Hoe ik mijn Instagram foto’s bewerk (zonder foto-apps)!

Hoi allemaal! De laatste tijd probeer ik echt meer tijd en aandacht in mijn Instagram-account te stoppen. Ik heb de smaak helemaal te pakken! 🙂 Ik vind het altijd erg leuk om bij anderen te zien hoe zij hun Instagram foto’s bewerken, gewoon om inspiratie op te doen. Zelf heb ik een erg kleurrijke feed en gebruik ik niet echt een overduidelijke filter, want daar houd ik niet zo van. Meestal bewerk ik mijn Instagram foto’s gewoon in de app zelf en soms een beetje in Photoshop. Het leek me juist leuk om eens te laten zien dat het helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn! Kijk je mee?

instagram foto'sinstagram foto's

De foto bijsnijden
Wat ik als eerste doe is een foto bijsnijden – vrij logisch haha, want anders past je foto soms niet in het Instagram raster. Soms heb je net een lelijke paal erop of heb je per ongeluk een persoon op de foto die je er niet op wil hebben. Het is altijd fijn als je een goede positie hebt gevonden, zodat je weinig hoeft bij te snijden (vind ik). Zo kun je alvast een beetje inschatten hoe de uiteindelijke foto eruit komt te zien.

instagram foto's

De edit
Ik ben zelf dus niet zo van het bewerken met allerlei verschillende apps. Waarom niet? Ik houd niet van overduidelijke filters en ik vind mijn foto’s er niet per se mooier van worden. Daarnaast vind ik het al lastig genoeg om een geschikte foto uit te kiezen, ik twijfel altijd zo erg! De foto bewerken vind ik onwijs leuk om te doen, maar Instagram kost al zoveel tijd, dat ik geen zin heb in allerlei onnodig extra werk :p. Ik doe nu bij vrijwel iedere foto hetzelfde en dat gaat meestal wel goed, aangezien ik ook altijd alle foto’s maak met mijn telefoon.

Wat doe ik precies?
1. Een filter toepassen van de Instagram app
De filter ‘Crema’ vind ik nog wel enigszins mooi, die zet ik op 20/25, omdat ik dus niet een heel heftig effect wil.

2. De Lux aanpassen
Geen idee wat de Lux precies doet, dat zonnetje daarbovenin, maar volgens mij geeft het net wat meer diepte en contrast aan je foto. De Lux zet ik maximaal op 50.

3. Structuur toevoegen
Niet bij iedere foto mooi, maar vaak pas ik ook structuur toe. Ook maximaal 50.

4. Warmte toevoegen 
Soms voeg ik ook nog wat warmte toe, vooral bij grauwe foto’s, zoals deze hierboven.

5. Kleur aanpassen
Geen idee waarom, maar sinds een hele lange tijd voeg ik altijd een beetje roze aan de foto toe. Waarschijnlijk omdat ik niet echt houd van grijstinten in foto’s, aangezien ik een best wel kleurrijke feed heb. Die zet ik op maximaal 25.

6. Overig
Soms speel ik nog wat met het contrast en maak ik de foto’s helderder, maar meestal houd ik het bij de 5 opties hierboven!

instagram foto's

De finishing touch in Photoshop!
Soms heb je van die foto’s die net niet in je feed passen. Ik ben niet vaak zó ontevreden dat ik echt aan het Photoshoppen sla, haha, maar over deze foto was ik dat wel. Het was een enorm grauwe dag en mijn foto bestond bijna alleen maar uit grijs- en bruintinten. Saai! Het is in de zomer niet zo moeilijk om een vrolijke en kleurrijke feed te hebben, maar deze foto vond ik daar toch niet zo bij passen.

Misschien is het je opgevallen of misschien niet: Op deze Instagram foto is het bewolkt, maar de lucht is blauw :p. Beetje gek, toch? Deze foto had ik gemaakt voor een samenwerking met Kadepop festival in Groningen, dus ik vond het wel leuk om een beetje een festival-achtige sfeer te creëren. En daar hoort natuurlijk mooi weer bij! 😉 Dus heb ik de lucht even een blauw tintje gegeven. Zo gedaan en het maakt de foto meteen een stuk vrolijker. Love it! In dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe je de lucht kunt bewerken, mocht je er benieuwd naar zijn :-).

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien hoe ik mijn Instagram foto’s bewerk. Ook als je helemaal niet zoveel bezig bent met Instagram als ik hoop ik dat je er wat aan hebt gehad! <3

Hoe bewerk jij je Instagram foto’s? Gebruik jij wel een app?

photoshop

9 Reacties

 1. 5 juni 2018 / 07:20

  Leuk om te zien hoe je je foto’s bewerkt, juist omdat je er geen ingewikkelde apps voor gebruikt. Zelf bewerk ik mijn foto’s altijd eerst op de computer (Photoscape, een gratis programma) en daarna nog een beetje in de Instagram-app. Met dat laatste ben ik alleen nog niet echt heel handig. Filters gebruik ik bijna nooit; meestal ga ik alleen met de bewerkingstools van Instagram aan de slag, terwijl er volgens mij best mooie filters tussen zitten. Toch eens in verdiepen! 😉
  Romy onlangs geplaatst…Been there, done that! | 7 “fouten” om van te lerenMy Profile

 2. 5 juni 2018 / 09:16

  Wat is de uiteindelijke foto leuk geworden! Ik spendeer niet echt veel aandacht aan de perfecte, bij elkaar passende feed, moet ik toegeven. 😛 De foto’s die ik met m’n smartphone genomen heb, bewerk ik in VSCO. Daarbij kies ik steeds uit dezelfde drie filters. De bloggerelateerde foto’s die ik post, heb ik bewerkt in Lightroom en/of Photoshop.
  Jessica J. onlangs geplaatst…11x Opgemaakt in april en mei 2018!My Profile

 3. 5 juni 2018 / 09:19

  Interessant om te zien hoe iemand anders foto’s bewerkt! Ik vind de Instagramfilters eigenlijk best lelijk maar jouw foto vind ik dan weer wel mooi bewerkt. Haha. Ik gebruikte vroeger altijd VSCO maar nu alleen nog maar Color Story eigenlijk. Ik kocht een filter pack en gebruik daar twee filters uit die ik echt prachtig vind 🙂
  Irene onlangs geplaatst…Deze week #16My Profile

 4. 5 juni 2018 / 09:42

  Ik houd van dit soort artikelen! Zelf bewerk ik al mijn foto’s eerst in Adobe Lightroom, eerste gebruikte ik VSCO cam, maar die is nu een beetje over-used naar mijn mening. Verder kijk ik op Planoly ofdat alle foto’s bij elkaar passen op mijn feed en dan post ik ze! Liefs
  Anna onlangs geplaatst…May Favourites & Hello June! | 2018My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge