Let’s get personal #1 | Vliegangst, emigreren en backpacken?!

Hoi allemaal! Hoewel de artikelen over Lissabon nu écht voorbij zijn (waarschijnlijk vind ik dat zelf nog wel het jammerst, haha) blijven we nog even in zonnige sferen met deze foto, gemaakt in Lissabon. De inhoud van dit artikel is dan wel weer iets compleet nieuws, want ik heb een nieuwe rubriek tot leven geroepen! Eigenlijk is ‘Let’s get personal’ de vervanger van ‘5 feitjes die je nog niet over mij wist’, een artikel dat ook regelmatig terugkeerde op mijn blog. In deze eerste editie vertel ik jullie meer over onder andere mijn vliegangst en mijn wens om te emigreren. Lees je met me mee?

vliegangst

Ik heb vliegangst
Ja, best raar voor iemand die zo’n 3 keer per jaar op vliegvakantie gaat, I know... Ik kan me ook niet herinneren dat ik hier eerder over heb geschreven op mijn blog, dus bij deze: Ik heb vliegangst! Toch weerhoudt het mij er niet van om af en toe in het vliegtuig te stappen, want ik wil graag meer van de wereld zien. Een hele verre reis heb ik nog niet gemaakt (ik moet er namelijk niet aan denken om langer dan 5 à 6 uur kilometers boven de grond te zweven, sorry not sorry). Het vliegen gaat bij mij dan ook gepaard met trillen, zweethandjes en gewoon heel veel stress voor en tijdens te reis – en daar op de plek van bestemming heel erg vermoeid van zijn. Dat is misschien ook wel een van de redenen dat ik vaak ziek ben op vakantie ;-).

Ik zou ooit in het buitenland willen wonen
Ook best tegenstrijdig misschien, maar ondanks mijn vliegangst heb ik steeds meer het gevoel dat ik niet thuishoor in Nederland. Het lijkt mij heel erg tof om ooit een jaartje (of langer?) in het buitenland te wonen en te ervaren hoe dat is. Misschien valt het wel enorm tegen, maar misschien ook niet! Emigreren is wellicht een wat te drastisch woord als ik ook ooit weer terugkom ;-). In het zonnige Lissabon voelde ik mij bijvoorbeeld als een vis in het water – al was het maar omdat ik, net als de Lissabonezen, ook mijn winterjas met een sjaal droeg (ja, ik ben, ook met 17 graden, een echte koukleum :p). Ook ben ik dol op Portugees eten, dus ja, wellicht is een Portugese stad wel iets voor mij! Ik merk altijd dat ik minder last heb van mijn longen (ik heb astma) met warm en droog weer, dus wat dat betreft lijkt een Zuid-Europese stad mij heel erg fijn om in te wonen. Misschien is mijn jaarlijkse winterdip dan ook verleden tijd…

vliegangst

Backpacken zou denk ik niks voor mij zijn
Reizen, leuk, vliegen, eng maar noodzakelijk, maar backpacken? Dát zal ik niet zo snel doen. Met een zware backpack op je rug (hallo, zweet) van stad naar stad trekken (al liftend of met het openbaar vervoer) klinkt mij niet bepaald als muziek in de oren. Misschien oordeel ik nu te hard hoor, maar dit is in ieder geval het beeld wat ik heb van backpacken, haha! Correct me if I’m wrong. Van verre bestemmingen waarvoor ik mij moet inenten krijg ik sowieso een beetje de rillingen en ik hoef ook echt niet elk tropisch oord bezocht te hebben in mijn leven. Wat reizen betreft ben ik eigenlijk best een pussy, ik zoek spannende situaties niet gauw op, dat is mij allemaal veel te onzeker. Een hotel daarentegen zie ik wel al snel als een soort thuis en zolang ik mijn eigen spulletjes maar heb, kan ik overal wel wennen. Wel met een dak boven mijn hoofd, een warme douche en een comfortabel bed dan hè :p.

Ik wil graag een vreemde taal leren
Het lijkt mij echt ontzettend gaaf om ook een “vreemde” taal te kunnen spreken, zoals Spaans. Met Spaans kun je natuurlijk in veel landen terecht, maar Portugees of Italiaans vind ik ook hele mooie talen, ondanks dat ze misschien wat minder praktisch zijn. Ik vraag me alleen af of het wel zin heeft een taal te leren als je niet in het land van de desbetreffende taal woont, omdat je het dan een stuk sneller zult oppakken. Maar goed, mocht ik ooit een jaar of langere tijd in het buitenland wonen dan zal ik me er maar eens aan gaan wagen (en het liefst natuurlijk voor vertrek, want enige basiskennis is altijd handig ;-)).

Zo, toen ik eenmaal de eerste twee alinea’s had getypt besloot ik de allereerste ‘Let’s get personal’ maar meteen om te toveren tot een travel-editie. Haha! Het zal in de toekomst ook heus voorkomen dat ik wat random feitjes over mijzelf in zo’n artikel opsom, maar voor nu leek dit me wel erg leuk en toepasselijk na mijn Lissabon tripje. Natuurlijk zijn er nog veel meer categorieën waar ik over kan schrijven (beauty-dingen die ik niet snap of mode items die ik niet snel aan zou trekken bijvoorbeeld). Wellicht hebben jullie nog suggesties?

Vertel, heb jij ook vliegangst en/of heb jij ook de wens om ooit te emigreren? Ik ben benieuwd naar een leuk travel-feitje over jou!

14 Reacties

 1. 8 maart 2018 / 06:36

  Leuke nieuwe rubriek! Ik heb geen vliegangst. Dapper dat je toch vliegt! Ik zou ook graag een tijdje in het buitenland willen wonen, afwisselend in Spanje en Frankrijk 🙂
  Darina onlangs geplaatst…Wat te doen in Parijs als het regentMy Profile

 2. 8 maart 2018 / 06:56

  Wat leuk, zo’n persoonlijk artikel! En gaaf dat je ooit in het buitenland zou willen wonen! Ik vind het altijd zo stoer als mensen dat kunnen en durven, omdat ik zelf best wel aan Nederland gehecht ben 😉 Vliegangst heb ik gelukkig niet, alhoewel ik wel altijd blij ben als ik weer veilig met beide benen op de grond sta achteraf 😉
  Romy onlangs geplaatst…Peptalk | Wat als het even niet jouw dag is…?My Profile

 3. 8 maart 2018 / 07:44

  Wat goed dat je je niet laat tegenhouden door je vliegangst! Reizen is zo leuk. Mijn grote droom is ooit een wereldreis maken met mijn vriend. We hebben het er dagelijks over en zijn toch al wat kleine plannetjes aan het maken. Mensen die alleen op reis gaan vind ik zo stoer, maar dat zou dan weer niks voor mij zijn haha
  Marloes onlangs geplaatst…Ik ga trouwen!My Profile

 4. 8 maart 2018 / 09:55

  Ik heb geen vliegangst, sterker nog: ik val heeeel snel in slaap in het vliegtuig! Toch lijkt me een reis van langer dan 4 of 5 uur wel een stukje enger (ik heb daar dan ook geen ervaring mee :P). Superleuk dat je heel graag in het buitenland zou willen wonen, ik denk er al jaaaren over na maar ik vind het toch nog steeds te lastig denk ik..
  Daphne onlangs geplaatst…Ons verblijf in ParijsMy Profile

 5. 8 maart 2018 / 10:00

  Leuk artikel, zo leren we weer iets nieuws over je! Ik herken je gevoel over vliegangst wel. Ik heb het niet echt, maar ben wel altijd mega nerveus, ik houd er gewoon niet van. Enne backpacken zou ook echt niks voor mij zijn.

 6. 8 maart 2018 / 11:03

  Leuk Artikel! Ik denk dat backpacken ook niets voor mij zou zijn (jammer genoeg). Het lijkt mij fantastisch om als digital nomad te werken. Ik schreef er laatst een artikel over toevallig! Ik ben dol op reizen, het lijkt me al helemaal geweldig als je werkend kunt reizen!

 7. 8 maart 2018 / 13:20

  Ik heb geen vliegangst maar vind de vlucht zelf altijd vreselijk. Ik hoop altijd op genoeg ruimte zodat ik het mezelf zo comfortabel mogelijk kan maken en gauw in slaap val hahaha. Wij gaan meestal naar Sri Lanka en dan ben je wel even 12/15 uur onderweg.

 8. 8 maart 2018 / 14:09

  Ik zou ook zo graag eens in het buitenland gaan wonen! Helaas vind ik dat wel echt een grote stap en heb ik nog nooit de moed gevonden om het te doen. Hopelijk durf jij het wel!
  Ine onlangs geplaatst…Disney World – FloridaMy Profile

 9. 8 maart 2018 / 15:06

  Vroeger zei ik ook altijd dat ik in het buitenland (en liefst ergens warm) zou willen wonen. Ik zou het nog altijd wel willen, maar ik vind België nu ook niet zo’n probleem eigenlijk. Haha. Ik denk dat het hele idee bij mij ook wel wat romantischer is in mijn hoofd maar uiteindelijk moet je daar ook gewoon je leven opbouwen en heb je ook nog steeds problemen die je hier ook hebt. Alleen die zon hé, ik zou zo graag willen dat wij hier het hele jaar door lekker aangenaam, warm weer hebben!
  En backpacken is eerlijk gezegd ook niets voor mij. Gewoon ergens gaan kamperen vind ik wel oké, maar ik zie mezelf niet zo’n gigantische rugzak van hot naar her slepen.
  Zelf heb ik totaal geen vliegangst maar ik vind het wel echt bewonderenswaardig dat je, ondanks dat jij het wel hebt, toch met het vliegtuig op vakantie gaat! Lijkt me inderdaad heel vermoeiend.
  Irene onlangs geplaatst…Enquête.My Profile

 10. 9 maart 2018 / 00:15

  Leuk om te lezen! Ik vliegen juist ontzettend leuk(zelfs dat ik heb besloten om te beginnen met de selectie voor pilote worden na het behalen van mijn hbo). Zelf heb ik een half jaar in Engeland gewoond, het land zelf vond ik niks maar ergens anders gaan wonen was ontzettend tof. Momenteel ben ik een beetje aan het rond kijken voor een future job, ik merk dat ik alleen maar in het buitenland zoek. Als je mij nu een baan zou aanbieden bij een luchtvaartmaatschappij en in het buitenland, ik ben weg!
  Dana onlangs geplaatst…Photo diary #125My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge