3 MUST READS VOOR DEZE ZOMER

Ik schrijf op mijn blog niet zo vaak over boeken die ik heb gelezen, omdat ik het super lastig vind om niet meteen alles te verklappen, haha (guilty!). Met de zomerse temperaturen van de afgelopen week heb ik het lezen weer helemaal opgepakt, ik heb zelfs een aantal boeken uit gelezen! Dat voorspelt dus al veel goeds ;-). Het leek me daarom erg leuk om mijn 3 must reads voor deze zomer met jullie te delen. Lees gauw mee!

mustreads

Jojo Moyes – Voor Jou
“Louisa en Will zijn absolute tegenpolen. Als Lou wordt aangenomen om voor Will te zorgen, die sinds een ongeluk in een rolstoel zit, botsen hun karakters ook onmiddellijk. Maar als ze ontdekt wat hij voor ogen heeft, besluit ze alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Alleen, hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?”

Dit boek won ik op de blog van Evelien, ik wilde het boek ontzettend graag lezen, dus ik was er enorm blij mee! De boeken van Jojo Moyes zijn op dit moment een ware hype in boekenland en ik begrijp wel waarom. Na een aantal bladzijden was ik al helemaal verslaafd aan het verhaal en niet te vergeten, de schrijfstijl van Jojo Moyes. Het was erg lastig om dit boek weg te leggen, haha! Ik wilde gewoon weten hoe het zou aflopen met Will en of het Louisa lukte om hem te laten genieten van zijn leven. Een super ontroerend verhaal, maar zeker een aanrader. Het boek is inmiddels ook verfilmd, wie van jullie heeft ‘Me Before You’ al gezien?

Saskia Noort – Huidpijn
“‘Huidpijn’ is het meest rauwe, pijnlijke en schurende boek van Saskia Noort tot nu toe, een boek dat je niet zomaar weglegt en dat nog dagen nadreunt. Saskia Noort weet opnieuw als geen ander een hedendaags tijdbeeld te vangen, met treffende beschrijvingen van onder andere het BN’erschap, het hebben van een kinderwens en het leven in de schaduw van een verslaafde. Ieder mens heeft een duistere kant. Zo ook Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste. Als ze haar grote liefde en daarmee haar droom dreigt te verliezen, en het verdriet hierover breed wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrienden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden.”

Bovenstaande samenvatting dekt de lading totaal niet, want man, wat een spannend boek is dit! En wat een onverwachte wending op het eind – hoewel ik ‘m wel een beetje voelde aankomen, haha. Ik heb dit boek – hou je vast – in één dag uitgelezen. Wat ik wel heb met thrillers is dat ik het vaak té ongeloofwaardig vind, maar ‘Huidpijn’ vind ik erg verrassend en goed geschreven. Hoewel het een vrij cliché onderwerp betreft. Maar dit boek leest echt als een trein, heerlijk!

Esther Verhoef – Lieve Mama
“Verpleegkundige Helen is getrouwd met Werner, een succesvol horecaondernemer. Samen hebben ze drie kinderen van dertien, vijftien en zeventien. De achttienjarige Ralf woont nog bij zijn ouders. Zijn leven draait om zijn auto, zijn vrienden en geld verdienen. Hij laat zich meesleuren in een crimineel plan: een overval op de woning van Helen en Werner. Een horrorscenario ontvouwt zich op de bewuste avond. Maar daarmee is de nachtmerrie voor Helen nog maar pas begonnen…”

Ook dit boek heb ik in enkele dagen uit gelezen. Esther Verhoef is een van mijn favoriete schrijfsters, ik heb bijna al haar boeken gelezen! Ook ‘Lieve Mama’ was enorm spannend, eigenlijk al vanaf het begin. Je vraagt je de hele tijd af of ze er achter komen wat er met de overvaller is gebeurd, die plots is verdwenen. Het is deels wel wat ongeloofwaardig – en ook wel een erg luguber verhaal, haha, maar dat maakt juist dat je wil doorlezen. Ik vind het uiteindelijk toch wel een heel origineel verhaal met een onverwacht einde!

Lees jij graag boeken? Heb jij nog aanraders?

Share:

13 Reacties

 1. 27 juli 2016 / 08:44

  Oke, ik ben niet zo’n aanbieder van het lezen van boeken, maar huidpijn ziet er wel heel erg interessant uitzien!
  Liefs,
  Elles

 2. 28 juli 2016 / 09:43

  Super leuk dat je een keer een boekreview plaatst! Altijd fijn om tijdens de zomer wat extra leesvoer te ontdekken. Ik ben vooral benieuwd naar Voor Jou van Jojo Moyes, hoor hier altijd veel positieve verhalen over. De boeken van Saskia Noort vind ik ook altijd erg leuk. Zelf lees ik op het moment ‘De Grenzeloze’ van Jussi Adler Olsen (een Scandinavische detective). De boeken van Khalled Hoesseini blijven trouwens mijn favoriet (Vooral: En uit de bergen kwam de echo), die boeken raken mij altijd zo diep en zijn schrijfkunsten zijn perfect.
  Svenja onlangs geplaatst…Marc Jacobs DecadenceMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge