Happy new hair: Krullen knippen en verven bij The Proof!

Hoi allemaal! Vorige week deelde ik via Instagram een foto van mijn nieuwe haar. Het is alweer lang geleden dat ik echt eens wat anders deed met mijn haar, daarom leek het me leuk om er een blogpost over te schrijven! Begin juli maakte ik een afspraak bij The Proof, de beste kapper van Groningen als het gaat om krullen knippen. Hier laat ik mijn haar al jaren knippen, maar dit keer ging ik ook voor highlights. Lees gauw verder!

the proof
Kapsalon The Proof kreeg ik jaren geleden eens getipt, door iemand die ook krullen heeft. Sindsdien ben ik fan! Bij The Proof wordt uitsluitend gewerkt met natuurlijke producten. Deze producten bevatten geen agressieve chemicaliën, zijn vrij van sulfaten en zijn ook nog eens veganistisch. Daarnaast werkt The Proof met Olaplex, een herstelbehandeling die ervoor zorgt dat je haar sterker wordt en minder snel afbreekt. Er zijn verschillende nummers Olaplex, op de website van The Proof kun je meer lezen over de werking van Olaplex!

the proof
Ik hoef jullie vast niet te vertellen dat links ‘voor’ en rechts ‘na’ is ;-). Wat jullie misschien niet meteen kunnen zien aan het eindresultaat, is dat dit mijn natuurlijke krullen zijn! Dit effect kun je bereiken door krullen crème op nat haar in je krullen te kneden en het vervolgens te drogen met een föhn met diffuser. Hierdoor wordt je haar niet pluizig en extreem beschadigd, wat natuurlijk funest is voor krullen.

Wat ik precies heb laten doen met mijn haar? Eerst zijn mijn krullen zorgvuldig geknipt, dat was al zo’n grote verbetering! Daarna zijn er tientallen babylights in mijn haar gemaakt (ik heb serieus nog nooit zoveel folie in mijn haar gehad!), want ik wilde het graag weer wat blonder hebben. Tot slot ging er nog een Olaplex toner door mijn haar om het wat minder warm te maken en is mijn haar gewassen met Olaplex producten.

krullen knippen
Hier kun je het effect van de babylights wat beter zien. Het is een stuk lichter, ik vind het resultaat echt prachtig! Hopelijk gaat het zonnetje gauw weer schijnen, zodat mijn haar nog verder kan oplichten. Ik vind dat zo mooi in de zomer! De babylights zijn echt heel goed gezet, je ziet geen enkele streep in mijn haar! De kleur is ook precies goed, niet te licht bij mijn eigen haarkleur. Niets is namelijk erger dan van die witte highlights in je haar, ieks! 😉

krullen knippen bij the proof

Krullen verzorgen met de CG-methode
Ook kreeg ik uitleg over de CG-methode. CG staat voor Curly Girl, best logisch, maar ik had er nog nooit van gehoord! De CG-methode houdt in dat je geen producten meer gebruikt die sulfaten en siliconen bevatten. Deze ingrediënten staan er om bekend dat ze een afsluitend laagje om je haar heenleggen. Hierdoor krijgt je haar geen lucht, waardoor het uitdroogt en dus gaat pluizen.

Met de CG-methode is het de bedoeling dat je je haar alleen nog wast met conditioner, omdat dit minder schadelijk is voor krullen dan shampoo. Daarnaast is het beter voor krullend haar om je haar na het douchen niet te borstelen, maar de klitten eruit te halen met je vingers. Krullend haar is van nature droog en breekbaar, met een borstel beschadig je het en haal je de natuurlijke veerkracht weg. In dit artikel kun je meer lezen over de CG-methode.

krullen knippen
Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik de CG-methode nog een hele uitdaging vind. Ik heb geprobeerd mijn haar niet meer te kammen na het douchen, met wilde, stijve en verdwaalde krullen tot gevolg. Het zat heel stijf tegen mijn hoofd aan geplakt, dat was ook niet helemaal de bedoeling ;-). Op bovenstaande foto heb ik mijn haar na het wassen wel gekamd. Je ziet gelijk dat mijn haar daardoor veel minder vol en krullend is. Misschien moet ik eens een grove kam aanschaffen, want de tangle teezer die ik nu gebruik is helemaal niet zo goed voor mijn krullen. Ook wil ik binnenkort echt een föhn met een diffuser gaan aanschaffen, zodat ik hopelijk ook zelf een mooie, volle krullenbos kan creëren ;-).

In ieder geval ben ik echt super blij met mijn nieuwe haar! Ik ga ook aan de slag met een nieuwe verzorgingsroutine, hopelijk kan ik daar gauw meer over vertellen. Mijn haar verzorgen via de CG-methode vind ik nog wel lastig, maar wellicht kan ik er een paar dingen uithalen die voor mij nu meteen al haalbaar zijn. Ik ben heel benieuwd of jullie al bekend zijn met deze methode, laat het me weten!

Heb jij ook krullen? Zo ja, welke verzorgingsroutine werkt voor jou?

the proof

8 Reacties

 1. 22 juli 2019 / 07:00

  Het valt heel mooi nu! Die CG methode heb ik al wel eens over gehoord, maar ik heb me er nog nooit echt in verdiept. Zou ik wel eens moeten doen, want ik denk dat het me ook zou kunnen helpen. Ik heb niet écht krullen, maar wel best veel slag en hoe ik mijn haar moet doen is me na 29 jaar nog steeds niet duidelijk haha! Niet borstelen na het douchen is voor mij ook echt geen optie trouwens haha.
  Sanne onlangs geplaatst…Roadtrip plannen: in 4 stappen een autovakantie uitstippelenMy Profile

 2. 22 juli 2019 / 08:48

  Wat zit je haar mooi! Echt een groot verschil tussen voor en na! Ik heb inderdaad weleens gehoord van de Curly Girl-methode en het klinkt nog best ingewikkeld en tijdrovend. Hopelijk heb je er baat bij, maar dan inclusief borstelen. Ik ben zelf ook een beetje zoekend met mijn haar. Ik heb best wel wat slag, maar dat verdwijnt nogal eens als sneeuw voor de zon. Ik gebruik nu vaak beach spray. Dat helpt al een beetje. Maar volgens mij zou ik er met wat andere producten nog wel meer slag kunnen krijgen.
  Romy onlangs geplaatst…Think pink! | 19 roze producten voor op je verlanglijstjeMy Profile

 3. 22 juli 2019 / 10:36

  Wauw! Wat zijn je krullen mooi.
  Het lijkt mij echt een hele klus om krullen te verzorgen..

  Liefs,
  Evelien

 4. 22 juli 2019 / 10:46

  Ik ben zo jaloers op jouw prachtige haar! Wel echt bijzonder hoe een knipbeurt en de goede verzorging zo’n verschil kunnen maken. Ik vind de babylights trouwens ook super mooi, helemaal niet zichtbaar inderdaad (als in: strepen) maar wel een super mooi effect!
  Simone onlangs geplaatst…Zomer in Nederland: Strandhuys IJMMy Profile

 5. 22 juli 2019 / 11:03

  Ooooh wat mooi je haar! Ik ben er ook jaloers op hoor 🙂 Vroeger wou ik ook al altijd krullen en ik vind het nu nog altijd prachtig! En het verschil is echt mega groot, wat een beetje extra verzorging en een knipbeurt niet kunnen doen. Het lijkt me wel veel werk om het te verzorgen en ik weet niet of ik daar altijd de energie voor zou hebben :p
  Irene onlangs geplaatst…Dagboekje van week 29.My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge