Je haar en huid verzorgen op vakantie: 5 Tips

Hoi allemaal! De zomer is in volle gang. Geniet jij ook zo van het heerlijke weer? Voor mij is het in ieder geval een heel fijne overgang na mijn vakantie op Karpathos. Iets wat wel altijd een uitdaging is in de zomer, is zorgen dat je huid en haar niet uitdrogen. Ben jij benieuwd naar 5 tips om je haar en huid te verzorgen op vakantie? In dit artikel deel ik mijn top 5 favoriete producten. Lees gauw verder.

huid verzorgen op vakantie

1. Lancaster Sun Beauty Olie

Iets wat natuurlijk niet mag ontbreken op vakantie, is goede zonnebrandcrème. Zelf smeer ik altijd met factor 30. Vooral in het voorseizoen, als je nog geen pigment hebt opgebouwd, is dit echt een must. Ik begin altijd met een zonnemelk en later in het seizoen ga ik voor zonneolie. De Sun Beauty Oil van Lancaster is mijn favoriet, deze koop ik elk jaar opnieuw!

De olie beschermt je huid niet alleen tegen schadelijke UVA en UVB-straling, maar zorgt er ook voor dat je sneller bruin wordt. Ook is de olie heel prettig om aan te brengen, hij plakt niet en trekt snel in. De flacon is helaas net iets te groot om mee te nemen in je handbagage. Voor vakantie giet ik de olie dan ook over in een speciale reisflacon van 100 ml.

2. Make-up reinigingsdoekjes

Ook make-up reinigingsdoekjes zijn wat mij betreft onmisbaar als je op vakantie gaat. Ik gebruik ze niet alleen om mijn make-up af te halen, maar neem ze ook graag mee onderweg. Altijd fijn om je handen er even mee schoon te maken of als je met iets hebt geknoeid. Ik let er altijd op dat de make-up doekjes geen ‘troep’ bevatten, want het laatste wat je wil op vakantie is dat je huid uitdroogt en beschadigt!

3. Lancaster Golden Tan Maximizer After Sun Lotion

Alleen zonnebrandcrème is natuurlijk niet genoeg voor het verzorgen van je huid. Ook een fijne after sun mag niet ontbreken! Zo voorkom je dat je huid uitdroogt door blootstelling aan de zon en zeewater. Zelf ben ik groot fan van de Golden Tan Maximizer After Sun Lotion van Lancaster. Lancaster is absoluut mijn favoriete merk als het aankomt op zonnebescherming!

huid verzorgen op vakantie

4. Batiste mini droogshampoo

Wat ik nog lastiger vind dan mijn huid verzorgen op vakantie, is het verzorgen van mijn haar. Ik heb namelijk krullen, die ontzettend snel uitdrogen met warm weer en zon. Ook op vakantie probeer ik mijn haar zo min mogelijk te wassen, omdat je haar dan nog meer beschadigt. Verder gebruik ik uitsluitend CG proof producten, die ik ook overgiet in een travel size flacon.

Tijdens een zonvakantie is droogshampoo dan ook mijn beste vriend(in) ;-). Sinds kort heb ik een mini droogshampoo van Batiste, wat een uitvinding is dit! Bij Notino vind je nog veel meer reisformaten van cosmetica, zoals shampoo, conditioner, parfum en huidverzorging.

5. Clinique City Block Sheer dagcrème met SPF25

Je huid verzorgen stopt natuurlijk niet bij het gebruik van zonnebrandcrème en aftersun. Ook je gezicht krijgt het zwaar te verduren tijdens een zonvakantie, omdat ‘ie constant wordt blootgesteld aan de zon. Zonnebrandcrème is veel te agressief voor je gezichtshuid en droogt je gezicht enorm uit. Sinds ik alleen nog dagcrèmes met SPF gebruik voor mijn gezicht is mijn huid zoveel verbeterd!

Mijn favoriete crème is de Clinique City Block Sheer dagcrème met SPF25, deze geeft je huid ook een subtiel tintje. In dit artikel vind je mijn favoriete zonnebrandcrèmes.

Je haar en huid verzorgen op vakantie

Struggle jij ook met het verzorgen van je huid en haar op vakantie? Hopelijk heb je wat gehad aan de tips in dit artikel. Één ding is zeker, met de juiste producten kom je al een heel eind! Zorg er ook voor dat je voldoende water drinkt, zodat je je huid hydrateert van binnenuit.

Hoe verzorg jij je haar en huid op vakantie?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
huid verzorgen op vakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge