Interieur: Mijn nieuwe roze eetkamerstoelen van Sklum!

Hoi allemaal! Een tijdje geleden deelde ik deze interieur wishlist, maar daar zijn de laatste tijd een hoop nieuwe items bij gekomen ;-). Zo ben ik aan het sparen voor een mooie nieuwe eettafel en wil ik een leuke bakkerskast aanschaffen. Ook nieuwe eetkamerstoelen stonden al een tijdje op mijn lijstje. Laatst besloot ik er eens goed voor te gaan zitten en speurde ik het internet af op zoek naar de perfecte eetkamerstoelen. Bij Sklum vond ik (velvet!) roze eetkamerstoelen, waar ik helemaal verliefd op ben. Vandaag laat ik ze aan je zien, kijk je mee?

roze eetkamerstoelen
Ja, roze eetkamerstoelen dus. Wie mij langer volgt weet dat ik gek ben op roze, dus zo’n verrassing is het misschien niet ;-). Online zijn een heleboel eetkamerstoelen in een roze tintje te vinden, maar ze hadden allemaal wel iets wat ik niet leuk vond. Een kunststof zitting bijvoorbeeld (brr!), gouden pootjes (verschrikkelijk) of zwarte pootjes (past ook niet in mijn interieur). Nee, het leek haast een onmogelijke klus om mooie roze, stoffen stoelen met houten pootjes te vinden… Totdat ik deze roze stoelen spotte in de webshop van Sklum!

Eerlijk is eerlijk, de webshop van Sklum ziet er een beetje shady uit. Sklum houdt een mega voorjaarssale en de stoelen kostten nu maar €35,67 (normaal €176,18). Beide prijzen vind ik raar: de ene is te goedkoop en de ander veel te duur. Op Google vond ik helaas heel veel negatieve recensies over Sklum. Ik heb begrepen dat ze opereren vanuit Spanje en dat veel mensen problemen hadden met hun bestelling. Maar, er waren ook positieve reacties en dus besloot ik de gok maar te wagen. Ik kreeg nog eens €10 korting op de verzending (normaal €20) en de stoelen werden binnen 4(!) werkdagen al geleverd, wat echt snel is, gezien het feit dat de stoelen uit Spanje komen.

roze eetkamerstoelen
Bij deze stoelen kun je bij Sklum zelf de pootjes kiezen, wat natuurlijk ideaal is! Zo kun je zelf de ideale stoel samenstellen. Ik twijfelde nog even tussen houten of rosé gouden pootjes, maar ik ben heel blij dat ik toch voor hout gekozen heb. De stoelen zijn namelijk niet zo roze als op de foto’s van de webshop, maar meer lila/oudroze. Ik denk dat rosé goud daar niet heel mooi bij staat.

roze eetkamerstoelen
Wat ik ook heel mooi vind aan de stoelen is de ribfluweel zitting. De stoelen zijn niet alleen heel zacht, maar ik vind ze er ook enorm chique uit zien. De stof voelt echt heel fijn aan!

velvet eetkamerstoel
Wat trouwens wel heel grappig is, is dat de pootjes niet echt van hout zijn. Misschien een beetje dom dat ik dat wel dacht, maar de pootjes zijn gewoon van metaal (met een hout print) ;-). Gelukkig zie je er helemaal niks van en zijn de pootjes mooi stevig.

sklum review
Het was nog wel een uitdaging om de pootjes aan de stoel te bevestigen. Helaas was het niet echt duidelijk waar de pootjes precies moesten komen. Ja, er zaten wel vier gaten in waar de schroeven in moesten, maar dan nog had je niet echt houvast. Het lijkt nu ook alsof de schroeven ongelijk zijn, maar nu zijn de pootjes juist recht. Ik kan zelf gelukkig redelijk goed inschatten of iets recht is of niet, dus de pootjes zijn nu mooi symmetrisch. Maar ik kan me voorstellen dat het heel frustrerend is om de pootjes te bevestigen, als je minder goed bent met inschatten.

velvet stoel
De stoelen zijn dan ook niet helemaal gelijk. Bij een van de stoelen staan de pootjes een stukje van de zitting af, maar dit kon helaas niet anders. Gelukkig zie je er helemaal niks van, behalve als je vanaf onderen naar de stoel kijkt. Wat ik natuurlijk wel even heb gedaan voor deze review ;-).

roze eetkamerstoelen
Ik ben echt heel erg blij met mijn roze eetkamerstoelen! Behalve dat ze er geweldig uitzien, zitten ze ook nog eens heel lekker en zijn ze mooi stevig. Ze wiebelen ook niet, wat me enigszins vertrouwen heeft gegeven in mijn stoel-in-elkaar-zet-skills ;-). Ik heb ze nu bijna twee weken en ik geniet er iedere dag ontzettend van. De zitting is lekker zacht en warm en de hoogte van de stoelen is precies goed. Ze zijn net iets hoger dan mijn vorige stoelen, waardoor ik nu in een iets betere houding achter mijn bureau zit. En daarnaast passen ze natuurlijk perfect in mijn vrolijke (ietwat hysterische) interieur ;-).

Tot slot zou ik je nog wel willen meegeven dat bestellen bij Sklum echt op eigen risico is. Sowieso denk ik dat het altijd goed is om voorzichtig te zijn met voor jou onbekende webshops. Denk goed na over je aankoop en bestel niet teveel in één keer als het retourbeleid niet duidelijk/betrouwbaar is. De slechte recensies waren ook écht heel negatief… Ik heb nu gelukkig wel een positieve ervaring gehad, maar dat had ook anders kunnen zijn.

Wat voor eetkamerstoelen heb jij? Heb jij weleens iets bij Sklum besteld?

roze eetkamerstoelen

14 Reacties

 1. 13 april 2020 / 08:53

  Oeh wat een mooie stoelen! Lekker vrolijk en lekker roze! Ze staan prachtig bij je eettafel. De webshop Sklum kende ik nog niet trouwens, maar ik denk dat ik er vanwege de slechte reviews toch niet echt zou durven te bestellen. Wel mooi om te horen dat jouw ervaring heel positief was!
  Romy onlangs geplaatst…Outfit | Groen, paars & rood in één outfitMy Profile

 2. 13 april 2020 / 09:18

  Ze zijn echt prachtig! Ik word er helemaal enthousiast van en wil ze het liefst zelf ook meteen bestellen. Misschien binnenkort!
  Simone onlangs geplaatst…On My Mind #8My Profile

 3. 14 april 2020 / 16:05

  oh ze zijn echt mega leuk, hier hou ik echt van! Zelf ben ik nog steeds enorm blij met mijn roze velvet bureaustoel van Richmond! jammer dat de kleur alleen iets anders is dan dat je gehoopt had.. het pakt vaak net wat donkerder uit in het echt.. het is net verf. Wat je ziet, zo wordt het nooit.. dat is wel mega balen.
  Rachel Kromdijk onlangs geplaatst…Weekvlog 174 – van Haren schoenen & shampoobarsMy Profile

 4. 17 april 2020 / 12:16

  Oeh wat zijn deze stoelen leuk! Bedankt voor de tip, ben nu ook gelijk bij Sklum aan het kijken voor nieuwe stoelen. 🙂
  José onlangs geplaatst…Mini balkon makeoverMy Profile

  • 17 oktober 2020 / 22:29

   Hallo,

   Wat een mooie interieur.
   Ik heb een vraag
   Ik heb een witte eettafel met grijze (soort zilveren) poten, ik weet niet welke stoelen ik ervoor moet kopen. De bank us zwart, de salon tafel is grijs met zwarte poten en het tapijt eronder is groen met kleurige bloemen , tv kast is zwart en wit, het dossier is wit.

   Alvast bedankt voor uw antwoord.

   Met vriendelijke groet,
   Bayan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge