7x De mooiste plekken in Italië die je echt moet bezoeken!

Hoi allemaal! Hoewel de zomer nog even op zich laat wachten, kan het geen kwaad om alvast weg te dromen bij mooie bestemmingen. Inmiddels is het alweer 6 jaar geleden dat ik voor het laatst in Italië was, een land waar ik in mijn puberteit bijna jaarlijks naartoe ging met mijn ouders. Italië is absoluut een van mijn favoriete vakantiebestemmingen (en Italiaans mijn favoriete keuken ;-)), dus ik hoop er dit jaar weer eens naartoe te gaan. Om alvast wat inspiratie op te doen heb ik de mooiste plekken in Italië verzameld. Kijk gauw verder!

mooiste plekken in italie

1. Gardameer

Wie mijn blog al jaren volgt, weet misschien wel dat ik al heel vaak naar het Gardameer ben geweest. Inmiddels heb ik al een hoop dorpjes rondom het meer met eigen ogen gezien en dat verveelt nooit! Alleen al de autorit naar het Gardameer toe is echt fantastisch, alhoewel vliegen natuurlijk ook kan. Het Gardameer is wat mij betreft de perfecte zomervakantiebestemming, omdat je er heel veel leuke dingen kunt doen. Niet alleen kun je er geweldig kamperen en zwemmen in het prachtige meer, je kunt ook de omliggende dorpjes (en eeuwenoude kastelen) bezichtigen of een boottocht maken. Wij verbleven altijd in een hotel of appartement, vaak met halfpension. De laatste keer verbleven we in hotel Villa Europa, die overigens ook mooie appartementen aanbiedt.

sardinië

2. Het eiland Sardinië

Een van de Italiaanse eilanden die heel hoog op mijn lijstje staat, is Sardinië. Sardinië behoort zeker tot een van de mooiste plekken in Italië en ik begrijp wel waarom! Het eiland Sardinië staat vooral bekend om haar hagelwitte stranden. Ik ben een groot strandliefhebber, dus de stranden van Sardinië wil ik absoluut gezien hebben. Sardinië is overigens een heel groot eiland, dus het is zeker aan te raden om een auto te huren als je meer van het eiland wil zien. In het binnenland vind je namelijk ook een heleboel sfeervolle dorpjes en prachtige bezienswaardigheden.

mooiste plekken in italie

3. Cinque Terre

Ook Cinque Terre staat nog op mijn lijstje. Als ik de verhalen moet geloven is Cinque Terre absoluut een van de mooiste plekken in Italië. Het Italiaanse Cinque Terre is de afgelopen jaren erg populair geworden als vakantiebestemming, en niet zonder reden. Cinque Terre is een verzamelnaam voor vijf dorpjes: Manarola, Riomaggiore, Monterosso, Vernazza en Corniglia. De dorpjes liggen aan de kust van Ligurië. De dorpjes zijn met elkaar verbonden door wandelpaden, waarbij je een prachtig uitzicht hebt over de kust. ‘s Zomers kan het er ontzettend druk zijn, dus het is aan te raden om Cinque Terre in een wat rustigere periode te bezoeken.

4. De hoofdstad Rome

Hoewel ik dus zo’n Italië fan ben, ben ik, shame on me, nog nooit in de hoofdstad Rome geweest. Rome heeft een rijke geschiedenis en is een van de mooiste steden van Europa. De stad is eigenlijk één groot openluchtmuseum, want er zijn een heleboel historische bouwwerken te zien en te bezoeken. Wanneer je naar Rome gaat, mag een bezoekje aan het indrukwekkende Colloseum natuurlijk niet ontbreken. Ook een bezoekje aan de magische Trevifontein is zeker een must als je de Italiaanse hoofdstad bezoekt.

modehoofdstad Milaan

5. De modestad Milaan

Inmiddels is het alweer vijf jaar geleden dat ik een paar dagen naar de bekende modestad Milaan ging. Milaan heeft echt al mijn verwachtingen overtroffen. Natuurlijk staat de stad vooral bekend om zijn indrukwekkende kathedraal Duomo di Milano, maar de stad kent ook vele hippe (food) hotspots. Al is het algemeen bekend dat je in Italië heerlijk kunt eten ;-). Je kunt er ook fantastisch winkelen, wat je ook wel mag verwachten van een van de bekendste modesteden van Europa. Ik heb in ieder geval hele fijne herinneringen aan Milaan en ik zou de stad graag nog eens bezoeken!

mooiste plekken in italie

6. Venetië

De stad Venetië heb ik jaren geleden bezocht met mijn ouders, toen we op vakantie waren aan het Gardameer. Venetië heeft echt veel indruk gemaakt! Deze prachtige stad is namelijk gebouwd op eilanden in een lagune, welke zijn verbonden door een heleboel bruggen. Venetië kent vele kanalen en je kunt onder de bruggen door varen met gondels. Een boottochtje met een gondel is echt een must als je Venetië gaat bezoeken! Venetië was vroeger erg rijk dankzij de handel en dit is dan ook terug te zien in de indrukwekkende bouwwerken. Door het stijgen van de zeespiegel heeft Venetië helaas steeds vaker te maken met overstromingen, voornamelijk ‘s winters.

puglia

7. Puglia

De regio Puglia neemt de afgelopen jaren ook toe in populariteit. Puglia is gelegen in het zuid-oosten van Italië, waar je nog het authentieke Italië vindt. De regio Puglia staat bekend om zijn groene heuvels vol olijfbomen, idyllische dorpjes en mooie stranden. De bekendste plek van Puglia is Alberobello, deze plaats staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van Unesco. In het centrum van dit dorpje vind je namelijk meer dan 1500 trulli, de puntige huisjes waar Puglia om bekend staat. Puglia is nog niet zo toeristisch als bijvoorbeeld Venetië of Cinque Terre, dus ‘s zomers is het hier goed toeven.

Welke mooie plekken in Italië kun jij nog aan dit lijstje toevoegen?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
mooiste plekken in Italië

1 Reactie

  1. 22 februari 2022 / 14:53

    Sardinië lijkt me heel mooi! Ik ben zelf nog nooit in Italië geweest, maar het lijkt me heel leuk om daar ooit een roadtrip te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge