Favoriete (vegetarische) receptjes van de week #3

Hoi allemaal! Maandag deelde ik voor het eerst een vegetarische boodschappen shoplog op mijn blog, nog bedankt voor jullie enthousiaste reacties! Het is alweer heel lang geleden dat ik voor het laatst mijn favoriete receptjes van de week (klik hier voor #2) met jullie deelde, dus het is hoog tijd voor een nieuwe editie. Kunnen jullie meteen zien waar al die groente uit mijn boodschappen shoplog heen zijn gegaan ;-). Kijk je met me mee?

receptjes

Lunch – Banaan ei pannenkoekjes
Het eerste receptje is stiekem een lunchgerecht, maar daarom niet minder leuk, toch? 😉 Vroeger maakte ik vaak banaan ei pannenkoekjes, lekker, maar ook zeker gezond! Het vult alleen niet echt, dus eet ik er een hoop aardbeien en twee boterhammen bij.

Bereiding
Ik denk dat we allemaal wel weten hoe je banaan ei pannenkoekjes maakt, maar ik zal het toch even kort toelichten (voor de zekerheid): Je prakt een rijpe banaan in een kom (kan gewoon met een vork) en klutst er een ei (of twee) doorheen. Ze vallen bij mij altijd snel uit elkaar tijdens het bakken, dus mijn ultieme tip is om de pannenkoekjes niet te groot te maken. Ik eet er bijvoorbeeld twee of drie op elkaar, in plaats van één hele grote. Gooi er nog wat rood fruit overheen, een beetje suiker en eet smakelijk!

receptjes

Avondeten – Spaghetti met heel veel groente en zalm
De reden dat “vegetarische” tussen haakjes staat in de titel, is omdat ik wel vis eet. Eigenlijk ben ik dus een pescotariër, maar dat klinkt zo ingewikkeld :p. Af en toe vind ik het wel lekker om een stukje vis te eten. Pasta met zalm vind ik ook heerlijk! Ook ben ik dol op groentes als courgette en aubergine, zoals je ook wel kon zien in mijn boodschappen shoplog, haha. Ik vind het zelf altijd erg lekker om veel groente en wat minder pasta te eten, maar wél met heel veel kaas 😉 (dat heb ik er op de foto nog niet doorheen gedaan, anders zou je de ingrediënten niet meer zien).

Ingrediënten (voor 1 persoon)
– 1 portie spaghetti (naar eigen inzicht ;-))
– 1 stuk zalm (ik heb zalm uit de diepvries)
– 1/2 courgette
– 1 tomaat
– 1/2 rode ui
– flinke lepel crème fraîche
– geraspte kaas
– peper, zout en evt. andere kruiden

Bereiding (voor 1 persoon)
Breng de spaghetti in een pan met water aan de kook. Ondertussen kun je aan de slag met de saus. Gebruik bij voorkeur een grote koekenpan waar je alles in kunt bakken. Als eerst bak je de zalm, ondertussen snijd je de rode ui, de courgette en de tomaat en voeg je telkens wat bij. Wanneer de zalm goed doorbakken is kun je er kleine stukjes van maken, zodat het straks echt een saus wordt. Bij spaghetti vind ik het altijd erg handig om ook de courgette in dunne reepjes te snijden, ik gebruik daarvoor een kaasschaaf. Zo worden het echt een soort sliertjes! Wanneer de groente goed doorbakken is voeg je een flinke lepel crème fraîche toe, zodat er meer een saus ontstaat. Je kunt er tijdens het koken ook wat geraspte kaas, zout en peper aan toevoegen, maar dat kan natuurlijk ook daarna. Eet smakelijk!

receptjes

Avondeten – Wraps met vegetarisch gehakt en groente
Een tijdje geleden deelde ik in ‘Eetdagboek van een vegetariër’ wat ik allemaal eet op een dag. Ik at onder andere deze heerlijke wraps, echt een aanrader! De wraps kunnen dus zeker niet ontbreken in mijn ‘favoriete receptjes.’

Ingrediënten (voor 1 persoon)
– Tortilla wraps (ik eet er zelf meestal 3)
– Crème fraîche (theelepel per wrap)
– 1/2 doosje vegetarisch gehakt (van bijvoorbeeld Jumbo)
– 1/2 blikje mais
– 1/2 groene paprika
– 1 tomaat

Bereiding (voor 1 persoon)
Ik ben dus zo iemand die een wrap veel te vol stouwt, waardoor de helft er uit valt. Daarom eet ik nu vaak drie wraps in plaats van twee, en stop ik er telkens niet teveel in. De bereiding spreekt wel voor zich, maar mijn tip is dus om alle ingrediënten in zo klein mogelijke stukjes te snijden – en wat ruimte over te houden om de wrap dicht te vouwen :-). Super simpel, goedkoop en lekker! Dit ga ik gauw weer eens eten. Het enige nadeel vind ik dat je met een wrap niet echt veel groente naar binnen krijgt. Ach, af en toe is dat ook niet zo erg ;-).

receptjes

Avondeten – Vegetarische schnitzel met krieltjes en groente
Haha, voor het eerst in jaren dat ik voor mezelf een AVG’tje maak: Aardappel, vegetarisch, groente ;-). Misschien niet echt een bijzonder gerecht, maar zeker een van mijn favorieten, omdat het voor mij wel vernieuwend is. Haha! De bereiding spreekt wel voor zich, maar ik zal nog even de precieze ingrediënten toelichten.

Ingrediënten (voor 1 persoon)
– 1 vegetarische schnitzel (van bijvoorbeeld Jumbo)
– Halve zak krieltjes (de kleine zak)
– Snoeptomaatjes
– Gebakken courgette en paprika

Ik hoop dat jullie het weer eens leuk vonden om mijn favoriete receptjes van de week te zien! Binnenkort komt er ook weer een nieuw eetdagboekje online :-). Op Instagram deel ik trouwens ook regelmatig receptjes in mijn verhaal, volg me daar zeker ook even als je meer vegetarisch eten wil zien! Geniet van het heerlijke weer en fijn weekend alvast! Tot maandag <3

Wat was jouw favoriete recept van de afgelopen week?

6 Reacties

 1. 20 april 2018 / 07:13

  Je AVG’tje ziet er echt goed uit 🙂 Lekker, die aardappeltjes met courgette! Maar ook de andere receptjes klinken heerlijk. Ik heb weer wat inspiratie opgedaan 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Stoppen met gekkenwerk? (5 tips!)My Profile

 2. 20 april 2018 / 08:56

  Wat een heerlijke receptjes! Ik vind de pannenkoekjes er verrukkelijk uit zien.
  Liefs,
  Evelien
  evelien onlangs geplaatst…My sparkly jacketMy Profile

 3. 23 april 2018 / 22:06

  Altijd handig om nieuwe vegetarische gerechten te ontdekken! Hoewel ik probeer regelmatig vegetarisch te koken, ontbreekt het me vaak aan inspiratie dus bedankt voor de nieuwe ideetjes 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge