Mijn blog in 2018: Inzicht in groei, samenwerkingen en blogflow

Hoi allemaal! Alhoewel we alweer dik in het nieuwe jaar zitten, heb ik nog niet de tijd genomen om terug te blikken op het afgelopen blogjaar. Wel heb ik mijn blog doelen voor 2019 en mijn persoonlijke en zakelijke doelen met jullie gedeeld, heb jij deze artikelen al gelezen? Het lijkt me interessant om vanaf nu ieder jaar terug te blikken op het afgelopen blogjaar, om meer inzicht te krijgen in de groei van mijn blog, welke artikelen ik het leukst vond om te schrijven, mijn favoriete samenwerkingen en wat ik nog graag wil verbeteren. Lees gauw verder als je benieuwd bent!

samenwerkingenHaha, eigenlijk heb ik de volgorde omgedraaid. Ik heb namelijk eerst een artikel geschreven over mijn blog doelen voor 2019 en nu blik ik alsnog terug op het afgelopen blogjaar ;-). Maar goed, het jaar is pas net begonnen, en het is altijd goed om stil te staan bij wat je hebt gedaan en bereikt. Daarnaast vind ik het ook belangrijk om mezelf en mijn blog te blijven ontwikkelen en lijkt het mij ook heel erg interessant om dit artikel aan het eind van 2019 terug te lezen!

Mijn blog in 2018 – De statistieken

Een van de redenen waarom ik nog niet eerder een blog-terugblik heb geschreven is omdat mijn Google Analytics niet goed gekoppeld was aan mijn blog (inmiddels is het ein-de-lijk gelukt via een super handige plugin!!!). Ik gebruikte jarenlang StatCounter voor mijn blogstatistieken, maar hier kun je niet zoveel informatie uithalen als Google Analytics. Om dit artikel te kunnen maken heb ik mijn best gedaan om zoveel mogelijk statistieken te verzamelen (via StatCounter en WordPress zelf) en volgens mij is het aardig gelukt!

In 2018 mocht ik maar liefst 73,147 bezoekers verwelkomen op mijn blog, in 2017 waren dat er 49,464. Van de bezoekers in 2018 waren 42,167 unieke bezoekers, wat gemiddeld neerkomt op ongeveer 3500 unieke bezoekers per maand. In december had ik zelfs een uitschieter van 4100 unieke bezoekers. Hoewel ik niet iemand ben die heel veel bezig is met het aantal bezoekers (ik zie dit nu ook voor het eerst, haha) vind ik het wel heel tof om er af en toe bij stil te staan. Deze terugblik lijkt me dan ook het ideale moment om mezelf een schouderklopje te geven :p.

Mijn blog in 2018 – Aantal artikelen

In 2018 zijn er 208 artikelen verschenen op mijn blog. In het begin van 2018 kwamen er vijf artikelen per week online en zat ik echt in een blogflow! Ik haalde ontzettend veel plezier uit het bloggen en ik werkte met liefde aan mijn nieuwe artikelen. Dat merkte ik ook aan het aantal blog bezoekers, wat in die maanden hoger was dan ooit. In april/mei stortte ik mij volledig op het oprichten van mijn grafisch ontwerpbureau en webshop, waardoor ik op Anna Jirina het aantal wekelijkse blog artikelen terugschroefde naar drie.

Mijn blog in 2018 – Samenwerkingen

Midden 2017 schreef ik mijzelf in bij de KvK, zodat ik als freelance online stylist aan de slag kon voor Zalon by Zalando. Ik wist dat ik dankzij mijn KvK inschrijving ook betaalde samenwerkingen aan kon gaan voor mijn blog, maar grappig genoeg was dat op dat moment helemaal niet mijn intentie. Pas in 2018 begon het balletje een beetje te rollen, misschien omdat ik veel actiever was op mijn blog dan in 2017? Zo stond ik sinds 2017 al ingeschreven bij Blog Brains, maar de meeste blog-samenwerkingen in 2018 kwamen rechtstreeks met de desbetreffende bedrijven tot stand.

In 2018 heb ik 25 advertorials (betaalde samenwerkingen) geschreven voor bedrijven (samenwerkingen vanuit Blog Brains meegerekend). Leuk feitje: Begin 2018 stond ik bij Blog Brains ingeschreven onder het level ‘Talent,’ inmiddels val ik in de categorie ‘Wizard.’ Ik ben dus een level omhoog gegaan! Joehoeee! 😀

Mijn favoriete samenwerkingen

In 2018 heb ik heel erg fijn samengewerkt met OTTO. Paula, als je dit leest, dankjewel! Voor OTTO schreef ik dit jaar twee fashion gerelateerde artikelen. Dit soort artikelen vind ik ontzettend leuk om te schrijven en ik beleef altijd veel plezier tijdens het zoeken naar mooie items!

Herfst outfit inspiratie met dé trends van dit seizoen
Outfit inspiratie voor de feestdagen: Mijn favorieten

Ook Notino.nl verdient zeker een plek in dit artikel. Met Albert had ik altijd heel vlot mail contact en daarnaast waren ideeën voor artikelen altijd bespreekbaar. Daarnaast ben ik natuurlijk ook een groot make-up liefhebber en schrijf ik graag over beauty! 🙂 Voor Notino heb ik in 2018 een artikel geschreven en een winactie georganiseerd via Instagram, je kon 50 euro shoptegoed winnen bij Notino.nl!

Mijn beauty wishlist voor deze zomer

Tot slot wil ik ook graag Blog Brains even in het zonnetje zetten, want met hen heb ik ook hele leuke samenwerkingen mogen opzetten! Regelmatig kreeg ik toffe opdrachten in mijn mailbox, waar ik vervolgens op kon pitchen. Een aantal artikelen die tot stand zijn gekomen in samenwerking met Blog Brains, waar ik met veel plezier aan heb gewerkt, zijn:

Je eigen onderneming starten: Waarom je het gewoon moet doen!
3 x Fashion trends van dit moment combineren (inspiratie!)
5 x De mooiste reizen die ik tot nu toe heb gemaakt + reistips!

Helaas waren er ook minder leuke samenwerkingen. Facturen die ik in november 2018 heb verstuurd waarvoor ik nog steeds geen betaling heb ontvangen, bedrijven die ineens niks meer van zich laten horen… Bedrijven die geen feedback geven op je preview of bedrijven die willen samenwerken voor 40 euro of op basis van shoptegoed. Helaas heb ik om bovenstaande redenen ook afscheid genomen van een paar bedrijven waar ik in het verleden wel mee heb samengewerkt. In 2018 heb ik geleerd mijzelf en mijn blog niet te onderschatten, een waardevolle les die ik graag meeneem in 2019.

Mijn blog in 2018 – 10 x Mijn favoriete artikelen

Mijn best gelezen artikelen waren nogal moeilijk op te zoeken in StatCounter en WordPress (zal er misschien ook mee te maken hebben dat ik niet zo technisch ben, maar goed ;-)). Het leek me daarom leuk om mijn favoriete artikelen uit te lichten, of ze nou goed gelezen zijn of niet!

Mijn rose gold agenda voor 2018 + blog planning tips!
Mijn tips voor een last minute vakantie met een klein budget
Dit heb ik geleerd over het maken van Instagram foto’s!
Outfit | Favoriete herfstkleur en eindelijk weer een panty aan
Makeup Revolution toppers die je deze zomer móet hebben!
4 prachtige plekken op Mallorca die je gezien moet hebben!
Plog | Een zonnig weekend op Schiermonnikoog
Lissabon diaries #3 | Mijn mini reisgids met Lissabon tips!
Beginnen met freelancen? Deze 5 tips helpen je op weg!
Over positiviteit en jezelf zijn op Instagram

Het leek me overigens ook erg leuk om een lijstje met de meest populaire en de meest grappige zoekwoorden te delen, maar dit artikel is nu al wel erg lang geworden! Dit lijstje houden jullie nog van me tegoed :-). Ik hoop dat jullie het leuk vonden om samen met mij terug te blikken op mijn blog in 2018!

Heb jij ook teruggeblikt op het afgelopen blog jaar?

terugblik blog 2018

13 Reacties

 1. 4 februari 2019 / 07:39

  Superleuk om te lezen, deze terugblik op het blogjaar 2018! En wat een mooie groei heb je doorgemaakt qua bezoekersaantallen! Ook heel tof dat je een paar mooie samenwerkingen hebt gehad! Zowel met OTTO als met Blog Brains heb ik ook heel fijne ervaringen gehad. Echt mooie bedrijven om heel prettig en snel mee samen te werken 🙂 Daar kunnen sommige andere bedrijven inderdaad helaas nog wat van leren 😉
  Mooi lijstje met artikelen ook! En juist leuk dat je je eigen favorieten hebt uitgekozen in plaats van de meest gelezen artikelen. Volgens mij heb ik elk van die 10 artikelen vorig jaar met veel plezier gelezen 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Vlinderpaviljoen Artis | Mijn perfecte zondagmiddagMy Profile

 2. 4 februari 2019 / 08:16

  Heel leuk om te lezen zo’n soort artikel! Ik ben natuurlijk helemaal nieuw in het bloggen, dus vind het interessant om te zien hoe het bij anderen gaat en hoe zij dingen aan pakken. Ben wel benieuwd naar die zoekwoorden! Dacht dat je die nu niet meer in kon zien door de AVG.
  Sanne onlangs geplaatst…Terugblikblog #1: januari 2019My Profile

 3. 4 februari 2019 / 11:25

  Ohh, ik vind dit soort artikels altijd erg fijn om te lezen! Tof dat je je eigen favoriete posts uitgekozen hebt en niet degene die het beste gelezen worden. 🙂 En wat een mooie evolutie in je bezoekersaantallen!
  Jessica J. onlangs geplaatst…Review • Lush Scrubee Body ButterMy Profile

 4. 4 februari 2019 / 12:17

  Wat super leuk om een artikel zoals deze te lezen. Wat een mooie getallen heb je! Vind het heel leuk om te zien welke samenwerkingen je hebt gedaan en daar geheel eerlijk over bent. Ook ik heb in 2018 een aantal bedrijven gehad die gewoon niet meer lieten horen echt heel irritant!

 5. 4 februari 2019 / 14:06

  Wat een leuk artikel dit! Ik ben in 2018 met bezoekers aantallen en Bloglovin’ volgers verdubbeld. Maar Instagram groeit daarentegen niet zo goed haha! Belangrijkste is dat de lol er in blijft! Liefs
  Anna onlangs geplaatst…My January Recap | 2019My Profile

 6. 4 februari 2019 / 14:16

  Heel erg leuk om te lezen! Wat zijn je statistieken mooi gegroeid zeg de afgelopen jaren..
  Het is altijd vervelend als bedrijven niks meer laten horen, ik heb het ook meerdere keren meegemaakt dit jaar.
  Of bijvoorbeeld vragen om een artikel met meerdere links en dan in ruil voor een deo.
  kim onlangs geplaatst…Drie verschillende snelle kapsels met een scrunchie!My Profile

 7. 4 februari 2019 / 19:21

  Wat leuk om je statistieken te lezen! En wauw, wat goed dat je zo goed gegroeid bent! Op die aantallen mag je zeker heel trots zijn 🙂 Je hebt er aan mij in ieder geval een trouwe bezoeker bij! Wel jammer van die bedrijven die niet eerlijk met de samenwerking omgaan. Het is niet leuk, maar toch altijd een leermoment en fijn dat je jezelf al als doel hebt gesteld om daar mee uit te kijken. Hopelijk levert 2019 je heel veel moois op! Ik ben in ieder geval fan van je kledingontwerpen 🙂

 8. 4 februari 2019 / 23:54

  Wat tof zeg en wat knap dat je ruim 3500 bezoekers in de maand hebt. Ik zit nu tegen de 3000 aan, dus ik ga nog even flink die ladder omhoog klimmen want ik wil steeds meer mensen inspireren met mijn artikelen. Veel succes!

 9. 7 februari 2019 / 13:43

  Wat super leuk om te lezen dat je blog zo is gegroeid en dat je tevreden bent over de samenwerkingen via Blog Brains! Wij vinden het ook altijd een feestje om met jou samen te werken 🙂 Op naar weer veel mooie, nieuwe samenwerkingen in 2019!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge