / 08:10

  Hele fijne tips! Ik vind het zelf ook altijd leuk en fijn om oude artikelen terug te lezen en krijg dan altijd inspiratie voor nieuwe / verbeterde artikelen.
  Simone onlangs geplaatst…On My Mind #7My Profile

 3. 3 februari 2020 / 09:42

  Wat een fijn lijstje. Ik heb sinds begin dit jaar mijn blogplanning losgelaten. Ik schrijf wel een lijst met ideeën op, en ik kijk elk weekend wat er die komende week online gaat komen. Werkt een stuk beter voor mij dan alles begin van de maand al in te plannen, want dan werd het vaak een warboel met verplaatste artikelen en zo. En zelf heb ik vaak echt inspiratiemomenten. Er komt een idee binnen vliegen en voor ik het weet heb ik een aardig lijstje van eventuele ideeën die ik uit kan werken.
  Ilona Wielinga onlangs geplaatst…Een betere nachtrust | 5 tipsMy Profile

 4. 3 februari 2020 / 10:00

  Wauw al bijna 7 jaar aan het bloggen en ruim 1000 artikelen geplaatst! Goed zeg!
  In het begin blogde ik ook onregelmatig maar sinds vorig jaar ben ik regelmatig gaan bloggen en dat is zoveel fijner. Ik probeer ook een maandplanning te hanteren en vaste rubrieken zijn erg fijn. Daardoor weet ik al van een aantal blogs dat die komende maanden op mijn site gaan komen.
  Gave kussens heb je trouwens! 🙂
  Giovanna Jansen onlangs geplaatst…100 favoriete namen voor je personagesMy Profile

 5. 4 februari 2020 / 11:39

  Fijne tips geef je! Op de meest random momenten krijg ik vaak inspiratie voor artikelen haha! Ik heb ook standaard een lijstje met onderwerpen waar ik eventueel over zou kunnen schrijven als ik geen inspiratie heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge