15 ‘DIT IS TYPISCH IETS VOOR MIJ’ MOMENTEN OP EEN RIJ!

Dagelijks heb ik een heleboel ‘dit is typisch iets voor mij’-momenten, hebben jullie dat ook? Het gaat dan meestal over dingen die ik héél onhandig aanpak. Maar die momenten heb ik ook als het gaat om bepaalde karaktertrekjes, die ineens naar boven komen. Ik ben me er niet altijd bewust van, maar de laatste tijd denk ik vaak: Oh, ja, dit is écht typisch iets voor mij. Haha! Het leek me leuk – maar ook wel enigszins confronterend 😉 – om daar eens een artikel over te schrijven. Lees je met me mee?

typisch iets voor mij
1. Outfitfoto’s maken in wind en regen
Had je geen betere dag uit kunnen kiezen? Vraagt mijn moeder me keer op keer. Uiteindelijk is het toch gelukt om foto’s te schieten! Hebben jullie mijn outfitpost al gezien?

2. Altijd alles direct willen kunnen en nog perfect ook
Ik ben niet erg geduldig wanneer het aankomt op Photoshop tutorials of instellingen van mijn camera… Ik raak meestal snel gefrustreerd als iets niet meteen lukt, haha.

3. Meedoen is – stiekem – niet belangrijker dan winnen
Met een spelletje wil ik altijd winnen, zodra ik achter sta vind ik er meestal niks meer aan. Iets te competitief misschien? 😉

4. Sleutels laten afbreken in het slot
Maar ik kon er echt niks aan doen?!?!?! Het zal niet de eerste keer zijn dat mijn kettingslot opengeknipt moest worden.

5. Verdwalen ondanks Google Maps
Moet ik nou naar rechts of links? Meestal ga ik maar gewoon een kant op om te zien of het pijltje meebeweegt, haha. Google Maps komt gewoonweg niet overeen met wat ik in werkelijkheid zie ;-).

typisch iets voor mij

6. Door de wekker heen slapen
Het gebeurt regelmatig dat ik gewoon mijn wekker TOTAAL NIET hoor (en hij staat op het aller hardst!). Als ik een belangrijke afspraak heb, vroeg in de ochtend, durf ik nooit te slapen. Ik versliep mij ook regelmatig voor stage en school, vreselijk! Toen ik nog thuis woonde kon mijn moeder me tenminste nog wakker maken…

7. Te moeilijk denken
Vroeger op school kreeg ik vaak te horen dat ik te moeilijk dacht. Maar hallo, VWO was toch ook moeilijk?! Haha. Ik maakte het in ieder geval nog moeilijker dan dat het was. Nu herken ik dat wel in het feit dat ik veel en lang nadenk over bepaalde dingen.

8. Perfectionistisch 
Dit past wel een beetje bij het vorige punt, maar perfectionistisch zijn is zowel een vloek als een zegen! Ik neem met minder dan perfect geen genoegen, maar soms moet dat wel. Hierdoor ben ik ook soms niet productief, ik ben te lang met dingen bezig.

9. Struikelen over een blindenstok 
Ja, ik weet het ook niet, maar op de een of andere manier word ik hier altijd naartoe gezogen. Op het drukke Amsterdam Centraal is het me zeker al drie keer overkomen dat ik nog maar net een blindenstok kon ontwijken. Door mijn enkel gaan op blindentrottoirs – noem je dat zo? – (met platte schoenen!) ben ik trouwens ook goed in.

10. ‘Geen geld hebben’ en toch thuiskomen met kleding
Het gebeurt regelmatig dat ik voor de gezelligheid de stad in ga met iemand, onder het mom van ‘ik heb geen geld,’ maar dan toch thuiskom met kleding. Van mijn allerlaatste beetje salaris. Oeps.

typisch iets voor mij
11. Na het eten kun je precies zien waar ik gezeten heb
Iets met heel veel kruimels en stukjes etensresten naast het bord, oeps…

12. Ik eet bijna alles met een lepel en in een kom
Haha, het is gewoon zo makkelijk en het hapt lekker weg. Zeker als ik tussendoor nog even een Instagram-rondje doe. Efficiency is key!  😉

13. Vergeetachtig of verstrooid?
Soms lukt het mij gewoon niet om hele simpele dingen uit te voeren. Lege flessen die al een eeuwigheid in mijn gootsteenkastje liggen bijvoorbeeld, ik vergeet het AL-TIJD! En wanneer ik er dan eindelijk aan denk – meestal na het boodschappen doen, zodat ik weer helemaal de winkel in moet – vergeet ik de volgende keer ook het bonnetje weer in te leveren. Ik kan er écht niks aan doen…

14. Chaos!!!
Vaak denken mensen dat ik heel gestructureerd ben, maar ik zie het toch anders. Ik ben altijd ontzettend snel afgeleid, begin impulsief aan een nieuw projectje en kan mij slecht concentreren. Ik ben altijd met 1000 dingen tegelijk bezig en ik heb geleerd dat ik meteen moet doen wat in mij opkomt, anders komt het er niet van (zie het vorige punt)! Heel vermoeiend af en toe :p

15. Een parkeerboete krijgen waar ik bij sta
Terwijl ik echt net weg wilde rijden. Zo gemeen! Maar goed, mijn parkeerskills laten nogal te wensen over en dus had ik ‘m op de eerste de beste plek gezet die ik tegenkwam. Achteraf niet de beste keuze dus, maar het was donker en het regende, ik had weinig zicht en daardoor had ik écht niet in de gaten dat ik fout zat. Dat was een duur grapje :p

Wanneer heb jij wel eens een ‘dit is typisch iets voor mij’ moment?

13 Reacties

 1. 25 oktober 2017 / 08:13

  Haha, wat een leuk artikel en sommige dingen zijn erg herkenbaar! Ik ben ook iemand die altijd alles meteen wil doen en wil kunnen. Geduld is niet echt mijn talent! Verder ben ik ook graag met van alles en nog wat bezig, ook al probeer ik de laatste tijd minder te multitasken. Zelf had ik deze week nog een ‘Typisch iets voor mij’-moment. Mijn computermuis was kapot en mijn vader was zo lief om in zijn pauze even langs Mediamarkt te gaan om een nieuwe muis te kopen, omdat ik de hele week op kantoor zit. Toen ik thuis de verpakking van de muis wilde openknippen, knipte ik dus dwars door het kabeltje van de muis heen. Eh ja… Uiteindelijk heb ik dus alsnog maar een muis via internet besteld 😛
  Romy onlangs geplaatst…Blijheid | 25 piepkleine dingen om naar uit te zienMy Profile

 2. 25 oktober 2017 / 09:58

  Haha heel herkenbaar! Wel zuur van die boete zeg. Ik had laatst na het schoonmaken van het fornuis één van de knoppen weggegooid.. moest ik heel de vuilniszak omkeren. iewl! haha!
  Simone onlangs geplaatst…Home Sneak PeekMy Profile

 3. 25 oktober 2017 / 10:02

  Leuk artikel Anna! Voor mij is verdwalen met Google Maps echt herkenbaar. We gingen naar een concert in een gebouw waar we nog nooit geweest waren. ”Ik zet Google Maps wel even aan.” Letterlijk een uur rondjes gelopen, terwijl we er telkens gewoon voorbij liepen haha!
  Chelsey onlangs geplaatst…La Roche Posay Respectissime Mascara Volume | ReviewMy Profile

 4. 25 oktober 2017 / 10:54

  Hahaha, danig wat herkenbare punten! 😀 Dat verdwalen ondanks Google Maps hebben m’n vriend en ik eerder dit jaar meegemaakt in Milaan. Hij was 110% zeker dat we de juiste kant op gingen, maar wat bleek? We moesten een paar honderd meter terug in de andere richting. :’)
  Jessica J. onlangs geplaatst…Vijf redenen waarom treinreizen zo fijn isMy Profile

 5. 25 oktober 2017 / 12:07

  Haha grappig zeg, er zitten wel veel herkenbare dingen bij. Zoals het clumsy zijn met eten, verdwalen ondanks Google Maps en te moeilijk denken. Google Maps laat ik tegenwoordig aan mijn vriend over als we ergens naartoe gaan, dat is niet voor mij geschikt.
  Leuk artikel!
  Rosanne onlangs geplaatst…Maybelline | Master Prime Anti-redness & Illuminating primerMy Profile

 6. 29 oktober 2017 / 19:57

  Leuke post! 2 en 7 zijn voor mij ook heel herkenbaar Ik ben best snel gefrustreerd als iets niet meteen lukt, of als ik iets niet meteen begrijp. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge