FIJNE PRODUCTEN VOOR KRULLEND HAAR

Ik heb een haat-liefde verhouding met krullend haar. Ik heb van mezelf heel dun haar, dus zijn mijn krullen fijn en breekbaar. Best een lastige combinatie! Ik heb de afgelopen jaren een hoop verschillende haarverzorgingsproducten geprobeerd en ik wissel nog steeds af. Momenteel gebruik ik, naast gewoon shampoo en conditioner, zes fijne producten die ik graag met je wil delen! Sommige producten zijn ook geschikt voor steil of licht golvend haar. Kijk je met me mee?
krullend haar
Ik gebruik deze producten natuurlijk niet tegelijk (haha!). Sommige producten gebruik ik elke dag en sommige een paar keer per week. Niet alle producten heb ik echt nodig, maar ik vind het leuk om nieuwe producten uit te proberen. Soms levert dat onverwacht een nieuwe favoriet op!

olaplex

Olaplex producten voor krullend haar

Laten we beginnen met de producten waar ik echt bij zweer: Olaplex! Sinds ik de producten van Olaplex heb ontdekt wil ik niet meer zonder. Vooral Olaplex nr. 3 (de hair perfector die ik altijd als masker gebruik, niet op deze foto) is echt een must als je net als ik fijne krullen hebt. Olaplex nr.3 is daarnaast ook CG methode proof. Wat Olaplex bijzonder maakt, is dat de producten gebroken en beschadigd haar herstellen. Sinds ik Olaplex gebruik, hoef ik veel minder vaak naar de kapper!

krullen
Laat ik beginnen met twee producten die ik elke dag gebruik: Moroccan Oil haarserum en Elvive Oil-in-milk. Beide producten bevatten olie en daar wordt mijn dunne, droge haar heel blij van!

Moroccan Oil haarserum

Een tijd geleden schreef ik een review over het haarserum van Moroccan Oil, ik ben er nog steeds erg tevreden over! Helaas is het wel een prijzig product, dus ik wissel het af met een serum van Andrélon. Ik gebruik het serum altijd op nat haar, voor het slapen gaan, zodat het lekker kan intrekken. ‘s Ochtends word ik dan wakker met hele zachte en verzorgde krullen.

Elvive Oil-in-milk

Helaas blijven mijn krullen niet de hele dag in model met een haarserum, was het maar zo’n feest! Om mijn krullen gedurende de dag te verzorgen en in model te brengen gebruik ik de oil-in-milk crème van Elvive. Dit is zo’n crème die je het best kunt aanbrengen op handdoekdroog haar, je hoeft het niet uit te spoelen.
Ik heb jaren de perfecte-krul crème van Andrélon gebruikt, maar nu ik deze van Elvive heb ontdekt wil ik niet meer anders! Doordat er olie in deze crème zit werkt het lekker verzorgend en het plakt niet. Bovendien ruikt deze crème heerlijk!

krullen
Dan twee producten die toch ook wel onmisbaar zijn, maar ik gebruik ze niet elke dag!

Kruidvat HairRepair Silk

Doordat ik elke dag producten gebruik voor mijn krullen, is het zaak om het ‘s avonds goed uit te spoelen, anders wordt het vettig of komen er knopen in. Ik maak mijn haar dus vrijwel iedere dag nat. Om het goed door te kunnen kammen gebruik ik deze anti-klit spray van Kruidvat. Ik vind het een super fijn product en het ruikt ontzettend lekker! Als ik een conditioner heb gebruikt dan heb ik het niet nodig, maar ik vind het toch wel erg handig en het kan zeker geen kwaad om deze spray ook te gebruiken.

Balea Droogshampoo voor krullend haar

Zoals ik al vertelde is mijn haar dun en fijn, daarom wil ik het graag zo min mogelijk wassen. Ik was het maximaal twee keer per week. Ik heb gelukkig niet snel last van vet haar, maar mocht het wel zo zijn dan gebruik ik een droogshampoo. Het geeft ook meer volume en dat vind ik mooier dan dat mijn haar plat op mijn hoofd zit, haha. Deze droogshampoo van Balea (van de DM in Duitsland, maar ook online te bestellen) vind ik heel erg fijn werken. Hij is super low-budget en ruikt naar vanille, lekker!

krullen
Dan nog twee producten die ik ook vrijwel dagelijks gebruik om mijn krullen te fixeren. Een haarlak en een krullen spray. Ik wissel deze meestal af, ze tegelijk gebruiken heeft niet zoveel nut haha.

L’Oreal Elnett haarlak voor krullend haar

Ondanks dat deze haarlak helemaal niet lekker ruikt, vind ik hem wel heel fijn in gebruik. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo kritisch ben qua haarlak. Het moet gewoon mijn haar in model houden, zonder dat het hard wordt. Tot nu toe is deze haarspray wel favoriet! Hij maakt mijn haar niet zwaar en toch blijven mijn krullen goed in model.

Andrélon Shape Your Curl spray

Deze spray zat in de goodiebag van de BeautyGloss Party. Ik vind het geen onmisbaar product voor krullend haar, omdat het in principe hetzelfde effect geeft als haarlak, maar ik gebruik hem wel graag. Het enige nadeel is dat de spray een beetje plakt, dus als je bijvoorbeeld een hemdje draagt dan plakt het ook aan je armen en in je nek, haha. Meestal ga ik helemaal voorover hangen met mijn hoofd als ik deze spray gebruik. Het is een gel spray die de krullen fixeert en hij doet zijn werk zeker goed!

Zoals je ziet gebruik ik eigenlijk voornamelijk budget producten! Wie weet komt daar in de toekomst verandering in, maar voor nu ben ik er tevreden mee. Qua shampoo en conditioner heb ik eigenlijk geen echte favoriet, vandaar dat ik die niet laat zien. Momenteel gebruik ik de lijn van Elvive voor krullen, die bevalt goed! Ook ben ik fan van de low-poo shampoo van Yves Rocher, dit is een shampoo die niet schuimt en dus niet ‘agressief’ is voor je haar. Dat is dus heel fijn als je breekbaar haar hebt zoals ik! Hiermee kun je het ‘echte wassen’ nog een paar dagen uitstellen.

krullend haar
En zo ziet mijn haar er dan ongeveer uit op een gewone dag! (Het is trouwens wel een oude foto, ik ben nu weer veel blonder haha!). Ik gebruik soms nog een krultang om een aantal plukjes wat extra krul te bezorgen, want eerlijk is eerlijk, krullen zijn heel erg onvoorspelbaar. De ene dag zit het beter dan de andere dag. De laatste tijd probeer ik mijn haar ook steeds vaker te stijlen, zodat ik geen haarproducten hoef te gebruiken en het een paar dagen niet nat hoef te maken. Dat scheelt werk en dankzij deze fijne stijltang met arganolie is het zo gedaan!

Ik vond het best lastig om de werking van de producten te omschrijven, vooral omdat je bij sommige producten de werking ook niet kunt zien, alleen voelen. Zouden jullie het misschien leuk vinden om meer reviews van haarproducten te lezen op mijn blog? Ik heb nog veel meer haarproducten haha, oeps!

Wat zijn jouw favoriete producten voor krullend haar?

krullend haar

5 Reacties

  1. 2 juli 2016 / 20:48

    Mooi artikel heb je er van gemaakt. Ik gebruik een krullenmousse en volume mousse va Balea en daarnaast haarolie van Dove en L’Oreal voor verzorging en glans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge