5 Tips voor meer plezier in je baan in loondienst

Hoi allemaal! Hoewel de meeste artikelen gerelateerd aan ondernemen op mijn website Studio Anna Jirina verschijnen, maak ik vandaag een uitzondering. Ik krijg altijd zoveel positieve reacties van jullie op mijn artikelen over ondernemen en bloggen en ik vind het super leuk om hierover te schrijven. Vandaag deel ik 5 tips voor meer plezier in je baan in loondienst, lees gauw verder als je benieuwd bent!

loondienst

1. Ga een nieuwe uitdaging aan

En nee, daarmee bedoel ik niet dat je meteen je baan op moet zeggen! De meeste mensen hebben uitdaging nodig, anders raken ze verveeld (haha, herkenbaar?!). Ook in je huidige baan kun je een uitdaging aangaan. Dit kan een andere functie of promotie zijn, een nieuw project of onderzoek, maar zeker ook een andere werkwijze.

Ga eens een gesprek aan met je werkgever, vertel dat je op zoek bent naar meer uitdaging en kom hierbij ook zelf met concrete voorstellen. Nooit geschoten is altijd mis, toch?

2. Doe eens iets leuks met je collega’s

Als je in loondienst werkt heb je ongetwijfeld een aantal collega’s waar je vaak mee samenwerkt of met wie je een ruimte deelt. Je kunt natuurlijk na het werk iets leuks doen met elkaar, maar ook op het werk kun je ‘t gezellig hebben. Onlangs ontdekte ik de app Kantoor Roulette en ik vind het echt een super tof concept! Ik heb de app getest met een aantal collega zzp’ers en ik ben fan.

Ook mijn vader en mijn vriend zijn inmiddels fanatiek gebruiker van de app! Kantoour Roulette is te downloaden op een Mac- of Windows-computer, maar je kunt de app ook als extensie toevoegen aan je Chrome-browser.


loondienst
Wil je meer opties, dan kun je de PRO versie aanschaffen voor slechts €2,50 per maand. Met de PRO versie kun je bijvoorbeeld een groep aanmaken per afdeling of ruimte, handig als je een grote groep collega’s hebt! Wanneer je collega’s de extensie ook hebben toegevoegd, is het play time!

Alle collega’s kunnen een verzoek indienen voor koffie of thee, daarna kan er aan het rad worden gedraaid. Het rad bepaalt welke collega koffie moet halen. Wie is vandaag het bokje? 😉

3. Stel doelen op voor jezelf

Is het niet mogelijk om een tof project op te pakken of een andere functie aan te nemen? Ook binnen je huidige functie kun je jezelf doelen stellen. Wanneer je iemand vraagt of hij of zij een goede werkdag heeft gehad, is diegene over het algemeen het meest tevreden als er veel werk is afgerond.

Maak bijvoorbeeld een to do lijst voor jezelf met tijdsblokken. Probeer je taak binnen een bepaald tijdsblok af te ronden. Gelukt? Dan is het tijd voor een welverdiende kop koffie! Even de Kantoor Roulette aanslingeren dus, en hopen dat jij geen koffie hoeft te halen :p.

Extra tip: Om uit de dagelijkse sleur te komen, kun je ook eens je takenlijstje omgooien. Begin vandaag eens met een ander klusje, bij voorkeur iets wat je leuk vindt om te doen. Je zult er positieve energie van krijgen, waar je de hele dag van kunt profiteren! In dit artikel vind je meer fijne planning tips en tools die je productiviteit verhogen.

4. Begin iets voor jezelf

Als je fulltime werkt kan het soms aanvoelen alsof je altijd maar aan het werk bent. Maar, werken kan ook energie geven! De meeste mensen gedijen goed bij afwisseling, het houdt je scherp en het zorgt ervoor dat je niet in een sleur terecht komt. Het is niet voor iedereen weggelegd om naast een baan in loondienst een onderneming te starten, maar dat hoeft ook helemaal niet.

Je kunt klein beginnen, door bijvoorbeeld een hobby uit te oefenen. Misschien houd je wel van schilderen, schrijven of fotografie. Het kan veel nieuwe energie geven om in je vrije tijd iets voor jezelf te doen en iets te creëren.

5. Wees niet te streng voor jezelf

Soms lukt het allemaal even niet, of je nou ondernemer bent of in loondienst werkt. Iedereen heeft weleens zijn dag niet… Probeer je er zo goed mogelijk doorheen te slaan en wees een beetje lief voor jezelf. Je bent immers een mens en geen robot ;-).

Zoek steun bij je collega’s of neem een lekkere treat voor jezelf mee. Gooi je to do lijst overboord (voor zover dat kan) en focus je op zaken waar je energie van krijgt. Morgen weer een dag!

Werk jij in loondienst? Hoe zorg jij ervoor dat je met plezier naar je werk gaat?

loondienst

4 Reacties

 1. 11 september 2019 / 08:35

  Haha wat tof die kantoor roulette! Ik werk in loondienst en ben eigenlijk heel tevreden met de huidige gang van zaken. Wat ik zelf leuk vind is dat wij een clean desk principe hebben en je dus eigenlijk elke dag ergens anders zou kunnen zitten. Meestal ga ik op dezelfde plek zitten maar heb gisteren eens ergens totaaaaal anders gezeten en kreeg er meteen nieuwe energie van :p
  Irene onlangs geplaatst…HerfstbucketlistMy Profile

 2. 12 september 2019 / 00:12

  Wat een leuk artikel is dit! Die app is wel echt een uitkomst trouwens. Tegenwoordig hoef ik nog maar voor max. 2 anderen koffie te halen, dus dat scheelt 😛 Maar anders is het wel een uitkomst! Ik werk zelf naast mijn baan in loondienst ook als freelancer (tegenwoordig steeds wat meer uren) en vind dat heel fijn. Afwisseling is voor mij echt heel belangrijk. Verder vind ik fijne collega’s een must. Die kunnen je baan in loondienst echt maken of breken.
  Romy onlangs geplaatst…Hoera, Vaker Vrolijk bestaat 3 jaar!My Profile

 3. 15 september 2019 / 12:57

  Hahah, die app is echt grappig zeg! Ik werk op een middelbare school en ik moet zeggen dat geen enkele dag hetzelfde is. Toen ik een aantal jaar geleden begon aan de lerarenopleiding Nederlands, wilde ik wel nog ergens mijn creativiteit kwijt kunnen. Dat kon op de opleiding namelijk niet. Daarom ben ik begonnen met bloggen. Misschien dat ik hier ooit nog wel een bedrijfje van maak, maar daar is mijn blog nu nog niet groot genoeg voor. Ik vind het trouwens al leuk genoeg om gewoon te bloggen voor mijn plezier naast mijn werk als docent. Heel af en toe schrijf ik een onderwijsgerelateerde blogpost. Dat zou ik nog wel wat vaker willen doen, over lesideeën die ik gebruik in mijn les. Elke keer saai uitleg geven met het bord erbij, daar zitten mijn leerlingen en ik niet op te wachten.

  Collega’s helpen er trouwens ook voor dat ik plezier heb ik mijn werk. In augustus ben ik van start gegaan bij een voor mij toen nog onbekende middelbare school. Door iedereen werd ik meteen heel lief ontvangen. Dat zorgt zeker voor een goed gevoel.
  Mevrouw Marloes onlangs geplaatst…Wat zit er in mijn docententas?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge