DIY | Budget en leuk tijdschriften-opbergsysteem (5 stappen)

Zoals jullie misschien wel weten start ik in september een vormgeving/styling opleiding aan Academie Artemis in Amsterdam. Het is een hele creatieve opleiding, waar erg veel gebruik wordt gemaakt van tijdschriften. De afgelopen dagen ben ik bezig geweest met het uitzoeken en sorteren van tijdschriften die ik kan gebruiken voor school, maar het opbergen ervan is en blijft een probleem. Ik ben zó chaotisch! Mijn moeder kocht daarom van die tijdschriften-organizers (of hoe dat ook heet) bij de Ikea, van stevig karton. Deze kostten slechts 1,29 voor 5 stuks, echt een super budget oplossing dus. Vandaag laat ik je in deze simpele DIY zien hoe ik ze heb opgeleukt, maar ook hoe ik mijn tijdschriften heb georganiseerd!


Wat heb je nodig?
– Tijdschriften (of course)
– Tijdschriften organizers (te koop bij o.a. Ikea)
– Cadeaupapier (niet op foto)
– Grijs potlood (ook niet op foto, oeps!)
– Schaar
– Goede lijmstift (zoals Pritt), geen sterke lijm, dit gaat bobbelen en vaak is het te vochtig waardoor het papier scheurt. Eventueel wel sterke lijm voor de plakletters.
– Plakletters (te koop bij o.a. Kruidvat)

Stap 1:
Bedenk in welke categorieën je je tijdschriften wilt onderverdelen. Ik heb gekozen voor mode- interieur- voedsel- en overige tijdschriften. Vervolgens ga de letters uitzoeken, zodat je de woorden op de achterkant van de organizers kunt plakken. Erg handig en overzichtelijk, zo weet je waar je moet kijken als de organizers met de achterkant naar je toe in de kast staan!

Stap 2:
Leg de letters neer op de achterkant van de organizers, en bedenk hoe jij het wilt hebben. Ik heb gekozen voor de één horizontaal en de ander verticaal, dat vond ik een leuk effect geven. Ook heb ik wat ‘decoratie’ toegevoegd, zoals de komma’s, punten en het bloemetje.

Note: De letters plakken vaak al vanzelf, maar ik raad je aan om ze met Pritt of sterke lijm te lijmen. Ik had de letters eerst ‘gewoon’ geplakt, maar de volgende dag lagen ze er allemaal af en kon ik weer opnieuw beginnen #fail


Stap 3:
Daarna kun je de zijkanten van de organizers nog gaan beplakken, als je dit leuk vindt. Ik koos voor cadeaupapier, omdat dit relatief makkelijk en snel was. Je zou natuurlijk ook allemaal fashion-plaatjes kunnen uitknippen en die op je organizer met fashion-tijdschriften plakken, ik zeg maar wat! Dat is helemáál leuk, maar ook heel tijdrovend.

Je legt de organizer op het cadeaupapier en trekt er vervolgens met het grijze potlood een lijn omheen. Probeer dit heel nauwkeurig te doen, anders heb je straks een stukje teveel of tekort. Daarna kun je het stukje uit knippen.

Stap 4:
Als je klaar bent met knippen plak je het vel op de organizer. Mocht je het je afvragen, dit cadeaupapier komt van de Action (geloof ik!) en kost rond de 50 cent. Dit herhaal je, totdat je alle zijkanten van de organizers hebt voorzien van papier. Ik heb in totaal acht vellen geknipt en geplakt, maar ik was met deze hele DIY ongeveer een uur bezig, dus dat valt best mee. 

Stap 5:
En klaar zijn je organizers! Nu hoef je alleen nog maar je tijdschriften te sorteren en ze in de organizers te doen. Geef ze een mooi plekje in je kamer en je bent klaar. Het staat hartstikke leuk in je kamer, maar bovenal ook nog eens opgeruimd! Een win-win situatie dus ;).

Hoe en waar berg jij je tijdschriften op?

16 Reacties

 1. 20 augustus 2013 / 09:47

  Oh, wat een leuke DIY! De enige tijdschriften die ik echt spaar zijn die van de Albert Heijn :') de Allerhande met allemaal gerechten, maar ik moet ze eens gaan weggooien want ik heb ze nu gewoon virtueel op mijn tablet staan!

 2. 20 augustus 2013 / 09:52

  Wow dat heb je echt heel mooi gedaan! Die letters superleuk erop geplakt enzo! Heel leuke DIY

 3. 20 augustus 2013 / 11:28

  Hele leuk DIY! Ziet er super mooi uit!

 4. 20 augustus 2013 / 15:23

  Wow, wat een goed idee is dit zeg, en wat heb je dat leuk gedaan met die plakletters! Ziet er echt superleuk uit (:

 5. 20 augustus 2013 / 18:11

  Dit is echt heel origineel 🙂 Superleuk dat je dit aan ons toont 🙂 x

 6. 20 augustus 2013 / 18:21

  Wat leuk gedaan! Ik bewaar ze gewoon op een stapel en na een tijdje geef ik ze weg!

 7. 20 augustus 2013 / 18:58

  Wauw, wat leuk gedaan! Ziet er heel tof uit! Ik heb niet zoveel tijdschriften meer maar als ik ze heb stapel ik ze gewoon 🙂
  liefs

 8. 21 augustus 2013 / 06:59

  Echt een geweldige DIY! Zo leuk gedaan en nu ziet het er heel classy & trendy uit. Love it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge