DIY| phone case decorating (part II)

Telefoonhoesjes zijn leuk. Heel leuk. Maar helaas zijn ze vaak ook best duur. Een tijdje geleden bestelde ik daarom twee effen hoesjes bij Miniinthebox, met het idee ze zelf te gaan versieren. Laatst plaatste ik deel I van het hoesjes versieren en vandaag is het tijd voor deel II. Ik ga jullie laten zien hoe je een wit, effen telefoonhoesje kunt versieren met nagellak. Benieuwd geworden naar deze DIY? Lees dan zeker even verder!
Wat heb je nodig?

– Een effen telefoonhoesje, hard cover (wit is het makkelijkst).
– Verschillende kleuren nagellak (ik koos voor 5 maar je kan natuurlijk ook meer of minder gebruiken).
– Plakband
– Keukenpapier (of iets anders waar je lekker op kunt knoeien).

Stap 1:
Bedenk wat je wilt gaan doen: Horizontale of verticale strepen. Ik heb gekozen voor horizontale strepen, maar je zou natuurlijk ook voor beide kunnen gaan. Dan krijg je een heel apart effect!

Stap 2:
Plak het hoesje af, aan beide kanten van de streep die je straks gaat inkleuren. Dit doe je om te voorkomen dat het lijntje scheef wordt. Want zeg nou zelf, een recht lijntje gaat never nooit lukken ;). En vergeet ook de zijkantjes niet af te plakken. Wat betreft de plek: Ik begon in het midden, maar je kan ook bijvoorbeeld bovenaan beginnen.

Stap 3:
Kies een nagellakje uit waarmee je wilt beginnen en kleur het lijntje in. Ik zat buiten en het was super warm, dus de lak droogde ook heel snel op. Daardoor kreeg ik een soort crackle effect, best grappig. 


Stap 4:
Vervolgens haal je de plakbandjes voorzichtig los, om te voorkomen dat je de randjes van de lak meetrekt. En nu is je eerste lijntje af! Zie je het crackle effect?

Stap 5:
Nu ga je verder met het afplakken en inkleuren van het hoesje. Ik werkte eerst naar onderen toe en ging daarna boven verder. Op een gegeven moment kon ik niet verder, omdat ik anders het plakband op een lijntje moest plakken en dan dus de nagellak eraf zou trekken. Je moet het goed laten drogen, anders is al je werk voor niks geweest. Ik heb ongeveer 24 uur gewacht voordat ik verder ging.

Stap 6:
Nadat je het een dag hebt laten drogen kun je weer verder gaan. Nu is het veilig om de lijntjes nagellak af te plakken ;). Je gaat net zolang door totdat jij tevreden bent. Ik vond het leuk om ook nog wat van het hoesje zelf te zien, dus ben ik hier gestopt:

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het hele hoesje in te kleuren, maar als je het zo al mooi vindt kun je het ook zo laten. Je kunt altijd nog verder gaan met inkleuren. Ik ben in ieder geval heel blij met mijn vrolijke, zomerse hoesje!

Wat vind jij van deze DIY?

37 Reacties

 1. 6 augustus 2013 / 12:24

  Wauw, echt heel erg leuk gedaan, toffe kleuren ook! Ik ga je blog volgen! 🙂
  liefs

 2. 6 augustus 2013 / 14:14

  Wat een ontzettend gaaf deze DIY. Lekker creatief bezig en ontzettend origineel die strepen zo op het hoesje en dan dat crackle effect erover heen, echt prachtig! xx

 3. 6 augustus 2013 / 14:18

  Leuk gedaan! Eerste keer dat ik op je blog kijk en ik vind het nu al heel leuk 🙂 Snel even volgen op bloglovin'!

 4. 7 augustus 2013 / 11:30

  De kleur van de BB cream pakt gelukkig goed uit op het gezicht, je moet alleen wel oppassen dat je niet teveel gebruikt, haha, anders lijk je een beetje op een clown hihi :p Super dat je me nu ook volgt, vind ik lief 🙂
  liefs

  • 7 augustus 2013 / 11:39

   Dankjewel, was echt benieuwd! Maar jouw blog is ook echt heel erg leuk, je maakt mooie foto's. X

 5. 7 augustus 2013 / 17:04

  Wauw! Dat is ontzettend leuk! Ik dacht er ook al wel eens aan om er zelf eentje te maken.
  Je had trouwens gereageerd op mijn blog en dat vond ik erg lief! Dus heb ik ook even op jou blog gekeken ;D Super leuk! xxx

 6. 8 augustus 2013 / 11:42

  Wat supermooi gedaan, echt heel erg leuk!

 7. 8 augustus 2013 / 12:23

  Wat leuk gedaan, ik had geen idee dat je dit zo makkelijk met nagellak kon doen!

  • 8 augustus 2013 / 17:16

   Nee klopt, ik was ook bang dat het heel erg zou mislukken haha. Maar het viel eigenlijk best mee! X

 8. 8 augustus 2013 / 17:26

  Oooh wat een leuk idee! Lekker simpel en het ziet er echt heel leuk uit 🙂
  Je hebt een leuke blog, ik ga je volgen 😀
  Liefs

  • 8 augustus 2013 / 17:55

   Dankjewel! Erg leuk dat je me nu volgt, vind ik echt super 🙂 X

 9. 9 augustus 2013 / 07:47

  Wat een leuke blog heb je zeg! Zou je graag volgen, maar ik zie niet waar. Origineel en leuk idee van het hoesje.

  • 9 augustus 2013 / 07:55

   Hee, dankjewel! Leuk dat je me wil volgen, dat kan onder contact bij die icoontjes. Zie je die +? Dat is bloglovin 🙂 X

 10. 9 augustus 2013 / 12:59

  Ik heb het wel eens gezien, maar leuk gedaan!

 11. 10 augustus 2013 / 16:46

  Wat is hij leuk geworden!
  Mooie kleurtjes heb je gekozen!

 12. 13 augustus 2013 / 18:42

  Wat een leuk idee! Ik heb ook nog wel een aantal saaie telefoon hoesjes die ik kan pimpen. Ga het snel eens uitproberen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge