Deze 5 doelen wil ik in 2019 bereiken met mijn blog!

Hoi allemaal! Zoals ik vorige week in mijn artikel over bloggen al schreef is bloggen niet dood én heeft het zeker zin om in 2019 door te gaan met bloggen of een blog te starten. Daarom leek het mij een goed idee om, naast mijn persoonlijke en zakelijke doelen voor 2019, ook een lijstje met blog doelen op te stellen. Ik ben erg gemotiveerd om er weer wat moois van te maken dit jaar en ik hoop ook jou te kunnen inspireren met dit artikel. Lees gauw verder als je benieuwd bent!

blog

1. Een nieuwe lay-out

Hoewel ik nog steeds heel erg blij ben met de opbouw van mijn WordPress thema (je kunt hem hier downloaden!), ben ik wel een beetje uitgekeken op de kleuren en de sterretjes. Gelukkig is er binnen dit thema genoeg ruimte voor veranderingen en kan ik me herinneren dat het ook helemaal niet zo lastig is om het één en ander aan te passen. Goed, op de blog-agenda ermee! 😉 Ik ben wel toe aan een nieuwe, frisse lay-out, zeker nu de lente in aantocht is. Hoewel ik graag logo’s ontwerp voor anderen, heb ik mezelf nog geen tijd gegund om ook een logo voor mijn eigen blog te ontwerpen. Zonde, want ik vind het leuk om te doen en daarnaast is het natuurlijk ook een goed visitekaartje. Voor mijn bedrijf Studio Anna Jirina heb ik uiteraard wel een logo ontworpen en het lijkt me leuk om die stijl ook te verwerken in mijn blog.

2. Meer verdiepen in manieren om geld te verdienen met mijn blog

Vorig jaar schreef ik een artikel over geld verdienen met bloggen, maar eerlijk gezegd pas ik zelf niet alle manieren (goed genoeg) toe. Kortom, er is nog genoeg ruimte voor verbetering! Zo wil ik mij dit jaar ook gaan verdiepen in geld verdienen met Pinterest. Er zijn namelijk nog veel meer manieren om geld te verdienen met bloggen en het lijkt me leuk om hiermee te experimenteren. Het lijkt mij namelijk heel erg tof om fulltime als ondernemer aan de slag te kunnen, wie weet kan ik dit jaar een stapje dichterbij komen. In 2018 heb ik natuurlijk ook veel tijd gestopt in het opstarten van Studio Anna Jirina en ik hoop dit jaar mijn aandacht wat beter te kunnen verdelen over mijn twee(!) bedrijven, naast mijn baan in loondienst. Het gaat zeker een uitdaging worden, maar ik ga mijn best doen! 😉

3. Meer bloggen op de blog van Studio Anna Jirina

Bij het starten van mijn eigen grafisch ontwerpbureau en webshop besloot ik ook een nieuwe blog te starten. Het afgelopen jaar zijn er wel wat blogposts verschenen op de blog van Studio Anna Jirina, maar ook hier valt een hoop te verbeteren. Dit jaar wil ik de website helemaal omgooien. Het platform waar mijn website nu op draait biedt helaas te weinig mogelijkheden, waardoor ik ook minder gemotiveerd ben. Ik zit er helaas voor een jaar aan vast, dus waarschijnlijk kan de nieuwe website pas in de zomer live. Zo heb ik bijvoorbeeld ook geen inzicht in de (blog)statistieken van Studio Anna Jirina, waardoor het voor mij heel moeilijk wordt om hier op in te spelen. Ik weet natuurlijk als geen ander dat bloggen je onderneming naar een hoger niveau kan tillen, dus dit jaar hoop ik jullie op de nieuwe en verbeterde website te kunnen inspireren met heel veel creatieve blogposts!

4. Een vast blog-schema aanhouden

Afgelopen jaar ging dit overigens al best goed en daar ben ik ontzettend blij mee. In het begin van 2018 blogde ik dagelijks, daarna ging ik over op drie keer per week bloggen (maandag, woensdag en vrijdag). Het is weleens gebeurd dat ik een van de drie dagen mistte, maar dit zal absoluut minder dan vijf keer geweest zijn *schouderklopje*. Het lijkt mij eerlijk gezegd een hele leuke uitdaging om weer eens een maand elke dag een artikel te publiceren, maar ik denk (oké, ik weet het wel zeker) dat ik mijn handen al vol heb aan de bovengenoemde doelen/taken. Maar goed, zeg nooit nooit ;-).

5. Inspirerende artikelen schrijven én regelmatig brainstormen

Iedereen die blogt of blogs leest zal beamen dat de blogwereld de afgelopen jaren heel erg is veranderd. Naar mijn idee wordt er steeds minder over beauty geschreven en gaan de meeste blogs de lifestyle kant op. Zo vind ik het bijvoorbeeld ook heel erg leuk om over het bloggen zelf te schrijven en schrijf ik ook regelmatig artikelen over Instagram. Interessant om terug te lezen, omdat mijn mening daarover nogal is veranderd het afgelopen jaar… 😉 In ieder geval vind ik het heel tof om artikelen te schrijven waarmee ik jullie bepaalde inzichten kan geven en kan inspireren. Ik merk ook dat ik het heel fijn vind om te brainstormen, om een writers block te voorkomen. Daarnaast zijn dit soort inspiratie artikelen een leuke afwisseling naast de fashion- en beauty-artikelen, die ik ook ontzettend graag schrijf :-).

Wat wil jij dit jaar bereiken met je blog?

12 Reacties

 1. 21 januari 2019 / 08:45

  Ik sluit me voor een groot deel aan bij je doelen! Ik heb ook net een weekje een nieuwe blog lay out en de motivatie en inspiratie zijn opeens gaan pieken! Ik heb zo veel nieuwe energie! Ik hoop dat je al je doelen kan behalen in 2019 Anna! Liefs
  Anna onlangs geplaatst…6 Wallpapers | January 2019My Profile

 2. 21 januari 2019 / 08:47

  Mooi om jouw blogdoelen voor dit jaar te lezen! Zo te horen heb je heel wat mooie en ambitieuze doelen. Ik ben nu al benieuwd naar je logo en nieuwe lay-out. Wat je zegt over Pinterest, is iets waar ik me ook nog eens in moet verdiepen. Mijn blogartikelen worden weleens door anderen gedeeld op Pinterest, zag ik laatst, maar ik ben zelf helemaal niet actief op Pinterest. Oeps! Daar is nog wat winst te behalen 😉 Knap dat je naast je andere werkzaamheden toch zo’n vast schema kunt aanhouden. You go girl! 🙂 Ik lees je blog met veel plezier.

 3. 21 januari 2019 / 14:57

  Hele mooie doelen! Ik ga hier ook in 2019 mee aan de slag. Ik wil meer artikelen schrijven en wil de zakelijke kant van mijn blog iets professioneler gaan aanpakken 🙂 Misschien inschrijven bij de KVK? Wie weet!
  Judith onlangs geplaatst…3 x Winterse OutfitMy Profile

 4. 22 januari 2019 / 11:07

  Mooie doelen! Mijn blog bestaat nog niet zo lang, dus over geld verdienen met bloggen heb ik me nooit zo in verdiept, maar het klinkt wel interessant! Het doel om een vast schema aan te houden en herkenbare en inspirerende artikelen schrijven is ook mijn doel!

 5. 22 januari 2019 / 11:12

  Zonde, ik vind deze lay out juist zo leuk! Ik blog puur als hobby. Ik hoop wel in 2019 meer lezers erbij te krijgen en inderdaad net als jou inspirerende artikelen te gaan schrijven. Verder wil ik zoveel mogelijk plezier in het bloggen houden.

 6. 22 januari 2019 / 17:52

  Mooie doelen heb je opgesteld! Motiverend ook, dit had ik net even nodig. Ben benieuwd naar jouw aankomende blogs in 2019!

 7. 22 januari 2019 / 20:23

  Leuk om aparte blogdoelen op te stellen! Dat heb ik niet gedaan. Maar dit motiveert me wel om er ook eens over na te denken. Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe jasje! Ik vind deze wel heel leuk maar ik houd ook wel van wat verandering op zijn tijd dus ik snap wel dat je toe bent aan iets nieuws 🙂 Spannend!
  Irene onlangs geplaatst…Een paar tips om wat meer te lezen.My Profile

 8. 23 januari 2019 / 09:06

  Mooie blogdoelen! Na een korte pauze met bloggen wil ik weer volop gaan bloggen en inderdaad ook verdiepen in meer geld verdienen met mijn blog.

 9. 25 januari 2019 / 23:15

  Mooi lijstje! Zelf wil ik mij ook graag meer gaan verdiepen in pinterest, en meer tijd vrij maken om te bloggen. 🙂
  José onlangs geplaatst…Inspiratie voor de barkrukMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge