REVIEW | Hema scrubcrème

Deze scrubcrème van de Hema heb ik al best lang, maar telkens vergat ik ‘m te reviewen. Hoewel een scrubcrème echt wel belangrijk is in mijn ogen, het is een goede toevoeging aan de normale gezichtsverzorging die ik gebruik. Ik gebruik de scrub nu al een tijdje en ik heb m’n mening nu wel gevormd! Benieuwd geworden naar wat ik van deze scrubcrème vind? Lees dan even verder.


Ik heb de scrubcrème voor de normale en gecombineerde huid gekozen, omdat dat het beste bij mijn huid past. Mijn huid is normaal, met meestal een vette T-zone. Mijn huid is zelden echt droog, tenzij ik reinigers gebruik waar SLS of SLES in zit. Dat probeer ik dus te vermijden.

In deze scrubcrème zit, zoals je op de foto hieronder kunt zien, een milde vorm van alcohol en ook parfum. Deze staan vrij hoog op de lijst. Als je huid daar niet goed op reageert kun je deze scrubcrème beter skippen, en naar de scrubcrème voor de gevoelige en droge huid kijken. Die heeft de Hema namelijk ook, en daarin zit vaak veel minder alcohol en parfum. Mijn huid kan er wel goed tegen, ik heb er dus in principe geen problemen mee.

De verpakking van de scrubcrème is lekker simpel, strak en basic. Net als de andere verzorgingsproducten van de Hema. Ik houd er wel van! De verpakking is ook overzichtelijk, je weet precies waar je aan toe bent. Ik vind het altijd erg fijn als een verpakking doorzichtig is, want soms is het echt een verrassing wat je aantreft. Ik wil altijd graag zien wat ik koop, zodat ik het in de winkel nog kan vergelijken met andere producten. Wat ik ook fijn vind aan de verpakking is de dop, ik vind dit altijd heel praktisch. Van potten ben ik minder fan, want dan krijg ik altijd een heleboel product onder m’n nagels. Zonde!

Maar het aller belangrijkste aan het product is natuurlijk de werking. Hoewel ik de geur ook een belangrijk punt vind, want je wil natuurlijk geen stinkend product op je gezicht smeren. De geur van deze scrubcrème bevalt me wel, het is echt zo’n typische Hema-verzorgingsproducten-geur. De scrubcrème ruikt precies hetzelfde als mijn gezichtsmasker van de Hema. Een fijne, aangename, licht geparfumeerde geur.

De scrub vond ik in het begin vrij ruw. Er zitten kleine, paarse scrubdeeltjes in, zoals je op de foto hierboven wel kunt zien. Ik had de scrub eerlijk gezegd wat milder verwacht, maar het is niet echt onaangenaam. Ik gebruik de scrub nu dus al een tijdje en het begint te wennen, ik vind het best prettig! Je krijgt echt het gevoel dat je huid schoon wordt, en dat is natuurlijk precies de bedoeling van een scrub. Mijn huid is na gebruik zacht, ik merk echt duidelijk verschil. Bovendien is mijn huid een paar dagen na gebruik veel minder vet en dat is fijn! Ik heb namelijk vaak last van een vette T-zone en door deze scrub wekelijks te gebruiken is het al een stuk minder geworden. Kortom; een hele fijne scrub, die precies aansluit bij waar mijn huid behoefte aan heeft op dit moment.

Pluspunten:
– Verkrijgbaarheid en prijs; slechts 3,30.
– Fijne geur.
– Verschillende soorten voor verschillende huidtypes.
– Maakt de huid goed schoon en aanzienlijk minder vet.

Minpunten:
– Bevat (een milde vorm van) alcohol en parfum.

Score:
5/5

Eindconclusie:
Ik ben echt super enthousiast over deze scrubcrème! Mijn huid voelt niet trekkerig aan na gebruik, maar gewoon schoon en niet meer vet. Het is echt een goede toevoeging aan mijn routine, ik ben heel tevreden over deze scrubcrème en ik kan hem je zeker aanraden als je hetzelfde huidtype hebt als ik!

Gebruik jij een gezichtsscrub?

18 Reacties

 1. 17 augustus 2013 / 09:13

  Ziet er fijn uit! Alleen helaas zou ik bij het alcohol en parfum gedeelde toch een 2e keer nadenken..

  • 17 augustus 2013 / 16:29

   Ja, ik snap dat dat een nadeel kan zijn. Hopelijk kun je een scrub vinden waar dit niet in zit, of een kleinere dosering! X

 2. 17 augustus 2013 / 09:46

  Wow, klinkt echt supergoed! Ben erg benieuwd!

 3. 17 augustus 2013 / 12:13

  Lijkt me een fijne scrub voor een goede prijs!

 4. 17 augustus 2013 / 13:08

  Hij lijkt me super fijn! Ik ga hem ook eens uitproberen!

 5. 17 augustus 2013 / 13:09

  Zelf heb ik ook een scrub van de Hema, heel fijn! Goed review heb je ook geschreven 🙂

 6. 17 augustus 2013 / 16:19

  Ik ben al even aan het uitkijken voor een gezichtsscrub en nu ik jouw artikel heb gelezen denk ik dat ik weet welke het zal worden 🙂 x

  • 17 augustus 2013 / 16:27

   Dat is leuk om te horen! Hopelijk vind jij 'm net zo fijn als ik! X

 7. 17 augustus 2013 / 17:48

  Klinkt goed! Toevallig stond ik vandaag in de Hema en was nog aan het twijfelen om deze scrub mee naar huis te nemen. Volgende keer dan maar 🙂

 8. 8 september 2013 / 14:15

  Ik gebruik geen gezichtsscrub maar ik wil het wel eens proberen en dit lijkt me wel een leuke!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge