5 Toffe dingen om te doen tijdens een stedentrip Berlijn!

Hoi allemaal! Misschien hebben jullie het al gelezen in dit artikel, maar ik ga op stedentrip naar Berlijn. Sterker nog: als dit artikel online komt, ben ik er al! Samen met vriendinnetje Inge ga ik de stad verkennen, leuke hotspots bezoeken, shoppen en heel veel eten ;-). Voordat ik op reis ga, verzamel ik graag wat leuke tips over de desbetreffende stad. Zo ook deze keer! Lees gauw verder als je benieuwd bent naar 5 toffe dingen om te doen tijdens een stedentrip Berlijn!

berlijn
Drie jaar geleden ben ik ook in Berlijn geweest, dit wordt in totaal mijn vierde keer Berlijn! Ik vind het een super fijne en inspirerende stad. Er zijn heel veel leuke, vernieuwende concept stores en er is veel ruimte voor creativiteit. Daarnaast heeft Berlijn natuurlijk een hele bijzondere geschiedenis én ben ik ook groot fan van de Berlijnse architectuur. De vorige keer dat ik in Berlijn was heb ik ook veel hotspots bezocht, zo schreef ik onder andere over originele conceptstores en de leukste food hotspots in Berlijn. Het lijkt me leuk om een aantal voor mij bekende plekken opnieuw op te zoeken, maar er staan vooral een hoop nieuwe dingen op mijn lijstje ;-).

1. Het HUMANA Secondhand & Vintage Kaufhaus bezoeken

Ik ben dol op de Kringloop! Ik koop er vaak boeken en servies, maar helaas lukt het me hier in Groningen niet zo vaak om daar ook leuke tweedehands kleding te scoren. De vorige keer dat ik in Berlijn was, lukte dat me wel! Bij het Vintage Kaufhaus ging ik dan ook niet met lege handen naar huis. Ik ben benieuwd of ik er deze keer weer wat pareltjes kan vinden. Het HUMANA Secondhand & Vintage Kaufhaus is echt een enorme winkel met meerdere verdiepingen tweedehands kleding. Hier wil ik zeker weer naartoe!

2. Eten in een veganistisch restaurant

In tegenstelling tot de rest van Duitsland is Berlijn echt een walhalla als het gaat om vegetarisch en veganistisch eten. De laatste tijd probeer ik steeds vaker veganistisch te eten (vlees eet ik al 12 jaar niet meer) en dat bevalt goed! Vegan ontbijten vind ik niet zo moeilijk, maar vegan avondeten is nog wel een uitdaging. Daarom vind ik het extra leuk om vegan uit eten te gaan. Ook als vleeseter is het zeker een aanrader om eens uit eten te gaan bij een veganistisch restaurant, je zult versteld staan hoe lekker het is ;-)! Het bezoeken van The Green Market, een gezellige markt met allerlei vegan producten, schijnt ook heel leuk te zijn. Helaas is dat pas in juni, dus voor ons niet van toepassing.

3. Het Mauerpark bezoeken

Op internet heb ik gelezen dat het Mauerpark iedere zondag wordt getransformeerd in een festivalterrein, toevallig is zondag onze laatste dag! Er treden straatmuzikanten op en er is een heuse vlooienmarkt. Hopelijk kunnen we er nog een kijkje nemen, voordat we weer richting huis rijden. Het lijkt mij in ieder geval een hele leuke en ontspannen afsluiter van een gezellig weekend. Nu maar hopen dat we er ook een beetje goed weer bij hebben ;-).

4. Een drankje doen bij Club der Visionaere

Aan leuke en gezellige café’s en restaurants geen gebrek in Berlijn, er staan heel wat hotspots op mijn lijstje! Een van de hotspots die ik wil bezoeken is Club der Visionaere, een club gelegen op het water. Het is een geliefde plek onder de locals om een drankje te doen of om een dansje te wagen. Er heerst een gezellige en intieme sfeer, doordat de club zich op het water bevindt vergeet je bijna dat je midden in Berlijn bent!

5. Een kijkje nemen in de wijk Friedrischshain

Hier ben ik de vorige keer dat ik in Berlijn was ook geweest en het lijkt me leuk om herinneringen op te halen. Friedrischshain is een hele hippe wijk in Berlijn, waar je veel street art en creatieve concepten in de vorm van hotspots kunt bewonderen. Er zijn veel creatieve ondernemers en kunstenaars aanwezig. De wijk behoort tot het voormalige stuk van Oost-Berlijn, daarom heerst er een heel andere sfeer dan in andere wijken van Berlijn.

Oh ja, koffie drinken in leuke koffietentjes kan natuurlijk ook niet ontbreken, als rasechte koffielover ;-). Ook gaan we uiteraard een bezoekje brengen aan de grote bezienswaardigheden van Berlijn, zoals de Brandenbürger Tor, het Holocaust monument en Checkpoint Charlie. Voor Inge is het namelijk de eerste keer in Berlijn. Uiteraard komen er een aantal artikelen online over Berlijn als ik weer terug ben! Ben jij ook van plan om naar Berlijn te gaan? In dit artikel vind je 5 praktische tips voor een goedkope stedentrip Berlijn.

Ben jij weleens in Berlijn geweest? Zo ja, heb jij nog tips voor ons?

berlijn

4 Reacties

  1. 5 april 2019 / 09:22

    De tips komen gelegen! Eind Mei willen Mike en ik naar Berlijn toe gaan. <3
    Liefs,
    Evelien

  2. 5 april 2019 / 23:46

    Leuk om te lezen! Ik ga volgend jaar ook voor het eerst naar Berlijn. Sowieso voor een festival, maar overdag is er de tijd om de stad te verkennen, dus ik kan je tips goed gebruiken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge