Make-up accessoires die niet mogen ontbreken op reis

Hoi allemaal! Kijken jullie ook zo uit naar de zomerperiode? Ik heb nog niks echt vastgelegd, maar ik heb wel leuke plannen! Dit jaar hoop ik namelijk een paar mooie plekken in Italië te bezoeken, want hier ben ik al een paar jaar niet meer geweest. Ook hoop ik een weekendje weg te gaan in eigen land, naar de Waddeneilanden bijvoorbeeld. Al deze reisjes vergen de nodige voorbereiding, maar gelukkig heb ik inmiddels veel inpak-ervaring ;-). In dit artikel deel ik mijn favoriete make-up accessoires die niet mogen ontbreken op reis, kijk je mee?

make-up accessoires

Een goed pincet

Waar ik echt niet zonder kan op reis, is een goed pincet. Met een goed pincet bedoel ik een pincet met een scherp uiteinde, want met een te bot pincet grijp je telkens de huid onder de wenkbrauw in plaats van het haartje. Ik heb dit vroeger zo vaak gehad, toen ik nog goedkope pincetten gebruikte. Geloof mij, dit doet nog veel meer pijn dan het epileren zelf :p. Ongeveer 10 jaar geleden heb ik geïnvesteerd in een Tweezerman pincet van €15 en dit was echt een van mijn beste aankopen ooit. Destijds was ik 16 jaar en vond ik dat een hele uitgave, haha. Nu heb ik ook op reis mijn wenkbrauwen in een handomdraai geëpileerd! Door de zon groeien haartjes nog veel sneller, en mijn wenkbrauwen zijn donker, dus een pincet is voor mij echt een must.

Make-up spiegel

Ik weet nog zo goed dat ik vroeger altijd mijn telefooncamera gebruikte als spiegeltje, maar natuurlijk werkt dit totaal niet. Inmiddels heb ik altijd een heel klein, rond compact spiegeltje in mijn toilettas en handtas. Ook neem ik vaak een (oogschaduw)palette mee waar een groot spiegeltje in zit. Maar, tegenwoordig zijn er zoveel handige spiegeltjes verkrijgbaar! Bij Notino zag ik bijvoorbeeld ook een make-up spiegel met ingebouwde lampjes. Dat is al helemaal ideaal, want zo heb je altijd goed licht! Mocht ik ooit een heuse make-up tafel hebben, dan wil ik zeker investeren in een grote, staande make-up lamp met LED-lampjes.

Wimperkruller

Als het gaat om onmisbare make-up accessoires, staat een wimperkruller absoluut op nummer 1. Ik heb altijd al last gehad van wimpers die omlaag hangen, zo laag dat ik zelfs mijn mascara zie zitten op mijn wimpers. Niet mooi, maar ook echt niet praktisch. Sinds een jaar of 10 krul ik daarom mijn wimpers! Niet elke wimperkruller is goed voor je wimpers en bereikt het gewenste effect, dus dit kan best even zoeken zijn. Inmiddels is de wimperkruller van Catrice groot favoriet. Ook gebruik ik een waterproof mascara (hier zit een soort rubbertextuur in), zodat mijn wimpers de hele dag mooi omhoog blijven staan.

Nagelknipper en nagelvijl

Al sinds ik me kan herinneren heb ik lange nagels en dat vraagt om een goede verzorging. Al vallen nagelknippers en nagelvijlen wat mij betreft niet echt onder make-up accessoires, kunnen ze niet ontbreken in dit artikel ;-). Op reis kun je namelijk ook weleens last hebben van een haakje aan je nagels of een gescheurde nagel. Hier kun je maar beter op voorbereid zijn! Ik weet trouwens nooit of een nagelschaartje wel mee mag in je handbagage, maar met een nagelknipper en nagelvijl heb ik nog nooit problemen gehad. Ben je benieuwd welke essentiële verzorgingsproducten in ieder geval wel mee mogen in je handbagage? Ik schreef er een artikel over!

Welke make-up accessoires zitten er in jouw toilettas?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
make-up accessoires

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge