The Body Shop Tea Tree Mask & Seaweed Oil Control Lotion review

Hoi allemaal! Het is alweer een hele tijd geleden dat ik voor het laatst een review schreef op mijn blog, maar ik heb onlangs een paar nieuwe producten ontdekt die ik graag met jullie wil delen. Vorig jaar schreef ik al over mijn favoriete nachtcrème van The Body Shop en mijn wens om mijn verzameling verzorgingsproducten van TBS uit te breiden. Dit jaar wil ik namelijk investeren in goede gezichtsverzorging, dat is zo belangrijk! Tijdens Black Friday sloeg ik mijn slag en kocht ik maar liefst twee nieuwe producten van de Tea Tree- en de Seaweed lijn van The Body Shop. Ik heb de producten dus al enige tijd in gebruik en vandaag vertel ik je wat ik er van vind! Lees gauw verder als je benieuwd bent.

the body shop
De nachtcrème van The Body Shop, waar ik vorig jaar over schreef, is inmiddels bijna op en wat dat betreft is het zijn geld echt wel waard geweest! Ik heb een aantal keer afgewisseld met andere producten, dus al met al heb ik er bijna een jaar mee kunnen doen. Ik heb een vette huid en het is altijd lastig om daar fijne producten voor te vinden. Vandaar dat ik meer producten wilde kopen van de Tea Tree lijn van The Body Shop, aangezien de nachtcrème mij zo goed beviel!

De producten van The Body Shop zijn best prijzig, dus ik was erg blij toen ik ze met Black Friday met een flinke korting kon scoren (40%!). Ik was nog op zoek naar een fijne was- of scrubgel voor onder de douche en een crème of lotion voor overdag. Bij The Body Shop werd mij aangeraden om producten van de Tea Tree lijn of de Seaweed lijn te proberen, beide lijnen zijn erg geschikt voor de vette huid. Ik besloot van iedere lijn een product mee te nemen en tot nu toe bevalt deze combinatie mij erg goed!

the body shop
Laten we beginnen met de Oil Control Lotion. Deze lotion gebruik ik elke dag, voordat ik mijn primer en make-up aanbreng. Eigenlijk gebruik ik het gewoon als een dagcrème, wat volgens mij prima kan, aangezien er ook SPF in zit. Ook in de winter vind ik het belangrijk om een dagcrème met SPF te gebruiken, omdat je hiermee je huid het hele jaar door het allerbeste verzorgt. Daarnaast zit er ook nog SPF 20 in mijn foundation. Ik merk dat mijn huid met deze producten goed in conditie blijft!

the body shop
De Tea Tree gel is een was- en scrubgel en masker in één. Dit product wordt niet alleen aangeraden voor de vette huid, zoals de Seaweed lotion, maar ook voor de onzuivere (vette) huid. Ik heb weleens last van onzuiverheden, dus ik vind het fijn om mijn huid af en toe ook goed te scrubben en een masker te gebruiken. Dit product gebruik ik niet dagelijks, ik wissel het af met mijn oude vertrouwde ClearSkin wasgel. Die gaat namelijk ook onzuiverheden tegen, maar is iets milder in gebruik.

the body shop
De ingrediënten van de Oil Control Lotion. Ik heb er eigenlijk niks op aan te merken!

the body shop
De lotion ruikt heel fijn en is heel zacht voor de huid. Hij smeert gemakkelijk uit en is lichtgewicht. Hij houdt mijn huid helaas niet de gehele dag mat, maar het is wel een van de fijnste crèmes die ik ooit heb gebruikt. Daarnaast droogt hij mijn huid niet uit, maar is hij juist hydraterend, wat ook voor een vette huid belangrijk is. Ik ben echt heel erg enthousiast over de crème! Ik weet zeker dat ik hem opnieuw ga kopen, want in de zomer lijkt me dit ook een heel fijn product.

the body shop
De ingrediënten van de Tea Tree scrub gel. Er zit helaas wel Sodium Laureth Sulfate in, een ingrediënt wat ik altijd probeer te vermijden in gezichtsverzorging. Dit droogt de huid namelijk uit, maar voor de vette huid kan dit niet zoveel kwaad. Daarnaast gebruik ik de gel niet iedere dag, het is meer een middel om mijn onzuiverheden tegen te gaan.

the body shop
In de scrub gel zitten vrij grove scrub deeltjes, nogmaals, dit product is echt niet geschikt voor de droge en gevoelige huid :p. De gel zelf ruikt heel sterk naar tea tree, wanneer ik dit product gebruik staan de tranen me bijna in de ogen, haha. Na een tijdje begint de crème ook te prikken, het voelt een beetje alsof je heel sterk pepermunt op je gezicht hebt. Dat is wel iets waar je aan moet wennen als je nog nooit producten hebt gebruikt met tea tree extract erin. Daarnaast kan ik je aanraden om er voorzichtig mee te zijn, ook als je een vette huid hebt. Bij The Body Shop kun je ook testers aanvragen, zodat je kunt kijken hoe je huid erop reageert. Na gebruik voelt mijn huid heerlijk zacht, fris en gereinigd aan!

the body shop
Ik ben ontzettend te spreken over mijn nieuwe verzorgingsproducten van The Body Shop! Met de Tea Tree scrub gel kan ik echt enorm lang doen, zeker omdat ik ‘m niet dagelijks gebruik. De Seaweed Lotion ga ik binnenkort weer opnieuw kopen, ik ben echt fan! Mocht je ook een gecombineerde of vette huid hebben dan kan ik je de Seaweed lijn heel erg aanraden. Heb je last van onzuiverheden (en een vette huid), dan is de Tea Tree lijn ook erg geschikt voor jou. Natuurlijk kun je ook producten combineren, zoals ik heb gedaan: De Tea Tree lijn is best wel heftig en een vette huid heeft ook hydratatie nodig. Je kunt je altijd bij TBS laten adviseren als je twijfelt over welke producten geschikt zijn voor jouw huid!

Alle Seaweed producten van The Body Shop vind je hier 
Alle Tea Tree producten van The Body Shop vind je hier

Wil jij dit jaar ook meer investeren in goede gezichtsverzorging?

11 Reacties

 1. 23 januari 2019 / 07:20

  Wat fijn dat de producten je tot nu toe zo goed bevallen én dat je ze voor een fijn prijsje hebt kunnen scoren. Ik ben sowieso gek op producten van The Body Shop en zo te horen zijn deze twee producten beide ook echt heel fijn.

 2. 23 januari 2019 / 08:31

  Ik vind skincare producten van TBS echt fijn! Zelf besteed ik wel veel aandacht aan skincare, vooral in Asian skincare 🙂

 3. 23 januari 2019 / 09:15

  Dat Tea Tree masker ziet er fijn uit, lijkt me een goed masker voor een onzuivere huid!
  Liefs,
  Yara

 4. 23 januari 2019 / 13:55

  Investeren in je huid is nooit een slecht idee! Ik gebruik op dit moment alleen nog maar Lush skincare producten. Zo tevreden mee. 🙂

 5. 23 januari 2019 / 15:16

  Die lotion van de seaweed lijn heb ik ook opgemaakt vorig jaar! Heel blij mij! Ik gebruik nu geen producten meer op mijn gezicht, tenzij een keertje olie als het wat droog is na het douchen maar als deze nog eens in korting zijn, ga ik hem misschien ook terug aanschaffen!
  Irene onlangs geplaatst…Een paar tips om wat meer te lezen.My Profile

 6. 24 januari 2019 / 13:18

  Twee fijne lijnen, al heb ik deze specifieke producten nog niet gebruikt. Op dit moment gebruik ik een hele hoop merken door elkaar: Dr. Organic, Paula’s Choice, Lush … En ik geef met plezier wat meer uit aan een product dat ook effectief doet wat het moet doen en uiteraard geen schadelijke ingrediënten bevat. 🙂
  Jessica J. onlangs geplaatst…Review • Lush Aubergine Bath BombMy Profile

 7. 25 januari 2019 / 10:32

  Dit lijken me fijne producten! Ik heb ooit wel iets gehad met tea tree ingredienten, maar dat is wel al heel lang geleden. Zou best eens kunnen dat dit ook van The Body Shop was. Vind het altijd best lastig om gezichtsverzorging te vinden die fijn is en een goede match met mijn huid.
  Sanne onlangs geplaatst…Reis door Cuba: welke route & wat móet je weten?My Profile

 8. 25 januari 2019 / 11:39

  Ik heb dit jaar ook geïnvesteerd in een luxere huidverzorging en gebruik nu Chanel. Het is een hele investering ( bankdrekening leeg haha ) maar ik merk echt wel verschil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge