Eerste keer New York: 5 dingen die je echt moet zien!

Iets waar ik al jaren van droom, is een reis maken naar New York. Ik weet niet wat het is, maar de stad heeft iets wat mij ontzettend fascineert. Een reis maken naar New York is wat mij betreft dan ook iets wat je gewoon moet hebben gedaan in je leven ;-). Staat een reis naar New York ook op jouw bucketlist? En ben jij benieuwd welke 5 dingen je echt moet zien tijdens je eerste keer New York? Lees gauw verder voor 5 tips!

eerste keer New York

Mijn obsessie met New York

New York heeft iets magisch over zich, wat natuurlijk ook wordt versterkt door de films die er zijn opgenomen. Ik ben een groot liefhebber van architectuur en New York is met zijn imponerende gebouwen natuurlijk een perfecte plek om te bezoeken. Ik denk dat ik mijn ogen uitkijk en dat mijn camera overuren draait ;-).

Wat ik ook heel tof vind is dat deze wereldstad zo divers is. Elke wijk is weer zo verschillend! Een ding is zeker: ik hoop dat ik deze bijzondere stad ooit kan toevoegen aan mijn lijstje met mijn mooiste reizen.

Eerste keer New York: dit moet je zien

Als je voor de eerste keer naar New York gaat lijkt me dat best wel overweldigend. De stad is immers zo enorm groot en er zijn ontelbaar veel toffe wijken en hotspots om te bezoeken, dus waar begin je? Hieronder vind je 5 dingen die je sowieso moet zien als je New York voor het eerst bezoekt:

empire state building

1. Empire State Building

Iets wat natuurlijk echt niet mag ontbreken tijdens je eerste keer New York, is een bezoekje brengen aan de Empire State Building. Deze 381 meter hoge wolkenkrabber is namelijk hét symbool van de stad. Vanaf de 86e verdieping heb je een adembenemend uitzicht over de stad. Geen zorgen: het platform is helemaal afgesloten met hekken! Maar alsnog gaat het een grote uitdaging zijn als je hoogtevrees hebt, net als ik ;-).

Central Park

2. Central Park

Central Park is een groene oase tussen al het beton en de metershoge gebouwen. Het is dan ook de perfecte plek om even tot rust te komen tijdens een druk dagje hotspots bezoeken! Central Park is al een bezienswaardigheid op zich, maar in het park kun je nog veel meer zien en doen. Niet alleen kun je in het park heerlijk fietsen, maar je vindt er ook allerlei monumenten en musea, zoals het Metropolitan Museum of Art.

high line park

3. High Line Park

Naast Central Park kent de stad nog meer groen, waaronder het bekende High Line Park. Het High Line Park is een 2,3 km lang park op een verhoogde treinrails in de wijk Manhattan. De treinrails is in de jaren ’30 aangelegd, maar werd sinds de jaren ’80 overbodig. Nu kun je er heerlijk wandelen en genieten van een prachtig uitzicht over Manhattan en de Hudson River. De aanleg van het park heeft maar liefst 150 miljoen euro gekost!

Brooklyn bridge New York

4. Brooklyn Bridge

Ook de Brooklyn Bridge is een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad, die je echt gezien moet hebben. Wat de Brooklyn Bridge zo bijzonder maakt, is dat dit de eerste hangbrug van staaldraad ter wereld is. Een wandeling over deze bijzondere brug is al een attractie op zich: vanaf de brug heb je namelijk een geweldig uitzicht op de skyline van Lower Manhattan én het Vrijheidsbeeld.

vrijheidsbeeld New York

5. Vrijheidsbeeld

Tot slot mag een bezoekje aan het Vrijheidsbeeld niet ontbreken tijdens je eerste keer New York. Het Vrijheidsbeeld is een van de bekendste symbolen van de stad en van heel Amerika. Dit standbeeld bevindt zich op Liberty eiland. Je kunt er dus alleen per boot naartoe en tijdens de tocht kom je ook langs het welbekende Ellis Island, waar je ook van de boot kunt stappen! Het Vrijheidsbeeld staat uiteraard symbool voor de vrijheid, maar is ook een verwelkoming voor immigranten.

Een reis maken naar New York: iets voor jou?

New York is typisch zo’n stad waar je óf helemaal weg van bent óf waar je helemaal niks mee hebt. Ik ben heel benieuwd hoe dat bij jou zit! Ben jij weleens in deze Amerikaanse stad geweest en wat vond je ervan? Staat een reis maken naar New York ook nog op jouw bucketlist? Laat het weten in de reacties hieronder.

Bewaar dit artikel via Pinterest:
eerste keer New York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge